Slovenija

FOTO in VIDEO: Janković posredoval: odstranili 41 lisic, dvema plačnikoma bodo vrnili denar

Ljubljana, 17. 09. 2012 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Mestno redarstvo je v času koncerta skupine Il Divo na območju Stožic s pajkom odpeljalo devet vozil, namestili so 43 lisic in izdali 220 obvestil o prekršku. Po Jankovićevem posredovanju so 41 lisic odstranili brez plačila, dva plačnika pa pozivajo, da prideta po svoj denar.

Sinoči so se mnogi odpravili na koncert priljubljene skupine Il Divo, ki so ga pripravili v ljubljanskih Stožicah. V dvorani se je nabralo več kot 10.000 obiskovalcev. Dvorana na koncertih sicer sprejme do 14.400 obiskovalcev.

A začnimo na začetku – s prihodom na koncert. Nekateri so prišli z javnim potniškim prometom, drugi peš, večina obiskovalcev pa se je do prizorišča pripeljala z avtomobilom. V parkirni hiši Stožice je po uradnih podatkih urejenih 1280 parkirnih mest za osebna vozila, 61 parkirnih mest za avtobuse in 60 parkirnih mest za invalide. Mesta so se kaj kmalu zapolnila, tako da so se morali vsi drugi znajti po svoje.

Mesto za svojega jeklenega konjička je mogoče poiskati pri bližnjih fakultetah, kjer je ob Ekonomski fakulteti tudi urejeno parkirišče. V bližini je tudi parkirna hiša Smelt, urejena parkirišča so tudi ob Žalah. Je pa res, da mnogi, ki niso iz Ljubljane, zanje morda ne vedo. A številni so svoje avtomobile pustili ob cesti in drugih mestih okoli Stožic, kjer pa parkiranje ni dovoljeno. In prekrške so ljubljanski mestni redarji spretno izkoristili.

Novica, da so se avtomobilov lotili tako s pajki, lisicami kot z obvestili redarstva, v katerem je položnica, se je kmalu razširila po družbenih omrežjih, po spletnih forumih in podobno.

Kje parkirati?

Tudi v naše uredništvo so priromale pritožbe. Tako je bralec Klemen zapisal, da sta bila z dekletom v Ljubljani ''40 minut pred koncertom, kolona avtomobilov pred Stožicami je bila ogromna in 15 minut pred koncertom tik pred vhodom v parkirno hišo nam redar sporoči, da je parkirišče polno, poleg tega ni znal ponuditi z informacijami, kje lahko parkiramo''.

Lisice in obvestila redarstva - 11
Lisice in obvestila redarstva - 11 FOTO: Miro Majcen

'Velika množica avtomobilov je zato parkirala na površinah okoli Stožic, saj koncerta nismo želeli zamuditi – karta na prireditev navsezadnje ni bila poceni. Po končanem koncertu smo vsi avtomobili prejeli kazen za nepravilno parkiranje. Mislim, da je velik del krivde na organizatorju prireditve (in MOL), ki ni zagotovil dovolj parkirnih mest oziroma je slabo informiral kupce kart o tem, kje lahko parkirajo. Ne zdi se mi prav, da MOL dopušča prirejati prireditve, za katere nima dovolj kapacitet, če pa že, naj predhodno uredi dovolj parkirnih mest oziroma na dan takih prireditev pogleda skozi prste,'' je zapisal ogorčeni bralec.

Prometni kolaps

Bralka, ki nam je opisala sinočnje dogajanje, se je uspela izogniti lisicam. ''S prijateljico sem se kot vedno odpravila 2 uri prej od doma … Vse lepo in prav … do Tomačevega. Tam se je pa vse ustavilo. Zadnje 1,5 kilometra do Stožic sva potrebovali več kot 1,5 ure,'' je začela bralka in nadaljevala, da ko sta okoli 21. ure končno prispeli ''pred dvorano (koncert je bil že v polnem teku – od 20.15), je vstop v parkirno hišo blokiral policijski avtomobil. Češ da ni več nobenega parkirnega prostora.''

Zapeljali sta naprej in ''hoteli parkirati takoj ob cesti, kjer so že bili parkirani drugi avtomobili. Na srečo sva v zadnjem trenutku videli, da so imeli popolnoma vsi nameščene lisice. Ob takšnih prireditvah in sploh, če je to v nedeljo zvečer, ko ni takšnega prometa, bi lahko malce pogledali skozi prste. Še posebej ker avtomobili niso niti malo ovirali prometa. Ampak le zakaj bi?! Takšne stvari super polnijo proračun,'' je zapisala bralka in še pojasnila, da sta tako s prijateljico zamudili pol koncerta, ker sta nato še 20 minut porabili za iskanje parkirnega mesta.

Lastnik parkirne hiše Dunajski Kristali, ki je od dvorane oddaljena okoli 500 metrov, je sporočil, da so imeli v času koncerta še 350 prostih parkirnih mest. ''Težko bi se strinjal s trditvami, da se legalno ni dalo nikjer parkirati,'' je pokomentiral lastnik parkirne hiše.

Cenik mestnega redarstva

Globa za nepravilno parkiranje na vozišču v naselju, kjer črte niso vrisane, ter na območju umirjenega prometa je 40 evrov. 80 evrov pa znaša kazen za nepravilno parkiranje na prehodu za pešce, pločniku ali območju za pešce ter prostorih za invalide.

Cena za priklenitev in odstranitev lisic je ob delavnikih in sobotah med 6. in 22. uro 50 evrov, ob delavnikih in sobotah med 22. in 6. uro je 100 evrov, ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih prav tako 100 evrov. Stroški za priklenitev lisic na vozila in odstranitev lisic z vozil se poravnajo na blagajni Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice.

Cena za intervencijski odvoz vozila s pajkom pa znaša 100 evrov. Družba JP LPT vozilo po nalogu Mestnega redarstva odpelje na lokacijo Avto sejma – Cesta dveh cesarjev b. š. Na tej lokaciji je tudi blagajna, na kateri poravnate svojo obveznost, je zapisano na spletni strani Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice.

MOL: Dvema plačnikoma bomo vrnili denar

Kot so sporočili iz MOL, Javni zavod Šport Ljubljana ni bil organizator dogodka, pač pa je organizatorju – podjetju AMC Studio – oddal v uporabo dvorano in parkirišče za 1.280 vozil. "Organizator je bil odgovoren za pretočnost prometa na uvozih in izvozih v kompleks Stožice in je skrbel za parkiranje v parkirni hiši," so zapisali.

Ocenjujejo, da je bilo na območju Stožic včeraj okvirno 4.000 osebnih avtomobilov, kar je bil tudi razlog za prometni zamašek, ki je med vozniki sprožil nejevoljo. Okrepljene ekipe mestnega redarstva so voznike opozarjale, naj vozil ne puščajo na zelenici in pločniku, česar pa številni niso upoštevali, zato so odredili odvoz devetih vozil s pajkom, namestili 43 lisic in izdali 220 obvestil o prekršku.

"Po dogovoru župana Zorana Jankovića s pomočnikom vodje oddelka na mestnem redarstvu je bilo 41 lisic odstranjenih brez plačila, dve odstranitvi pa sta bili že plačani. Plačnika pozivamo, da pride z dokazili, in denar bo dobil vrnjen," so zapisali.

Na podlagi te izkušnje in v izogib tovrstnim zapletom so se na MOL odločili, da bodo v primeru razprodanih vstopnic za tovrstne dogodke v prihodnje sami upravljali s parkirnimi prostori in usmerjanjem prometa, Vojkovo ulico pa bodo dve uri pred dogodkom preuredili v enosmerno z možnostjo parkiranja na desni strani proti severu. Poleg tega bodo od vhoda na Štajerski cesti v parkirišče do rondoja z Božičevo ulico oba pasova ob stranski zelenici zaprli za promet in bo uro pred dogodkom na njiju možno parkiranje.

Policija: vozniki morajo spoštovati cestnoprometne predpise in pričakuje se, da jih poznajo

Obiskovalci koncerta so imeli veliko nelepega povedati tudi o policistih, ki so na terenu ob vseh večjih prireditvah. Njihove naloge določa Zakon o policiji, usmerjene pa so tako v zagotavljanje varnosti obiskovalcev kot ostalih in njihovega premoženja, so za 24ur.com povedali na Policijski upravi Ljubljana.

Policijsko delo je usmerjeno v zagotavljanje varnosti v cestnem prometu in pretočnosti prometa.
Policijsko delo je usmerjeno v zagotavljanje varnosti v cestnem prometu in pretočnosti prometa. FOTO: Miro Majcen

''Policija večkrat poziva, naj se obiskovalci prireditev v Stožicah pravočasno odpravijo in naj uporabljajo sredstva javnega prevoza, prav tako pa tudi, da parkirajo tam, kjer je to dovoljeno. Policijsko delo je usmerjeno v zagotavljanje varnosti v cestnem prometu in pretočnosti prometa (krožišče, s krožiščem povezane ceste in ostale ceste),'' so zapisali.

Zaradi povečanega prometa in zaradi zastojev je ob prireditvah velika nevarnost, da se zgodi prometna nesreča ali drug prometni dogodek. Policisti običajno pospešujejo promet v smeri parkirnih prostorov na Žalah, vendar so zaradi skoraj istočasnega prihoda obiskovalcev zastoji, so še pojasnili na PU Ljubljana.

Glede parkiranja so na PU Ljubljana zapisali, da morajo vozniki spoštovati cestnoprometne predpise ''in pričakuje se, da poznajo cestnoprometne predpise, ki vključujejo tudi pravila glede parkiranja in ustavljanja. Ne glede na pravila, ki so določena v zakonodaji, gre v teh primerih predvsem za kulturo obnašanja v cestnem prometu in je nedopustno puščanje vozila tako, da se ovira ali ogroža druge udeležence v prometu (na prehodu za pešce, na prostoru za invalide, v križiščih ...).''

Organizator pri plačilu vstopnice ne zagotavlja parkirnega mesta

Organizator koncerta AMC Studio pa je za 24ur.com pojasnil, da na vseh dogodkih, ki so organizirani v Stožicah, veljajo enaki parametri. Zapisali so, da se na dogodek ponavadi pride eno ali dve uri prej, tudi zato ker je število parkirnih mest v parkirni hiši Stožice omejeno in se hitro napolnijo.

Na koncertu skupine Il Divo je bilo okoli 10.000 ljudi.
Na koncertu skupine Il Divo je bilo okoli 10.000 ljudi. FOTO: Miro Majcen

''Kadar se obiskovalci srečajo s takim primerom, je treba določene parkirne alternative iskati v bližnji okolici na javnih parkiriščih. Navodila redarjev v tem primerih so jasna, to pomeni, ko se parkirna hiša v dvorani Stožice zapolni, jih napotijo na ostala javna parkirišča v okolici Stožic,'' so zapisali. Dodali so, da ''organizator pri plačilu vstopnice ne zagotavlja parkirnega mesta''.

Sodelovanje z Mestno občino Ljubljana oz. z upravljavcem dvorane Zavod Šport Ljubljana v podjetju AMC Studio ocenjujejo kot ''korektno, z njimi sodelujemo od začetka obratovanja objekta. Prav zato poskušamo skupaj ponuditi najboljše možnosti za obiskovalce naših dogodkov''.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2407)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

saintjozef
20. 09. 2012 08.23
Lepo je danes nekdo napisal v pismu bralcev (Dnevnik): PROGRAMIRAN ROP V STOŽICAH! Bravo Janković!
mamica55***
18. 09. 2012 20.05
+3
ljubljanske srajce, ga boste paja spet volil! voolil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! drgač so saraončani - uvoz, sigurna volilna baza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MICLA
18. 09. 2012 19.55
+1
pa kaj se gre ta klovn ,dela kot da bi bilo vse njegovo naši vauhi zakona pa kar gledajo kaj počne pa nič, ali je tudi te že podkupil in ta človek bi moral že davno sedet ima že cel kup ovadb pa jih naši tožilci in sodniki kar pod preprogo da zastarajo.
Robin Gunner
19. 09. 2012 10.50
+1
del policije in sodstva je podkupljen! zakaj pa mislis da Zoki vedno govori bodo organi pregona povedal kaj je prav kaj je pa narobe. Vsak ki ima drobtino mozganov ki delajo ve da se je postavu z svojim dejanjem nad zakon in to ze nekajkrat!
mplecko
18. 09. 2012 18.16
Jaz pa mislim da je naloga mestnega redarstva predvsem preventiva in svetovanje. Torej, če bi bili v vsakem križišču v okolici Stožic po eden redar in bi svetoval kam parkirat ne bi bilo kaosa, redarji bi pa že ob osmih šli domov. IN POTEM SO VSI V MIRU POSLUŠALI KONCERT DO KONCA.
bluejevka
18. 09. 2012 17.30
Mi je zanimivo kaj vse pravijo zdaj, ko sem pa jaz prišla na koncert in se od izvoza Tomačevo do izvoza v krožnem prometu do dvorane vozila 1 uro in nam na koncu policistka ki je tam usmerjala avtomobila, pokazala naj zapeljemo na pločnik med cesto (kjer sem seveda dobila obvestilo) in vse kar je bilo od policistov tam je bil en kombi z dvema policistkama ki so se trudile usmerjat avtomobili, tolk o policistih in redarjih.. Poleg tega da je krožišče bilo popolnoma zabito ker seveda nihče ni upoštev semaforja,ker so vsi želeli pridet pravočasno na koncert, in kje so bili takrat policisti ali nekdo ki bi te pravilno usmeril. Na koncert so prišli ljudje iz celotne slovenije, in tudi iz tujine, kako se naj komu sveti kje lahko parkirajo če ne poznajo ljubljane, nikjer pa nobenega ki bi kaj povedal.
JanezNovakJohn
18. 09. 2012 12.30
+3
V načelu je Jankovič zelo dobro reagiral. Kaosa je na naših zelenivah preveč. Seveda bo Gorenjak poskrbel za ustrezno prijavo. On že ve čigav je Jankovič. "naš" gotovo ni.
Shisui
18. 09. 2012 11.44
+5
Eh, ce nam pobirajo, vam ni prav, ce nam kaj senkajo, pa tudi ne. Osebno sem prav vesel, da se je odlocil za to potezo, cetudi nisem imel od nje nicesar.
mamica55***
18. 09. 2012 20.09
+3
najboljši meneđer je točke dobil, pri becu kot si ti !
Robin Gunner
19. 09. 2012 10.54
+1
shisui: pol nej pa ukinejo zakon, ce ne velja za teh 43, pol tud za ostale po celi Sloveniji ne sme veljat kazen o nepravilnem parkiranju. da pa se nekdo postav se v vlogo razsodnika in doloc kaj je prekrsek kaj pa ni, ko je zakon ze v veljavi nekaj let in gre cez zakon, pa to ni normaln, to sam diktatorji in kriminalci pocnejo! kazen za zokija more bit minimalno denarna, in njegova razsodba mora bit takoj razveljavljena, odvzet mu morajo tud pooblastila. kje pa pise da naslednjic spet ne bo pri kejsnem gospodarskem projektu, kriminalnem dejanju, prekrsku sebi bliznjih naredil isto, in ponovno krsil zakon!
kinggg333
18. 09. 2012 11.27
+6
če so nepravilno parkiral nej jim dajo lisice gor in nej plačajo kazen,niso nč boljši od drugih
iChi
18. 09. 2012 11.19
-1
Ači??? A mi posodiš Jurčka ..
frank123
18. 09. 2012 11.14
-2
Če bi bil tale Zoki res DŽEK kakršnega se dela, ne bi preklical lisičenje ampak vsem 200 + 41 plačal kazen namesto njih. Tako pa je navaden šerif, ki nima niti 5 evrov lastnega denarja v žepu da bi dal za dva pira. beda!
daf3
18. 09. 2012 11.04
+1
Najprej akcija nato reakcija nato mal popusta pa je vse urejeno je pa čudn da je blo glih takrat tolk redarjev v službi res zanimivo
mamica55***
18. 09. 2012 20.10
+1
Klampfman
18. 09. 2012 10.53
+7
Primer dvorane v Zagrebu: Prideš pol ure prej, parkiraš (parkirnih mest je dovolj) in greš v dvorano (oddaljeno max 5 minut). Stožice: Prideš eno uro prej, sramotno majhno parkirišče je že polno, iščeš alternative v okolici (kar je zelo fajn, če nisi iz Ljubljane), parkiraš in greš po blatni potki, mimo nedokončanega gradbišča v dvorano.
mariabologna
18. 09. 2012 13.23
+2
Nate pa prežijo mestni redarji kot hijene ravno ob tisti uri...Bila na koncertu v Munchenu na olimpijskem stadionu, obiskovalcev cca 80.000, nobenega problema s parkiranjem in nobenih zastojev, kaj šele kazni. Je menda jasno, da se na koncerte ljudje ne pripeljejo ravno iz prvega vogala.
bluejevka
18. 09. 2012 17.27
+1
ampak pazi to je Munchen, ne Stožice to je vlka razlika :) tam se zna kdo organizirat, pa se pokazat v dobri luči, pri nas pa rajši kazni pišejo kot da bi kaj organiziral, sploh na kakšnih velikih dogotkih
d888
18. 09. 2012 10.01
-3
Blagor Ljubljani nam naš župan nič ne plač
Komentiranje prepovedano
18. 09. 2012 09.29
+1
Popularnost nad vsem.
Dzinks
18. 09. 2012 09.11
+18
Še kr jamrate... sedaj je problem, ker se je Zoki odločil, da 43 ljudem + spremljevalcem ne bo pokvaril večera. Glede na to, da je bila ogromna gneča in da se očitno sam zaveda, da situacija s parkiranjem ni idealna (je rekel, da bodo ukrepali), se mi zdi to zelo fer poteza, pa nisem njegov volilec. Še vedno bodo vsi plačali kazni (220), samo par ljudem je prihranil j*banje z odklepanjem&co. Za parkiranje bi lahko bilo bolje poskrbljeno, kar pa še ne dovoljuje ljudem, da parkirajo kjer koli. Zato so dobili kazen, ne pa tudi lisic. In še nekaj: Janković se je to odločil na samem kraju dogajanja. Ni imel vseh informacij, ni se posvetoval s pravno pisarno, zvedel je za problem in se odločil. Z drugimi besedami, prevzel je odgovornost. Če ni to nekaj, kar slovenski politiki še kako primanjkuje, potem ne vem, kaj je. In če se je enkrat odločil v dobro ljudi, pa naj bo to zaradi občutka krivde, ali pa nabiranja političnih točk, namesto da bi se, kot vsi ostali organi, skrival za birokratskimi uredbami, bi to lahko ljudje samo pozdravili. Janković gor ali dol.
Tonček Balonček
18. 09. 2012 09.15
+13
Nihče se ne more odločati v nasprotju z odloki in zakoni! A mene bi recimo nekdo akznoval in bi mi dal položnico, potem bi pa poklical JAnkovića in on bi ukazal, naj to kazen anulirajo! To ej smešno, saj ni kalif ali perdsednik države, ki pomilošča! A je tako tudi pri davkih? Odkod županu pravna osnova za takšno ravnanje, njegova poobalstila so jasno določena in te amnestije niso nikjer navedene! Bili smo BAlkan, zdaj pa postajamo njegova karikatura!
Dzinks
18. 09. 2012 09.21
+0
Tonček, ti si sam svoja karikatura. Točno v tem je problem, ne? Da TI pa tega ne moreš narediti, da ZATE pa to ne velja. Zafrustriran egotizem po slovensko. Hkrati pa nisi sposoben dojeti, kako omejen je tvoj pogled in tvoje razumevanje pravne države. Smisliš se mi.
BorcS5
18. 09. 2012 09.31
+9
Torej Zoki odloča kdaj se lahko lisiči avtomobile in kdaj to ni potrebno???
BorcS5
18. 09. 2012 09.32
+6
Zoki tudi odloča kdaj se poplačuje kooperante njegovih firm in kdaj to ni potrebno...
Dzinks
18. 09. 2012 09.50
+5
Verjetno. Tako kot se ti odločaš, katera dejanja politikov so ti sporna, katera boš pa opravičeval, pa četudi so malo mutna. Tako kot se odločaš, kdaj še lahko pohitiš v rumeno, ker se ti res mudi, kdaj boš "samo za par minut" pustil avto na pločniku, ali kdaj točno so zakoni, odloki in uredbe, ki si jih po zgornji "saj ni nič hudega" logiki prekršil, neumno birokratsko sranje, ki zatira malega človeka, kdaj pa nekaj, kar morajo vsi (drugi) nujno spoštovati. Dvojna morala, gospod Borc.
Robin Gunner
18. 09. 2012 09.50
+1
Placanci Zokija brisejo komentarje ker vedo da je Zoki prekrsil zakon in ne zelijo da slisite resnico! Zakon je za vse enak, ali pa mora biti odpravljen. Zoki ki se je postavil nad zakon, bi moral biti isti dan aretiran! Problem je v tem, da ostali drzavljani ki so krsili zakon, nepravilno parkiranje, bodo se naprej placevali za prekrske, drugi pac ne. Al bo zdej Zoki dolocal kdaj je nekdo za isti prekrsek kriv, kdaj pa ni? Pricakujemo razveljavitev vseh kazni po celi Sloveniji, ali kazensko odgovornost Zokija ki je krsil zakon!
Dzinks
18. 09. 2012 09.52
+3
Pa lahko poveš, kateri zakon je kršil? Res me zanima, če sploh veste, o čem govorite. Zakon določa tudi, da je ponarejanje nezakonito, da je blatenje predsednika kaznivo itd. Ali so storilci v zaporu in ali si tudi za njih zahteval kazen?
Tonček Balonček
18. 09. 2012 10.45
-2
Jaz pa Džinksovega zapisa nikakor ne razumem! A lahko kdo pomaga?! Trdim, da JAnković niam nikaršne diskrecijske pravice nad redarji! Če je takšna praksa, je treba vse skupaj ovaditi in stvar postaviti drugače. Menda ne bo nek šerif odločal, kdaj in koga kaznovati in kdaj ter koga ne! Resarji morajo ravnati v skladu z odlokom, nikakor ne drugače!
BorcS5
18. 09. 2012 10.55
-3
Ne gospod Dzinks, če grem jaz čez rumeno in me policaj ustavi moram plačati. Če jaz napačno parkiram plačam - in sem tudi že in zoki ni nikogar klical, da naj mi umaknejo lisice. Bom pa v prihodnje v avtu ob napačnem parkiranju pustil obvestilo, da poznam Jankovića - predvidevam da mi redarji ne bodo pisali kazni oz. lisičili mojega avtomobila, ker se bodo bali da bo prišel odlok s štaba, da morajo nemudoma umakniti lisice brez plačila kazni... To je dvojna morala ker moramo nekateri plačevati, drugi pa ne
BorcS5
18. 09. 2012 10.58
+0
Dzinks, jaz le želim da pravila veljajo in vemo česa se moramo držati oz. za kaj bomo kaznovati in nočem, da so pravila odvisna od volje določenega šerifa
mike1968
18. 09. 2012 11.44
večer so si pokvarili sami, ker so tako parkirali..jaz ne bi tako parkiral..bi mel skoz slab občutek...
Robin Gunner
19. 09. 2012 10.59
+1
poglej dzinks: toncek pa borc pa mariskateri komunist razume, da je zakon za vse enak, pa smo politicno na nasprotni strani. ne zastopim pa da branis nekoga ki se postav nad zakon. zoki je krsil a ves ker zakon? nima on pristojnosti dolocat kdo placa kazen kdo pa ne, in nima te moci razveljavit kar koli, kot tudi ne predsednik vlade, drzave..itd! zakon je zato tud napisan, da se ga drzimo vsi! kdo ga ne uposteva placa kazen! ni pa napisan zato da se ga krsi, in ene kaznuje druge pac ne po volji ene osebe!
DeBill
18. 09. 2012 09.03
+3
Najbrž bodo kazen za napačno parkiranje vsi plačali, vsaj prav bi bilo tako, lisičenje pa je bilo v tem primeru nepotrebno, kar pa se odvoza tiče, ja, odpeljat vse tiste, ki so parkirali tako, da so ovirali promet. Glede lisičenja bi se lahko kdo pritožil, da je plo za nesorazmeren ukrep in bi kazen v celoti padla. Namreč, tile mestni redarji so hudo pametni in ne poznajo zakonodaje. Meni so že dvakrat napisali kazen pri pravilno parkiranm avtomobilu in na podlagi pritožbe je bila obakrat razveljavljena. V roke jo namreč dobi organ, ki ni povezan z redarstvom, kar pa ni enako kot pri policiji, kjer se pritožuješ tistemu, ki ti je kazen spsal in on nikakor ne bo priznal napake ali tega, da je enostavno hotel težiti. Seveda niti njegov predpostavljeni ne, zatorej je težava v Policiji in ne v redarstvu.
hannasabrina
18. 09. 2012 09.01
+5
Folk ne bo dobil kazni...in vi se še kr pritožujete? ok... i give up
Mawsyy
18. 09. 2012 09.05
+3
meketanje in blejanje tja v en dan. se vidi, da so ljudje nezadovoljni ker nimajo perspektive. v bistvu me to nit ne preseneca vec.
Dzinks
18. 09. 2012 09.13
+4
Omenjen je Zoki, pol folka v luft. Omenjen je JJ, druga polovica v luft. Pa sploh ni važno, o čem se gre. Kot Pavlovi cucki.
Robin Gunner
18. 09. 2012 09.42
+0
hannasabrina: pravis da folk ne bo dobil kazni. ja doticni ne bodo dobili kazni, vsi ostali jih bomo pa se naprej v tem je problem. ce je zakon za vse enak, potem nobena oseba ne more biti nad zakonom pa tud ce je to najvisja funkcija v drzavi. vsi morajo placat kazen ki so krsil zakon al pa nobeden, in se zakon ukine!
minimalisch
18. 09. 2012 08.59
+1
kost za glodat...
takosenedela
18. 09. 2012 08.55
+1
zdaj se vidi kakšno moč ima tajkun št. ena!
hondica
18. 09. 2012 08.59
+8
platon26
18. 09. 2012 08.55
+9
2500 komentarjev HAHAHAHAH BRAVO SLOVENCELNI! Kje ste ko se piše o kakih zakonih, ekonomiji, ukrepih slabemu delu vlade ali pa ko se oglaša bruselj in dittira kaj in kako??? Aja za tisto ste nesposobni tu pa se počutite kot doma Sovenska fovšija nesposobnežev na vrhuncu karkoli bi zoki naredil bi pljuvali prvo se ni vedelo da je odstranil lisice ste ga pljuvali kako služi denar potem ko odstrani lisice je pa kriminalec ker ne upošteva zakona jaz zokija ne zagovvarjam ker je isto volk v ovčji obleki ampak zakonsko ima on pravico odločit da se lisice odstranijo no to zavistni in nesposbni raji itak ni jasno ker ne oznate verejetno enega samega zakona morda samo tiste za prometne prekrške to je patudi vse! Prav vam je za tako situacijo v Sloveniji drugega si ne zaslužite vse kar se dogaja je posleddica vaše nesposobnosti, omejenosti in neznanja! želim vam še naprej ukvarjanje z malenkostmi tu se zbeketajte da ne boste preveč razmišljali kako vas kradejo pri belem dnevu in kam pluje ta mala Slo ladijca in kako kmalu boste ostali brez valiko pravic! no ja še enkrat TO SI TUDI ZASLUŽITE pa dobro jutro Slovenija in lahko noč Slovencelni!
GJug
18. 09. 2012 08.57
+1
hondica
18. 09. 2012 08.58
+1
Seveda bomo lahko kmalu brez pravic, saj so levaki totalno zafurali tole ladjico.
Mawsyy
18. 09. 2012 09.00
+2
tocno tako... meketanje brez veze. privoscljivost. nevoscljivost. glavne lastnosti kokosnjaka polnega lisic. Eh jej...
platon26
18. 09. 2012 09.03
+6
hondica glej ne da se mi 100x eno in isto povej mi kakšne so razlike med kvazi pahorjevo levico in jankovo desnico? NI JE poslušamo diktate iz EU ko bi pa vedel kaj levica sploh pomeni in kaj predstavlja bi hitro dojel da je v Slo nikoli nismo imeli po okupaciji so naši pravi gospodarji stremeli k priključitvi EU res si naiven tako kot 300 miljonov američanov recimo ki misli da imajo kako izbiro živijo pa v diktaturi dveh strank z enako politiko narod se pa pali med sabo tako kot pri nas! Si sprana ovca in spadaš v zgornji komentar!