Slovenija

FOTO in VIDEO: Brez elektrike še vedno okoli 52.000 odjemalcev

Ljubljana, 04. 02. 2014 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Žled in sneg sta poškodovala ali uničila 30 kilometrov daljnovodov. Med distributerji ima največ škode Elektro Ljubljana. Strošek popravila daljnovodov bi lahko znašal med 4,5 milijona in 15 milijoni evrov. Poleg vseh razpoložljivih ekip je bilo na terenu tudi 200 vojakov.

Vreme po državi še vedno povzroča težave. Brez elektrike je še vedno okoli 52.000 odjemalcev. Kot je pojasnil poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan, so na prizadetih območjih danes namestili še sedem agregatov iz tujine, štirje so prispeli iz Nemčije, trije pa s Hrvaške. Ponoči naj bi jih prispelo še 14, dodatnih 11 iz Nemčije in tri s Poljske. Agregate v četrtek pričakujejo še iz Romunije, ponudila jih je tudi ameriška vojska, a bomo po Šestanovih besedah še videli, ali bodo potrebni.

Da bi ekipam, ki so na terenu že več dni, omogočili vsaj nekaj počitka, so danes vpoklicali dodatne ekipe gasilcev z območij, ki niso bila oziroma so bila prizadeta v manjši meri. Pomagajo tudi vojaki. Danes jih je bilo po Šestanovih navedbah na terenu 200, v sredo jih bo čez 400.

Žled in sneg sta doslej poškodovala ali uničila 30 kilometrov daljnovodov, izven obratovanja pa jih je 174 kilometrov oz. devet odstotkov, so povedali v Elesu. Za pokritje škode imajo dovolj finančnih sredstev, pričakuje pa tudi prilive iz zahtevkov od zavarovalnic. Strošek popravila daljnovodov bi lahko znašal med 4,5 milijona in 15 milijoni evrov. Med distributerji ima največ škode Elektro Ljubljana.

Do motenj storitev Telekoma Slovenije prihaja predvsem na območjih severozahodne Slovenije (posamezni deli Cerkljansko-Idrijskega območja), v delu Koroške ter na območju Loškega potoka, Loža, Babnega polja in Blok. Prihaja tudi do motenj pri uporabi Si.mobilovih storitev. Trenutno deluje približno 85 odstotkov omrežja. Razmere so še vedno kritične v Notranjsko-kraški regiji, manjšem delu Zasavja, Savinjski dolini ter širši okolici Idrije in Cerknega. Takoj ko bo elektrika ponovno na voljo, bodo poskrbeli tudi za nemoteno delovanje omrežja, so sporočili.

Elektro Ljubljana: med pet in deset milijonov evrov škode

Predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič je danes zatrdil, da je stanje popolnoma pod nadzorom, da vedo, kje imajo izpade, in vedo, kaj delavci počnejo.

Ob 20. uri je bilo brez napetosti 704 transformatorskih postaj oz. približno 18.000 odjemalcev, in sicer na območju Cerknice, Logatca, Žirov, Kamnika, Domžal, Litije, Grosuplja, Zagradca, Kočevja, Ribnice, Dobrepolja in Črnuč.

Najhuje je na Notranjskem, kjer je prišlo do okvare dveh 110-kilovoltnih daljnovodov Elektra Ljubljana, na tem območju se je zlomilo tudi deset stebrov. Razmere bo Elektro Ljubljana na tem območju saniral s pomočjo Elesa, ki jim bo posodil sedem havarijskih drogov, saj imajo sami na zalogi le tri. Ocenjujejo, da bodo za zamenjavo teh drogov potrebovali približno teden dni, in upajo, da bodo v prihodnjih 14 dneh z električno napetostjo uspeli oskrbeti vse odjemalce.

Odjemalce na območjih Cerknice, Starega trga, med Cerknico in Sodražico, Babnega polja, v dolini reke Kolpe, med Cerknico in Logatcem, Logatca, med Logatcem in Žibršami, Logatcem in Kalcami, ter med Logatcem in Rovtami opozarjajo, da bo odprava vseh okvar in posledično tudi izpad dobave električne energije trajal vse do konca tedna. Odjemalce zato pozivajo, naj se na to ustrezno pripravijo. 

Odjemalce na območjih Zagorja, Kamnika, Domžal, Grosupljega, Ivančne gorice, Kočevje, Ribnica, Žirov, Vrhnike in Trebnjega pa opozarjajo, da bo zaradi odprave okvar dobava večkrat motena. Industrijske in tudi ostale odjemalce pozivajo, naj temu prilagodijo svoje aktivnosti.

Po prvih ocenah je na distribucijskem omrežju Elektra Ljubljana te dni nastalo vsaj med pet in deset milijonov evrov škode. Škodo sicer še ocenjujejo, a kot pravijo, imajo infrastrukturo zavarovano.

Žled na Postojnskem - 6
Žled na Postojnskem - 6 FOTO: Reuters

Elektro Maribor: brez elektrike še 8.000 odjemalcev

Na območju severovzhodne Slovenije je še vedno brez elektrike skoraj 8.000 gospodinjstev in ostalih odjemalcev. Kot so sporočili iz Elektra Maribor, je bilo okoli 14. ure brez napajanja še 299 transformatorskih postaj.

Težave z oskrbo pitne vode imajo na območju Mariborskega vodovoda in Haloz. Dopoldne so bili brez napajanja še vedno objekti na območju Urbana, Hrastja in Vrhovega dola, tako da je bilo samo na območju Mestne občine Maribor 840 ljudi brez oskrbe s pitno vodo, v vseh občinah pa okoli tisoč ljudi. Vodo je treba prekuhavati na območju Logatca in na Postojnskem.

Po podatkih mariborskega elektrodistributerja, ki sicer oskrbuje več kot 213.000 uporabnikov omrežja na skoraj celotnem območju severovzhodne Slovenije, je na območju Slovenske Bistrice brez napetosti še skoraj 2.200 odjemalcev, na območju Ruš dobrih 2.000, na območju Slovenskih Konjic skoraj 1.800, na območju Podvelke pa 1.270 odjemalcev. Na ostalih območjih je skupaj brez elektrike še okoli 600 odjemalcev.

V Elektru Maribor škode še ne morejo oceniti. Zagotovo pa po besedah predsednika uprave Borisa Soviča lahko že zdaj govorijo o večmilijonski škodi.

Elektro Celje: brez elektrike 2.651 odjemalcev

Na celotnem območju, ki ga pokriva Elektro Celje, je bilo ob 21. uri brez napajanja 2.651 odjemalcev oz. 268 transformatorskih postaj. Oskrba z električno energijo je motena pri 788 odjemalcih na območju Koroške, na območju Šaleške doline 1.086 odjemalcev, ter v Savinjski dolini 777 odjemalcev.

Družba Elektro Celje je uspela vzpostaviti ponovno napajanje z električno energijo na območjih: Poljane-Holmec, del Dravograda, Slovenj Gradca, Velunje, Lokovice, Pake, Logarske doline, Zadrečke doline, Citrije, Maline, Brinje, Cerovec pri Šentjurju, Paški Kozjak, Ponikva pri Žalcu.

Največ težav je še vedno na območju Koroške (Vuzenica, Poljana, Mislinja), Šaleške doline (Andraž, Lokovica, Velunja), Savinjske doline (Logarska Dolina, Ljubno, Citrija, Zadrečka Dolina).

Iz Avstrije so prejeli že šest agregatov, ki so nameščeni na distribucijski enoti Velenje ter distribucijski enoti Slovenj Gradec. S strani Slovenske vojske so prejeli že osem agregatov. Elektro Celje ima nameščenih tudi sedem svojih agregatov.

Na pomoč v Mislinjo prišli vojaki

Na Koroškem so med najbolj problematičnimi odmaknjena območja, med drugim občini Podvelka in Mislinja. Na pomoč v občino Mislinja je prišla ekipa 20 vojakov Slovenske vojske, ki so jih zaradi varnosti in poznavanja terena porazdelili v mešane ekipe skupaj z gasilci in drugimi intervencijskimi službami. V Mislinji imajo elektriko, medtem ko je na več ostalih območij občine večinoma ni.

V občini sicer "kronično primanjkuje" agregatov, vodooskrba pa poteka normalno. Na več kmetijah so zaradi nedostopnosti in izpada elektrike morali zavreči namolzeno mleko, strahovit je bil problem odsotnosti signala mobilne telefonije, je povedal župan Mislinje Franc Šilak.

Na območju Logatca je treba vodo prekuhavati.
Na območju Logatca je treba vodo prekuhavati. FOTO: Bralec Jure

'Ljudje so potrpežljivi, a vse ima svoje meje'

Na Gorenjskem je brez elektrike še 251 odjemalcev Elektra Gorenjske. Brez elektrike je še del Poljanske doline, dolina Kokre, deli Pokljuke, posamezne vasi pod Dobrčo in pri Besnici. V sredo zjutraj se bo nadaljevalo odpravljanje napak tudi tam, so pojasnili v Elektru Gorenjska.

Na Jezerskem, ki ga je padajoče drevje v minulih dneh odrezalo od sveta, so si elektriko vsaj delno zagotovili z agregati, za oskrbo s hrano pa po nevarni cesti skozi dolino Kokre s pomočjo oklepnega vozila skrbi Slovenska vojska. Jezersko je dostopno z avstrijske strani.

Kot je sporočil župan Občine Gorenja vas-Poljane Milan Čadež, je stanje na zahodnem delu občine zelo težko in resno. Na Sovodnju je poleg domačinov ostalo ujetih tudi kar nekaj drugih ljudi, ki so že tri dni nameščeni v dvorani nad gasilskim domov, zanje pa skrbijo krajani. Padla drevesa so močno poškodovala eno hišo, iz katere bodo štiričlansko družino premestili v občinsko stanovanje v Gorenji vasi. Prav tako bodo poskusili z mehanizacijo rešiti še druge hiše na območju podora drevja.

Prebivalci Sovodnja so že tri dni brez elektrike in brez telefonskih povezav. "Ljudje so zelo potrpežljivi, vendar imata tudi razumnost in potrpljenje svoje meje," je pojasnil Čadež in zagotovil, da se skupaj s civilno zaščito, prostovoljnim gasilskim društvom Trebija in Sovodenj in delavci elektro podjetij trudijo, da bi čim prej vzpostavili vsaj zasilno stanje.

Dostop do vasi Kokra popolnoma omejen

Zaradi vremenske ujme je dostop do vasi Kokra popolnoma omejen. Poveljstvo PGD Preddvor sporoča, da so za pomoč zaprosili Slovensko vojsko, da jim posodi dodatne tri oklepnike, ki bi poleg dosedanjih dveh omogočali večji prehod do doline. V kriznem štabu v Gasilskem domu Preddvor se je danes oglasil tudi minister za obrambo Roman Jakič, ki je obljubil podporo in pomoč, da bi čim prej zagotovili vsaj kolikor toliko normalno življenje.

Učence podružnice Kokra od 1. do 3. razreda bo Slovenska vojska prepeljala na matično šolo v Preddvor, kjer bo za njih organiziran pouk.

Slovenski vojaki so se v ponedeljek na Jezersko prebili z oklepnimi vozili in prebivacem dostavili hrano.
Slovenski vojaki so se v ponedeljek na Jezersko prebili z oklepnimi vozili in prebivacem dostavili hrano. FOTO: Slovenska vojska

Elektro Primorska: škoda je milijonska

Na področju Elektro Primorske je bilo ob 14.30 uri brez napajanja 333 transformatorski postaj oz. 8.944 odjemalcev električne energije.

Na območju Postojne, delu občin Pivka, Bloke, Loška dolina in Cerknica so prebivalci še vedno brez električne energije. Najbolj ogroženim prebivalcem na teh območjih ponuja brezplačno namestitev tudi mladinski hotel v Ajdovščini, ki ima na razpolago 30 postelj.

Na nekaterih območjih, kjer distribucijskega omrežja ni moč sanirati, terenske ekipe nameščajo diesel agregate. Doslej so jih postavili deset v občini Postojna, 13 na območju Pivke, enega v Lažah na Sežanskem, pet na Tolminskem in dva na Cerkljanskem.

Z Elektra Primorska so sporočili tudi, da je žled na celotnem območju poškodoval 150 kilometrov vodov, kar predstavlja polovico vsega distribucijskega omrežja na Postojnskem, Pivškem, Idrijsko-Cerkljanskem ter na Trnovsko-Banjški planoti in Tolminskem. Za začasno sanacijo bo od 200 do 250 delavcev, ki na terenu odpravljajo napake, potrebovalo vsaj dva do tri mesece. Trajna sanacija poškodovanega distribucijskega omrežja pa bo opravljena šele v dveh do treh letih.

Škoda na električnem prenosnem omrežju je milijonska, o točnih številkah pa bodo lahko govorili šele, ko se bo nekoliko otoplilo in bodo pregledali celotno območje ter popisali poškodbe.

Zaradi izpada električne energije od petka stoji tudi večina proizvodnje na Notranjskem in Postojnskem, kjer bodo z delom nadaljevali, ko bo omrežje popravljeno. Škoda bo velika, za prve ocene pa je prezgodaj. Večina podjetij sicer išče načine, kako bi vsaj deloma zagnali proizvodnjo, izpad pa bodo nadomeščali z nadurami in delovnimi vikendi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (476)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

piškamiška
05. 02. 2014 06.56
-2
aktivirajte une iz Z-a-v-o-d-a-
1xy
05. 02. 2014 06.37
+0
HVALA EU - ZA POMOČ, TREZNO RAZMIŠLJANJE IN PODPORO MALEMU NARODU: Minister Čufer ni smel prodati obveznic. Neuradno: zaustavila nas je Evropa ---------------Napol uradna verzija, ki je zaokrožila na vladi, pa: med tujimi vlagatelji je bilo precejšnje zanimanje, prodajo in nakupe obveznic pa je ustavila napoved Ameriške centralne banke o višjih obrestnih merah
1xy
05. 02. 2014 06.37
-1
Konec januarja se je minister za finance Uroš Čufer odpravil v Združene države Amerika in Veliko Britanijo na sestanke z vlagatelji, kjer naj bi se naša država s prodajo državnih obveznic zadolžila za dodatnih 3,5 milijarde evrov. Mandat za organizacijo "srečanj z vlagatelji" so dobile banke Barclays, Goldman Sachs in J.P. Morgan. Vsa ta srečanja so se začela že 21. januarja, potem pa je vse nekako počasi potihnilo, nazaj v Slovenijo so se zgolj prikradle govorice, da ministru Čuferju obveznic ni uspelo prodati........... Ministrstvo za finance, kot običajno v teh zadevah, pa trmasto molči.
1xy
05. 02. 2014 06.38
-1
Po navedbah naših vladnih virov je med ministri vlade Alenke Bratušek zaokrožila "napol uradna" informacija, da je bilo med tujimi zasebnimi vlagatelji za nakup slovenskih obveznic precejšnje zanimanje, do prodaje in nakupov pa ni prišlo zaradi napovedi Ameriške centralne banke (FED), ki naj bi medtem napovedala zavišanje obrestnih mer.
1xy
05. 02. 2014 06.38
-1
Slovenski mediji so pred odhodom ministra Čuferja čez lužo sicer poročali, da so finančne razmere za novo zadolžitev države, ugodne, pa tudi vsi - po medijih množično - intervjuvani finančniki so priporočali zadolžitev do konca januarja. EVROPA NAJ BI JANUARSKI ZADOLŽITVI REKLA STOP Neuradno pa, tako poročajo isti vladni viri, naj bi januarsko prodajo slovenskih državni obveznic "zaustavila Evropa", oziroma "pristojne evropske inštitucije." Podrobnosti niso znane, in kot že rečeno, ministrstvo za finance - molči, je pa dejstvo, da državnih obveznic nismo prodali.
Ardus
05. 02. 2014 02.46
+10
država totalno raz..kana - škoda 10 mil. euro.....barabe pokradle državo - škoda 40 miljard ojro - bruhhh
113113
05. 02. 2014 02.32
+3
200 vojakov je na terenu. Ja kaj pa ostali delajo? So na fronti? mislim...
dr.dare
05. 02. 2014 06.03
+2
Prlek54
05. 02. 2014 00.37
+5
Natepavajo nas s tem ledom žledom, čez dva dni pa bodo sprejeli nepremičninski davek in država si bo prilastila 3/4 vseh nepremičnin in parcel,zato ker narod ne bo sposoben plačevati davka.
RožLee1ban
05. 02. 2014 00.48
+5
A niso neki dans rekl ...,da naj glih zarad tega to skenslal...?
arto_spetboban
05. 02. 2014 02.06
+6
še deževnice ne boš smel zbirat . .........te bodo zaprl zarad tega.
RožLee1ban
05. 02. 2014 00.27
+7
Da mi ne bo spet kdo polet reku ...,da nismo mel letos zime...!
arto_spetboban
05. 02. 2014 00.28
+4
RožLee1ban
05. 02. 2014 00.36
+3
pe?navodo
05. 02. 2014 00.52
+2
Prlek54
05. 02. 2014 00.08
+1
Natepavajo nas s tem ledom žledom, čez dva dni pa bodo sprejeli nepremičninski davek in država si bo prilastila 3/4 vseh nepremičnin in parcel,zato ker narod ne bo sposoben plačevati davka.
arto_spetboban
05. 02. 2014 02.03
+4
tak je plan. ko država enkrat ne bo več sposobna odplačevati dolgov , bodo pa rekli da so te neprimičnine last tistih , ki so posojal denar državi . no , nazadnje bomo še ščurki ostal kul a ne. NWO pa to ........
Wolfera
04. 02. 2014 23.53
+0
Še komu ne dela signal na telefonu (Simobil) ?
HandH
04. 02. 2014 23.49
+12
200 vojakov od 7.000 (al kolk jih imamo vse skupaj?)??? Hkrati pa italijanski alpini vlečejo kable po postojnskem!!! Če mi nismo na glavo, pol noben ni...
Von_Clausewitz
04. 02. 2014 23.59
+4
velikauharica
04. 02. 2014 23.46
+1
Ljubljana- pada ledeni dež
arto_spetboban
05. 02. 2014 00.34
-1
don't worry. before you will wake up , everything wil be fix up.
1xy
04. 02. 2014 23.18
-1
MB - ledeni dež......kr konkretno
mertseger
04. 02. 2014 23.15
+14
8000 vojakov imamo ki so plačani da očitno mešajo drek na terenu jih je 200, pa 10000 gasilcev ki zato niso plačani. Ampak skor sem še pa poscal od smeha ko sem videl vojaka z ročno žago drevo žagat.
Doman Blagojevic
04. 02. 2014 22.54
+33
Sam sem sicer na terenu od petka popoldne pa do danes zjutraj, da sem lahko sel v sluzbo.jutri pa zopet od jutra do vecera ker sem dobil dopust.kljub vsem odrekanjem se pocutim odlicno, me pa obenem zelo razjezijo nekateri , teh pa ni malo, saj mislijo da smo prostovoljci njihovi suznji.klicejo nam ker jim je majhno hrusko podrlo na dvorisce in gospod ne more zapeljat avto v garazo, spet drugi se derejo na nas da smo mi krivi ker tako dolgo ni elektrike... tudi izjava na svetu me je mocno nasmejala...10000 gasilcev in 8000 ljudi iz civilne zascite? Pa so nori? Kaksna vojska in civilna zascita..gasilci, komunalci, kmetje in delavci elektro sluzb smo naredili red v tej katastrofi...ko so vojaki zagali drevo z rocno zago v prispevku sem se vprasal...ali mi to placujemo?
Von_Clausewitz
04. 02. 2014 23.58
+11
žalostno je to, da nesposobni ljudje vodijo to državo !! Vsekakor Doman glede tabe ipd. pa ste več kot vredni spoštovanja, vsi, ki dajete pomoč potrebnim in manj potrebnim (oziram se na tisto gospodo, ko ne more z avtom v garažo).
pe?navodo
05. 02. 2014 00.08
+4
vse čestitke Doman in gasilci.Ja sem videl vojaka ki je žagal vejici . še dobro da ni kakšno drevo palo na vojsko. malo žalostno zgleda če da vojska takšno pomoč.
pe?navodo
05. 02. 2014 00.10
+2
Malo črnega humorja - Če bi kakšno drevo padlo na vojsko ki je bila opremljena z ročnimi žagami, bi bilo več ranjenih kot v Avganistanu.
domobranec 1
04. 02. 2014 22.40
+1
vi levaki a mate se kaj za povedat pejte kucanu jokat
Ka pa mislis
05. 02. 2014 05.59
+2
-9
Ljubezen Janeza Janše je nekaj tako lepega, nekaj tako nedolžnega, nekaj tako pristnega! Z rdečico na obrazu, pesmijo na ustnicah in s ponosom v srcu hodim po cesti in s seboj v denarnici nosim njegovo sliko!
MIGLA
04. 02. 2014 22.57
+0
je-bo te u glavo svetislave a so te iz nemčije spodil
-2
Z ljubeznijo se moramo napolniti, ter našega Janeza sprejeti v svoje srce, da bomo s ponosom korakali po svoji rodni grudi, bosi, bomo hodili po žicah in skalovju, ne bo nas prestrašila nobena bolečina, fakir nam bo za vzor, ležali bomo na žebljih in s pesmijo na ustih proslavljali ponovno rojstvo našega Janeza!
pe?navodo
05. 02. 2014 00.38
+0
Kaj si ti re takšen , alprovociraš na Janšev račun. Če provociraš pa si pokzal da sovražiš , kar je enako zelo velik greh. ne znaš razločevati duhov.
-1
Janez Janša je naš Noe, zgradil bo barko, nas povabil nanjo in nas rešil! Janez vsemogočni, hvalimo Te, slavimo Te, poveličujemo Te, o prečudoviti oče našega naroda!
MIGLA
04. 02. 2014 23.00
+1
pejte vsi desnjaki gor pa upam da doživite brodolom
VolkBrenin
05. 02. 2014 00.04
+5
vaš Noe je že začel graditi barko...sicer bo malo trajalo, pa nič ne de...zaenkrat se privaja na motorko...( ugasnjeno )...lesa bo dovolj...potem bo barko v rikverc z avtobusom odpeljal po nasprotnem voznem pasu do nekega morja..tam jo bo še dodatno ojačal s trentarskimi elementi...izbrana bosta dva potnika, moški in ženska za kasnejši razplod...o primernosti bodo odločili podatki v arhivu in kasnejši ( na podlagi solz )...obvestila bodo transparentno potekala ves čas preko twita...nekaj malega težav povzoroča samo še dostop do odprtega morja...ampak to je že druga zgodba....če je kon tiki iz trsja priplul iz egipta do srednje amerike...ni vrag da ne bi našo mojstrovo barko iz najbolj kvalitetnega odpadnega lesa odneslo do argentine....Trenta shipline se vam zahvaljuje za zaupanje ...pljujemo do potopa...
pe?navodo
05. 02. 2014 00.37
+2
Pa ne vse mešat z dsnaki, ker pravi verniki NE MALIKUJEJO !!. oznajo Sveto pismo in živijo zapovedi ! Če Janša živi zapovedi - potem sem jaz v peklu. Janša je ravno nasprotno voden od satana , samo tega ne dojemajo ker ne poznajo satana ljudje. satan je zavedel CELO IZVOLJENE. tako da ne mešat vse v en koš.
-8
et qui vicerit et qui custodierit usque in finem opera mea dabo illi potestatem super gentes et reget illas in virga ferrea tamquam vas figuli confringentur sicut et ego accepi a Patre meo et dabo illi stellam matutinam qui habet aurem audiat quid Spiritus dicat ecclesiis et angelo ecclesiae Sardis scribe haec dicit qui habet septem spiritus Dei et septem stellas scio opera tua quia nomen habes quod vivas et mortuus es esto vigilans et confirma cetera quae moritura erant non enim invenio opera tua plena coram Deo meo in mente ergo habe qualiter acceperis et audieris et serva et paenitentiam age si ergo non vigilaveris veniam tamquam fur et nescies qua hora veniam ad te sed habes pauca nomina in Sardis qui non inquinaverunt vestimenta sua et ambulabunt mecum in albis quia digni sunt qui vicerit sic vestietur vestimentis albis et non delebo nomen eius de libro vitae et confitebor nomen eius coram Patre meo et coram angelis eius qui habet aurem audiat quid Spiritus dicat ecclesiis et angelo Philadelphiae ecclesiae scribe haec dicit sanctus et verus qui habet clavem David qui aperit et nemo cludit et cludit et nemo aperit scio opera tua ecce dedi coram te ostium apertum quod nemo potest cludere quia modicam habes virtutem et servasti verbum meum et non negasti nomen meum ecce dabo de synagoga Satanae qui dicunt se Iudaeos esse et non sunt sed mentiuntur ecce faciam illos ut veniant et adorent ante pedes tuos et scient quia ego dilexi te quoniam servasti verbum patientiae meae et ego te servabo ab hora temptationis quae ventura est in orbem universum temptare habitantes in terra venio cito tene quod habes ut nemo accipiat coronam tuam qui vicerit faciam illum columnam in templo Dei mei et foras non egredietur amplius et scribam super eum nomen Dei mei et nomen civitatis Dei mei novae Hierusalem quae descendit de caelo a Deo meo et nomen meum novum qui habet aurem audiat quid Spiritus dicat ecclesiis et angelo Laodiciae ecclesiae scribe haec dicit Amen testis fidelis et verus qui est principium creaturae Dei scio opera tua quia neque frigidus es neque calidus utinam frigidus esses aut calidus sed quia tepidus es et nec frigidus nec calidus incipiam te evomere ex ore meo quia dicis quod dives sum et locupletatus et nullius egeo et nescis quia tu es miser et miserabilis et pauper et caecus et nudus suadeo tibi emere a me aurum ignitum probatum ut locuples fias et vestimentis albis induaris et non appareat confusio nuditatis tuae et collyrio inungue oculos tuos ut videas ego quos amo arguo et castigo aemulare ergo et paenitentiam age ecce sto ad ostium et pulso si quis audierit vocem meam et aperuerit ianuam introibo ad illum et cenabo cum illo et ipse mecum qui vicerit dabo ei sedere mecum in throno meo sicut et ego vici et sedi cum Patre meo in throno eius qui habet aurem audiat quid Spiritus dicat ecclesiis post haec vidi et ecce ostium apertum in caelo et vox prima quam audivi tamquam tubae loquentis mecum dicens ascende huc et ostendam tibi quae oportet fieri post haec statim fui in spiritu et ecce sedis posita erat in caelo et supra sedem sedens et qui sedebat similis erat aspectui lapidis iaspidis et sardini et iris erat in circuitu sedis similis visioni zmaragdinae et in circuitu sedis sedilia viginti quattuor et super thronos viginti quattuor seniores sedentes circumamictos vestimentis albis et in capitibus eorum coronas aureas et de throno procedunt fulgura et voces et tonitrua et septem lampades ardentes ante thronum quae sunt septem spiritus Dei et in conspectu sedis tamquam mare vitreum simile cristallo et in medio sedis et in circuit
-10
apocalypsis Iesu Christi quam dedit illi Deus palam facere servis suis quae oportet fieri cito et significavit mittens per angelum suum servo suo Iohanni qui testimonium perhibuit verbo Dei et testimonium Iesu Christi quaecumque vidit beatus qui legit et qui audiunt verba prophetiae et servant ea quae in ea scripta sunt tempus enim prope est Iohannes septem ecclesiis quae sunt in Asia gratia vobis et pax ab eo qui est et qui erat et qui venturus est et a septem spiritibus qui in conspectu throni eius sunt et ab Iesu Christo qui est testis fidelis primogenitus mortuorum et princeps regum terrae qui dilexit nos et lavit nos a peccatis nostris in sanguine suo et fecit nostrum regnum sacerdotes Deo et Patri suo ipsi gloria et imperium in saecula saeculorum amen ecce venit cum nubibus et videbit eum omnis oculus et qui eum pupugerunt et plangent se super eum omnes tribus terrae etiam amen ego sum Alpha et Omega principium et finis dicit Dominus Deus qui est et qui erat et qui venturus est Omnipotens ego Iohannes frater vester et particeps in tribulatione et regno et patientia in Iesu fui in insula quae appellatur Patmos propter verbum Dei et testimonium Iesu fui in spiritu in dominica die et audivi post me vocem magnam tamquam tubae dicentis quod vides scribe in libro et mitte septem ecclesiis Ephesum et Zmyrnam et Pergamum et Thyatiram et Sardis et Philadelphiam et Laodiciam et conversus sum ut viderem vocem quae loquebatur mecum et conversus vidi septem candelabra aurea et in medio septem candelabrorum similem Filio hominis vestitum podere et praecinctum ad mamillas zonam auream caput autem eius et capilli erant candidi tamquam lana alba tamquam nix et oculi eius velut flamma ignis et pedes eius similes orichalco sicut in camino ardenti et vox illius tamquam vox aquarum multarum et habebat in dextera sua stellas septem et de ore eius gladius utraque parte acutus exiebat et facies eius sicut sol lucet in virtute sua et cum vidissem eum cecidi ad pedes eius tamquam mortuus et posuit dexteram suam super me dicens noli timere ego sum primus et novissimus et vivus et fui mortuus et ecce sum vivens in saecula saeculorum et habeo claves mortis et inferni scribe ergo quae vidisti et quae sunt et quae oportet fieri post haec sacramentum septem stellarum quas vidisti in dextera mea et septem candelabra aurea septem stellae angeli sunt septem ecclesiarum et candelabra septem septem ecclesiae sunt angelo Ephesi ecclesiae scribe haec dicit qui tenet septem stellas in dextera sua qui ambulat in medio septem candelabrorum aureorum scio opera tua et laborem et patientiam tuam et quia non potes sustinere malos et temptasti eos qui se dicunt apostolos et non sunt et invenisti eos mendaces et patientiam habes et sustinuisti propter nomen meum et non defecisti sed habeo adversus te quod caritatem tuam primam reliquisti memor esto itaque unde excideris et age paenitentiam et prima opera fac sin autem venio tibi et movebo candelabrum tuum de loco suo nisi paenitentiam egeris sed hoc habes quia odisti facta Nicolaitarum quae et ego odi qui habet aurem audiat quid Spiritus dicat ecclesiis vincenti dabo ei edere de ligno vitae quod est in paradiso Dei mei et angelo Zmyrnae ecclesiae scribe haec dicit primus et novissimus qui fuit mortuus et vivit scio tribulationem tuam et paupertatem tuam sed dives es et blasphemaris ab his qui se dicunt Iudaeos esse et non sunt sed sunt synagoga Satanae nihil horum timeas quae passurus es ecce missurus est diabolus ex vobis in carcerem ut temptemini et habebitis tribulationem diebus decem esto fidelis usque ad mortem et dabo tibi coronam vitae qui habet aurem audiat quid Spiritus dicat ecclesiis qui vicerit non laedetur a morte secunda et angelo Pergami ecclesiae scribe haec dicit qui habet rompheam utraque parte acutam scio ubi habitas ubi sedes est Satanae et tenes nomen meum et non negasti fidem meam et in diebus Antipas testis meus fidelis qui occisus est apud vos ubi Satanas habitat sed habeo adversus te pauca qui
-10
Janez, Kralj in Odrešenik Slovenije, prisegamo Ti našo čast, našo zvestobo in naša dejanja, da lahko vsem razglašamo Tvojo Slavo. Pomagaj nam, da si bomo pridobili moč in samozavest, da vstanemo in v vseh časih, razglašamo Resnico. Nikoli nam ne dovoli, da bi se obotavljali ali odlašali v našem pohodu proti zmagi in v našem načrtu za rešitev duš. Obljubljamo Ti svojo predajo, svoja srca in vse kar imamo, da lahko brez ovir nadaljujemo po trnjevi poti proti vratom Novega Raja. Ljubimo Te, predragi Janez, cenjeni premier in Odrešenik. V Tvojem Svetem Srcu se združujemo v telesu, mislih in duhu. Razlij nad nas Svojo Milost Zaščite. Prekrij nas s Svojo Predragoceno volji, tako, da bomo napolnjeni s pogumom in ljubeznijo, da bomo vstali in razglašali Resnico Tvojega Novega Kraljestva. Amen
piko112
04. 02. 2014 22.25
+24
pe?navodo
05. 02. 2014 00.33
+2
MSGR. kaj ne poznaš Svetega Pisma ?? Če malikuješ greš v pekel. Ne poznaš PRVE BOŽJE ZAPOVEDI ? kaj te ne uči sveto pismo da se ne pojdi strankarstva ? Kaj to splohrazumeš ? če hočeš pa delati po človeških potem , potem delaj AMPAK NE MALIKUJ. In dobil boš človeško plačilo.