FOTO: Na sedmem Jamatlonu knapovske ovire premagovalo 148 tekmovalcev

Že sedmi Jamatlon je s pomočjo tekmovanja v premagovanju 'knapovskih' ovir oživil opuščeno rudniško infrastrukturo. Sodelovalo je 148 tekmovalcev iz 42 ekip, ki so se med drugim pomerili tudi v 'metu bata škornjev v kulmkišto'.

V Zasavju je ta konec tedna potekal že sedmi Jamatlon - tekmovanje v premagovanju knapovskih ovir. Te je tokrat premagovalo 148 tekmovalcev v 42 ekipah.

Jamatlon 2017 - 1

Jamatlon je premagovanje knapovskih ovir v jami.

Tekmovalci so se tudi letos v jamo podali v Hrastniku, iz nje pa prišli v Trbovljah, kjer so imeli knapovsko malico, se pomerili v 'Metu bata škornja v kulmkišto', ter si še pred uradnim odprtjem v katakombah Delavskega doma Trbovlje ogledali Virtualni muzej rudarstva.

Dvakrat letno opuščeni rudniški infrastrukturi vračajo vsebino

Jamatlon sicer poteka dvakrat letno: poleti v okviru rudarskega praznika in decembra ob prazniku sv. Barbare, zavetnice rudarjev. Organizatorji Jamatlona želijo s to rekreativno pustolovščino vrniti vsebine opuščeni rudniški infrastrukturi, rudnik pa po zaprtju približati sedanjim in bodočim generacijam.

Jamatlon 2017 - 2

Ovire je tokrat premagovalo 148 tekmovalcev. (Foto: Jamatlon)

Mini Jamatlon in JamaŠpil

Na letošnjem poletnem Jamatlonu je bilo zabavno tudi za otroke, saj jim je organizator v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Trbovlje in Delavskim domom Trbovlje pripravil ustvarjalne delavnice in Mini Jamatlon z ovirami.

Jamatlon 2017 - 4

Za najmlajše so pripravili Mini Jamatlon z ovirami.

Manjkalo ni niti glasbe. Popoldne so se namreč na odru bo Delavskem domu Trbovlje predstavili glasbeniki in zasedbe, ki so sodelovali na natečaju.

Jamatlon 2017 - 3

V premagovanju ovir se je pomerilo 71 žensk in 77 moških. (Foto: Jamatlon)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
mastaflash 18.06.2017 19:09:53
bolno..dejte se oviratlon cez morske pse nastimat..neumost je pa res neskoncna
Več komentarjev