FOTO: Delavcem uspelo priti do poškodovanega avtomobila, ki so ga zasule skale

Delavci so začeli odstranjevati material s ceste ob trboveljski cementarni. Prišli so že do poškodovanega avtomobila, ki so ga zasule skale. S cestišča bodo skale predvidoma odstranili v dveh do treh dneh.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (7)

  • Trbovlje - 1
  • Trbovlje - 2
  • Trbovlje - 3
  • Trbovlje - 4
  • Trbovlje
  • Trbovlje
  • Trbovlje

Potem ko so alpinisti včeraj očistili vrh skalnega podora v Trbovljah, so danes zjutraj delavci koncesionarja začeli odstranjevati material, ki je na cesti ob trboveljski cementarni. Delavci so skale na cesti najprej zdrobili, nato pa so odpeljali material in skušali vzpostavitvi prevoznost omenjene ceste, ki je precej poškodovana. Vse skale bodo s cestišča odstranili predvidoma v dveh do treh dneh. 

Kot je povedal predstavnik Direkcije RS za infrastrukturo Pavle Hevka, so že prišli do poškodovanega avtomobila, ki so ga zasule skale v soboto ob sprožitvi skalnega podora. 

Pet alpinistov je v ponedeljek očistilo vrh skalnega podora v Trbovljah, od koder so odstranili nevarne polmetrske skale, ki so bile še vedno na brežini. To je bil pogoj, da se je lahko začelo čiščenje cestišča.

V celoti je poškodovanih okoli 50 metrov ceste. Poškodovani so tudi vodi, ki se nahajajo v cestnem telesu, pod cesto je tudi pokriti vodotok, kar močno otežuje sanacijo. 

Trbovlje

Prebili so se do poškodovanega avtomobila. (Foto: POP TV)

Kako bo urejen obvoz?

Obstoječi obvoz bo po napovedih direkcije dodatno urejen. Na trasi obvoza iz Zagorja ob Savi proti Trbovljam bodo izvedli tudi dodatne ukrepe za zagotavljanje višje stopnje prometne varnosti, in sicer bo s pomočjo semaforja na ožini vzpostavljen izmenično enosmerni pomet.

V krožišču v Zagorju bodo postavili dodatne oznake. Za montažni most, ki ima v tem trenutku nosilnost 20 ton skupne mase, pa preverjajo možnost dodatnih ukrepov za povečanje nosilnosti za potrebe tovornega in avtobusnega prometa, ki sicer poteka po cesti, ki je zaradi podora zaprta. Na določenih odsekih bo tudi omejena hitrost.

Promet po cesti, ki povezuje tamkajšnjo železniško postajo in Trbovlje, zaradi velike gmote nasutega materiala še nekaj časa ne bo mogoč. Zato se je trboveljska občina dogovorila s podjetjema Lafarge cement in Integral Zagorje, da lahko avtobusi začasno vozijo do železniške postaje in Hrastnika prek dvorišča, ki je v lasti trboveljske cementarne.

Zaradi naravne nesreče, ki je krajanom Trbovelj in okoliških krajev prekinila povezavo med mestom in železniško postajo, pa so na Slovenskih železnicah mednarodnim vlakom, ki po voznem redu ustavljajo v Trbovljah, dodali postanek še v Zagorju.

Do preklica so uvedene dodatne linije avtobusnega prevoza do železniške postaje, nekatere pa bodo spremenjene, in sicer od danes velja:
- zjutraj: prvi jutranji avtobus bo od Komunale Trbovlje odrinil ob 4.25 zjutraj in bo prispel na železniško postajo ob 4.35, tako da bodo vsi uporabniki lahko ujeli prvi jutranji vlak iz Trbovelj v Ljubljano, ki pelje ob 4.45. Avtobus, ki običajno odrine od komunale ob 5.05, bo imel do preklica odhod ob 5.00.
- zvečer: na novo sta uvedena dva termina odhodov avtobusa z železniške postaje proti komunali. Avtobus bo tako na železniški postaji štartal tudi ob 23. uri in ob 23.45. Ob sobotah bo avtobus od komunale odrinil ob 6.10, zadnji pa bo peljal z železniške postaje v Trbovlje ob 14.30, so sporočili iz občine.

Motnje pri dobavi vode

Komunala Trbovlje je medtem sporočila, da bodo zaradi podora tudi v naslednjih dneh v Trbovljah občasne motnje pri dobavi vode v nekaterih naseljih. Na podlagi analiz pitne vode pa je komunala preklicala ukrep prekuhavanja, razen v naselju Ob železnici, na železniški postaji in v trboveljski cementarni. Še vedno pa pozivajo k racionalni porabi vode na celotnem območju javnega vodovoda, piše na spletni strani občine.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 42
 
zamot11 24.02.2016 08:39:15
Iz treh skal delajo naši strokovnjaki tv nadaljevanko v južnoameriškem stilu, samo še Esmeralda manjka.
Več komentarjev