FOTO: Slamice in cigaretni ogorki niso za skupaj

Ne, papirnate brisače in embalaža za kavo ne spadajo skupaj. Prav tako ne steklenice in druga embalaža, leseni zaboji, karton in plastične vreče. In tudi ne slamice, pepel in cigaretni ogorki. Tiste, ki tega niso "vedeli", so oglobili.

Fotogalerija (4)

  • Smeti - 1
  • Smeti - 2
  • Smeti - 3
  • Smeti - 4

Inšpektorji so s pomočjo delavcev Snage odkrili sedem kršiteljev, ki so odpadke odložili poleg podzemnih zbiralnic na Kongresnem trgu in Gosposki ulici v Ljubljani.

Podzemni zabojniki na Kongresnem trgu in Gosposki ulici v Ljubljani stojijo na javni površini. V nekatere lahko odlagajo vsi, za odlaganje preostanka komunalnih odpadkov in bioloških odpadkov pa je potrebna identifikacijska kartica.

Inšpektorji so opravili nadzor in pri pregledu vsebine vrečk, odloženih poleg podzemnih zbiralnic, odkrili sedem kršiteljev, zoper katere so uvedli prekrškovni postopek. Poleg podzemnih zbiralnic so namreč našli vreče, plastične in lesene zabojčke, večjo plastično embalažo in kartonske škatle s komunalnimi odpadki, v njih pa odpadke, po katerih so lahko prepoznali njihove imetnike – v glavnem lokale iz okolice obeh lokacij. Smeti bi morali oddati v podzemno zbiralnico in ne poleg nje, obenem pa z identifikacijsko kartico zabeležiti vnos preostanka odpadkov in bioloških odpadkov.

Namen nadzora je bilo zagotoviti urejeno okolico podzemne zbiralnice in pravilen način odlaganja odpadkov, ki izvajalcu omogoča pravično obračunavanje storitve, in preveriti, v kolikšni meri uporabniki upoštevajo določila o zbiranju in prevozu komunalnih odpadkov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 147
 
ONniON 06.06.2013 22:49:42
ljubljana zglede si jemlji pri avstrijskem gradcu,dunaju,celovcu,linzu,češki pragi...
Več komentarjev