Slovenija

FOTO: Študenti z nakupovalnimi vozički pred DZ

Ljubljana, 13. 11. 2012 13.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če si v Sloveniji izobražen, nisi izdelek z garancijo, temveč prej nizkocenovni izvozni izdelek, pravijo študenti, ki pozivajo poslance, naj ne sprejmejo predlaganih ukrepov, ki jemljejo najbolj ranljivim.

Predstavniki Študentske organizacije Slovenije so se odločili za simbolen protest z nakupovalnimi vozički pred hramom slovenske demokracije. Z njim so vse poslanke in poslance ter širšo javnost opozorili na trenutne nevzdržne politične in gospodarske razmere, katerih negativne posledice občutijo zlasti študentje, mladi in njihove družine.

Protest z nakupovalnimi vozički - 4
Protest z nakupovalnimi vozički - 4 FOTO: Blaž Garbajs

Kot pravijo, želijo z akcijo Študenti nismo kupci še pravočasno opozoriti slovensko politično elito, da mladi ne želijo biti del problema, temveč del rešitve. Slovenski parlament bo v naslednjih tednih sprejemal spremembe zakonodaje s področja visokega šolstva, trga dela, delovnih razmerij in nenazadnje proračuna za leti 2013 in 2014. Mladi so nad predlaganim zgroženi in zaskrbljeni. "Medtem ko druge evropske države v času krize vlagajo v izobraževanje in mlade, se v Sloveniji jemlje najbolj prizadetim skupinam državljanov,“ pravijo.

Kot so z nakupovalnimi vozički ter transparenti v rokah dejali študenti, protestirajo proti ukrepom, ki rušijo temelje socialne države. Kot pravijo, protestirajo proti retoriki političnih elit, ki študente obravnava kot kupce, proti komercializaciji in privatizaciji visokega šolstva in proti reformnim predlogom, ki nesorazmerno prenašajo breme krize na pleča mladih. "Mladi bi morali biti pri pripravi vseh ukrepov in reform dejansko prioriteta, ne le na papirju,“ trdijo in dodajajo, da papir prenese vse, mladi pa ne. Protestirajo tudi proti uničenju javnega kakovostnega visokega šolstva ter komercializaciji in privatizaciji slovenskega izobraževanja. Prepričani so, da je vlaganje v znanost in izobraževanje pomembna naložba v prihodnost vseh.

Protest z nakupovalnimi vozički - 6
Protest z nakupovalnimi vozički - 6 FOTO: Blaž Garbajs

Vse poslanke in poslance opozarjajo, naj sprejmejo ukrepe, ki bodo izboljšali socialni položaj mladih in gospodarsko stabilnost države. "Slovenija danes ni varen pristan za mlade, ne svetilnik Evrope. Danes v Sloveniji 'biti mlad in izobražen' ne pomeni izdelek z garancijo, temveč prej nizkocenovni izvozni izdelek. In danes je čas, ko skupaj zmoremo toliko poguma, smelosti in znanja, da rečemo vsemu temu odločno: Dovolj nam je!,“ je pred slovenskim parlamentom zbrane nagovoril predsednik Študentske organizacije Slovenije Mitja Urbanc.

ŠOS poziva študente in širšo javnost, naj se udeležijo sobotnega protesta in tako pokažejo svoje nestrinjanje s predlaganimi ukrepi, ki še poslabšujejo že tako slab položaj mladih.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (86)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lukeeeeeec
17. 11. 2012 11.17
Pravi proleteriat danes dela. Tudi vsa gradbišča so danes živa. Torej kdo štrajka in kje so bili takrat ko so bankirji našim talali kredite. Kje se bili pred tremi leti, ko je iz SLO odšlo 30.000 MIO ojrotov! Čudno! Samo Mura in Gorenje sta se dogodila mimo sindikata. Torej koga ta sindikat podpira? Svoje plače? Ali se mogoče spet bližajo sindikalne volitve? Za naslednjo petletko se gre! Malo nabijanja, plačka pa sigurna!
Ferdo Crni
13. 11. 2012 18.17
-4
Ko zdraharji in funkcinarji študentskih organizacij (tudi bolje plačani kot poslanci) nimajo kaj povedat začnejo s starimi forami (enako kot ravno tako preplačanimi funkcinarji sindikatov javne uprave) : začnejo neke subjektivne fraze klofat o \"rušenju socialne države, rušenju pravne države\" in podobne budalaštine. Naj mi en pove kaj točno bo imel SPECIFIČEN en študent tako grozno krateno pravico če se psprejmejo varčevalni ukrepi? NAj mi eno stvar pove. ENO.
rde?e in ?rno
13. 11. 2012 20.42
+11
ti si zapravljal, oni pa naj plačujejo, ti je to dovolj, ti si lahko šel v penzijo pred 50, oni pa 65, ti je to dovolj, ti si imel redno službo, lahko si jemal kredite za minimalne obresti, si zgradil hišo kupil stanovanje, oni pa bodo na občasnem delu brez prevoza brez malice, ti je vsaj to dovolj velik vzrok. ti si imel zastonj zdravstvo, oni pa ga ne bodo dočakali brez redne službe. ma vtakni si nekam svoj sveženj ukrepov in se zadavi
Ferdo Crni
14. 11. 2012 10.23
-1
Kaj bodo plačali? Kaj plačajo? kaj ima penzija veze samo s študenti? kako si nekdo gradi hišo ali pa kupi stanovanje pa res ni odvisno od varčevalnih ukrepov lepo te prosim Jaz zadravstvo plačujem trikrat - enkrat v državno malho kjer ga porablaj kdor se mu zljubi, potem dopolnilno zavarovanje, potem prostovoljno zavarovanje in na koncu storitev še plačam. to je že nekaj časa. torej kaj tare teh deset mandeljcev? Da jim država ne bo kupila stanovanja?
qbase.
14. 11. 2012 11.17
+2
A da ti razložim kaj bom imel krateno? Spadam med 5% najboljših študentov, bil sem optimističen in pripravljen ostati v tej državi, čeprav sem imel v zadnjem letu kar nekaj ponud iz tujine, saj mi je bilo obljubljeno mesto mladega raziskovalca. Na to lahko zdaj pozabim, vsa raziskovalna mesta so bila prinas za naslednje leto skenslana. Dobra stvar v mojem primeru je, da imam že zagotovljeno mesto v Berlinu, kjer sem tudi 2 leti študiral na TU... če ti povem primer kolega, ki študira zgodovino in mu je raziskovalno mesto pomenilo vse na svetu, se lahko obriše pod nosom, nima perspektive, podrl se mu je svet. Osebno poznam 8 primerov visokoizobraženih raziskovalcev, ki v naslednjem letu zapuščajo Slovenijo... vsak je državo stal med 250.000 in 500.000 evrov in verjemi mi da se večina nikoli ne bo vrnila. Vsi gremo v države, ki niso veliko oz. v nekaterih priemrih nič vložile v našo izobrazbo, v mojem primeru je nemčija prispevala le nek delež. A ti je zdaj kaj bolj jasno. Slovenija bo v roku naslendjih desetletij postala država nizke delovne sile, država neumnih IN starčkov, zato ker je trenutno država neumnih starčkov. Nemčija je za spodbujanje prihoda tujih študentov v naslednjem letu namenila 800 milijonov evrov, kar se nekaterih zdi veliko,ampak je glede na to, da si bo s tem zagovotovila blaginjo v državi za naslednjih 50 let, na podlagi ljudi, ki jih niso stali niti centa, je to drobiž....
lukeeeeeec
17. 11. 2012 11.19
No v Švici gre na univerue nekako ena tretjina srednješolcev. Pri nas pa je bilo na univerzah razpisano 23000 mest, dijakov pa je bilo 19.000. Torej so univerze prazne. Na tehbiške fakultete se je vpisalo nekako man kot polovica vseh dijakov! Kaj bodo pa delali ostali? nadgradnje se ne prenese. Družboslovja je preveč! Ali štrajkamo za družboslovce?
lukeeeeeec
17. 11. 2012 11.25
qbase. si tako dober in zapišeš smer. Še nekaj, znanec se je vpisal na tehniško fakulteto ki jo je gladko pogrnil. Sedaj je šel na družboslovje, kjer ima povprečje ocen 8! Ti to kaj pove?
Netajkun
13. 11. 2012 17.28
+1
mladi , izobraženi , sposobni , podjetni - pokažite politični eliti da znate in zmorete , tudi brez njihove pomoči. Zakaj neproduktivni protesti , sami morate v akcijo - znanje , ideja , realizacija , samo tako se lahko nekaj ustvari . Ne pričakujte,da so drugi dolžni poskrbeti za vas - saj ste že odrasli . AKCIJA
Ferdo Crni
13. 11. 2012 18.13
-3
Roman Hren
13. 11. 2012 23.35
+1
Za vsako stvar morajo biti izpolnjeni pogoji. Danes pri nas teh pogojevni in jih tisti, ki so jih uničili, tudi ne morejo vzpostaviti.
Terezinka
14. 11. 2012 12.00
+1
Mladi in manj mladi bi šli delat, če bi država ustvarila pogoje kam naj gredo. Odpiranje SP zato, da dobiš 4000 EUR ni rešitev. Prikazat nekega mladeniča, ki je postal inštalater in s tem rešil svojo brezposelnost je smešno. Na zavodu imamo tisoče mladih. Kam naj gredo? V narodu je nekaj procentov takih, ki si lahko ustvarijo sami delovno mesto. Nikjer v svetu ne boš našel države, ki daje pogoje in ima ljudi, ki so večinsko zamozaposleni. Država mora pripraviti stabilne pogoje za podjetja in ta bodo zaposlovala.
SLObunkeljn
13. 11. 2012 15.58
+28
Kakor hitro kdo kaj proti vladnim ukrepom izreče ali Bog ne daj protestira ga ofce in plačani blogerji napadejo : - študent ne študira prave smeri - študent kadi travo na zahodu ne pa išče delo - otrok, ki je lačen v šoli - krivi so razsipni starši - upokojenec, ki ima premajhno penzijo ... naj bo tiho, jo vsaj ima - da ne omenjam slučajno koga iz JS pa naj bo medicinska setra, gasilec, reševalec, policaj ... ..... itd Vsak, ki mu ne pašejo vladni ukrepi je lenuh, ne zna delati, nima prave izobrazbe, pravih staršev, pravih navad ... Takoj se najde način za delitev - BEDA!
Transformerji
13. 11. 2012 16.26
+1
Ali pa že na tej strani brišejo komentarje!
skodelica kave
13. 11. 2012 16.30
+2
Saj podpiramo proteste. Vendar NE v takšni obliki. Se nam Grki smejijo :... :))
Ferdo Crni
13. 11. 2012 18.26
+2
Vidim da resnica boli - torej - prej je izgovor tole bulaznenje. Zakaj sploh se protestira? Proti nekim ukrepom ki se študentarije še najmanj tiče. Zastonj je še visoko šolstvo - vse IMATE. Slišimo pa samo o ponarejenih diplomah, magisterijih. Na lastna ušesa sem slišal reklamo za FDV (na informativnem dnevi v neki gimnaziji) - 9 ur na teden predavanj , ponedeljki in petki frej za žuriranje. Torej tiho pa učit in delat. Za pridne se vedno najde delo.
Terezinka
14. 11. 2012 12.02
msabc, kako bi protestiral? Poskušaš z referendumom vstavit zakon, ki ni OK, pa te okradejo še podpisov za to, pišeš na forumih pa te zbrišejo, kako?
janez6bb
13. 11. 2012 15.42
+24
ja zdej so pa študenti krivi da v naših banka manjko 6 MILIJARD NAJMANJ, na koga vse bi še obesle elite rade razloge za to krizo:) sami spijo pa v hišah z 100 spalnicami, v garaži za vsak dan avto, ki presega skupaj vrednost vseh takih ki jih bo nekdo iz raje vozil skozi življenje, in sedaj bi radi da varčujejo študentje, upokojenci, delavci:) VSI NA ULCO 17
SLObunkeljn
13. 11. 2012 15.43
+14
Ferdo Crni
13. 11. 2012 15.51
-12
janez6bb
13. 11. 2012 15.55
+12
ja predvsem otroci, ker se ne učijo so krivi, da smo tam kjer smo:) niso tisti, ki so iz naših bank odnesel 6 milijard, danes so pa pozabljeni oz njim na čast bi naši kljukci odprl banko ki bi ti kredite krila preko raje, PA A STE VSI NA GLAVO PADL, jst teh kreditov nisem najemal in jih tut plačevat ne mislim, lahko pa damo vsi državljani potem v slabo banko naše kredite, a smo vsi enaki pred zakoni ali ne:)? NNEEEEEEEEEEE moraš biti slep ali tako kratke pameti da danes tega ne vidiš:)
Ferdo Crni
13. 11. 2012 18.22
+2
Kje so pa študiral ti bankirji? V Burundiju? Kolikor je meni znano je bil naprimer zahecov šefe Golobič dolgoletni funkcjonar študentskih organizacij - za nepoučene - prav on je nastavil Veselinoviča na NLB. Da ne omenjam tistega skuštranca ki je cel ostranko mladih ustanovil in nakradel enormno denarja s "svojo - študentsko" firmo. Samo primeri kako si tile vozičkarji pred parlamentom samo reklamo in podlago za bodoče politično drekanje delajo.
Terezinka
14. 11. 2012 12.04
Tako kot vaša Šoba pred letom? Ne danes gremo skupaj za socialne pravice in za boljše življenje. Ne želimo več boja reveža proti malo manjšemu revežu ampak za demokracijo, red in socialne pravice
Ferdo Crni
13. 11. 2012 15.30
-10
tudi tole mi je špasno - "študentji z nakupovalnimi vozički pred DZ". Glejte sliko - več študentov je v enem bifeju kot pa pred DZ-jem. To ne more biti predstavništvo študentov. Študentov vpisanih je nekej 100.000. Kdo je to se vprašam? To je pač tako - če je vlada neprave barve gre lahko samo en tapetnik mimo DZ-ja pa se bo 571 novinarjev drlo, da ubogi tapetniki štrajkajo pred DZ-jem ali pa bodo poročali celo o "revoluciji".
SLObunkeljn
13. 11. 2012 15.45
+8
Blagor tistim, ki jim je še lahko smešno!?
Ferdo Crni
13. 11. 2012 18.34
Terezinka
14. 11. 2012 12.08
Nič, zavedam pa se, da mi jutri, ko bo privat vse kar je socialnega v tej državi ne bo več tako. Bojim se dneva, ko bo naš človek ostal pred ambulanto ker ne bo imel denarja za plačilo zdravljenja. To je pot po kateri gremo Vitka država pomeni, da moraš vse storitve plača, ker jih država ne financira. Jaz se zavedam, da takrat večina tistih povprečnih tja do 600 EUR tega ne bo zmogla.
skodelica kave
13. 11. 2012 15.24
+10
Včeraj jajca, danes nakupovalni vozički., PRAVA LJUDSKA VSTAJA !!
skodelica kave
13. 11. 2012 16.28
-1
F_O_X
13. 11. 2012 14.59
-1
študenti česa? fdv? filozofska? ekonomija? študenta strojništva ali elektotehnike ne boš vidu štrajkat
Flavius
13. 11. 2012 15.01
+3
SLObunkeljn
13. 11. 2012 15.48
+13
Ojoj, zdaj pa bomo že študente delili na tiste, ki pravo stvar študirajo in tiste, ki napačno smer študirajo? Smo pa res očitno svetovni prvaki v delitvah! Zato pa smo v govnu do grla!
F_O_X
13. 11. 2012 15.52
-1
ne obstajajo študenti ki so na smereh kjer ni zaposlitve in študenti, ki imajo zagotovljeno zaposlitev. in glede na lastne izkušnje lahko trdim da so na sosednji fakulteti (filofaks) štrajkal, medtem ko smo imel mi predavanja, da o počitnicah in prostih dnevih ne govorim. nam pa tudi prfoks vsakič reče, če ne mislimo študerat naj gremo raje na filofaks
SLObunkeljn
13. 11. 2012 16.01
+7
Pol je pa vaš prfoks primitivec, pa če ima 10 doktoratov! Žal! Že študentje ste kot vidim razdeljeni na delovne in marljive kot RS in one lene punarje JS ... haha Saj ne bo v tej podalpski primitivni dolinici nikoli boljše, če se že študentje delijo , OMG!
F_O_X
13. 11. 2012 16.12
+2
bo že držal da smo razdeljeni, ker jih je vsak let vsaj 50 ki so na faksu le in izključno zarad statusa
bootsy
13. 11. 2012 16.55
+2
Status gor status dol. Jst osebno na ta način lahko preživljam svojo družino, KER SO STARŠI BREZPOSELNI !!!!!!!
SLObunkeljn
13. 11. 2012 17.44
+3
Kar se mene tiče naj najprej uredijo status staršev, da bodo imali kaj delat in bodo lahko otroke nahranili in izšolali. Ko bo to urejeno, pa naj študentske statuse začnejo regulirati. Majo precej za porihtat naši vrli veleumi!
qbase.
14. 11. 2012 11.29
tud strojniki se bodo tega prej al slej zavedali, čeprav pogostokrat živijo v svojem svetu, brez tv-ja in kritičnosti do družbe.... fiziki in medicinci so že bili na cesti, strojniki pa še očitno niso skapiral, da ne bo raziskovalnih mest, ja prav ste prebrali, ne iz starega ne iz bolonjskeg programa ne bo nič z najboljšimi študenti.
hondica
13. 11. 2012 14.59
-2
Če bi bil sneg, bi šli lahk vsaj kidat, tako pa...
jaka
13. 11. 2012 15.15
+15
bodi raje tiho! VSAK, ki si upa izraziti svoje mnenje, zasluži spoštovanje, tudi mene in tebe, četudi se morda ne strinjava z njim.
porka.malorka
13. 11. 2012 15.19
-5
jaka3jaka tud hondica se je izrazu. Al praviš da se lahko vsak izrazi samo da ni proti mojemu mišljenju. hinavc
SLObunkeljn
13. 11. 2012 15.50
+2
Ja hondica je izrazu svoje mnenje tu gor ja ... jako hrabro dejanje ... ko bo šel pred parlament to trobit, bo primerljivo :))))
?ole Skopušnik
13. 11. 2012 14.51
-10
Ja. Beg mladih možganov v tujino. Raje povejte po pravici,da hodite u Amsterdam na čik pavzo. Sedem let v povprečju delate en bogi faks,potem se pa imate za možgane države.
srecnii
13. 11. 2012 14.42
+30
Zakaj še sploh vztrajat v Sloveniji, tam v tujini je boljše življenje, sam poglejte tle nas za 60-70% oberejo, plača je 500 evrov, v Avstriji dobijo 1100 evrov pa majo celo cenejši bencin, hrana prav tako.....pa ko je enkrat eni omenil, da smo v Sloveniji ljudje sami krivi, da je tako pa halo kje eni živijo, ja seveda pri starših k majo penzije vsak po 1200 evrov pa lahk to govori....država je pri nas je najbolj bednih v Evropi, raja dela za ušivih 500 evrov, pol pa živ s tem, greš v trgovino samo po OSNOVNO hrano pa te pride 50 evrov !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ampak hočeš, nočeš s tem se moraš sprjaznt in živet, če ne pa bolj štrik pa rečt adijo....država sploh nč ne piše, kolk si ljudje jemljejo življanja.
b77
13. 11. 2012 15.35
-7
torej zakaj si še tu!!!!!???? ti povem vzrok! PRI NAS JE MNENJE SLEDEČE: BODI PRIDEN V ŠOLI DA TI NE BO TREBA DELAT! V TUJINI PA KOLIKOR ZNAŠ TOLIKO ZA TOLIKO SE PRODAŠ IN VELJAŠ!
janez1967
13. 11. 2012 14.40
+4
Vozičke pa ukradli v bližnji samopostrežni.
caspera1
13. 11. 2012 14.44
+8
b77
13. 11. 2012 15.36
+0
remial122
13. 11. 2012 14.40
+1
Študentje najbolj revni............pha, to bo ja................!
caspera1
13. 11. 2012 14.44
+17
Toliko so revni, kakor njihovi starši. Ali obratno. Pa to, kar se vidi po lokalih in trgovinah, to je samo del študentskega sveta.
janez6bb
13. 11. 2012 14.35
+33
ja zdej so pa študenti krivi da v naših banka manjko 6 MILIJARD NAJMANJ, na koga vse bi še obesle elite rade razloge za to krizo:) sami spijo pa v hišah z 100 spalnicami, v garaži za vsak dan avto, ki presega skupaj vrednost vseh takih ki jih bo nekdo iz raje vozil skozi življenje, in sedaj bi radi da varčujejo študentje, upokojenci, delavci:)
rossi66
13. 11. 2012 14.30
-13
"Če si v Sloveniji izobražen, nisi izdelek z garancijo, temveč prej nizkocenovni izvozni izdelek" Priznati moram, da svecje neumnosti se nisem slisal. Sicer pa, od danasnje generacije slovenske studentarije (govorim v povprecju, vedno se najdejo svetle izjeme...) cesa drugage, kot smilejenje samemu sebi in negodovanje nad trebutno situacijo nisem pricakoval. Izobrazeni Slovenci SO IZREDNO KVALITETEN in VISOKOCENOVNI izvozni material! To dokazujejo vsi strokovnjaki, ki so v zadnjem casu skokovito povecali migracijo izobrazencev v tujino! Diplomanti in dkotoranti tehnicnih in znanstvenih strok s(m)o v tujini izjemno cenjeni, fleksibilni pri zaposlovanju in odlicno nagrajevani. Zasedamo zelo odgovorne polozaje tako v akademiji kot top industriji in brez tezav konkuriramo tako opevanim "azijcem". Kapo dol... Zato bi jih vsem tem upornisko razpolozenim studentkom lepo nalozil po zadnji plati in jih nagnal; delat, ne pa studirat, ce se tako zmrdujejo nad studijem in uporabnostjo le-tega v Sloveniji. Navadna razvajena mularija.
rkl
13. 11. 2012 14.38
+4
po tvoje bi morali biti druga Švica ko imamo vse naj naj izobražene polne elana....
caspera1
13. 11. 2012 14.41
+4
Citirani stavek se lahko tudi drugače razume, kot si ga ti.
caspera1
13. 11. 2012 14.42
+5
Pa še rossi, če si doštudiral, si pred finančnim reformami, zato bi mogoče raje razmislil, kaj imajo študentje v mislih.
rossi66
13. 11. 2012 14.43
+6
@rkl Tocno tako. Glede na nivo kvalitete izobrazbe, ki jo slovensko solstvo proizvede ob smesno nizkih pogojih financiranja (izjema je unikatni program mladih raziskovalcev) ima Slovenija vse pogoje za tehnolosko izjemno razvito druzbo z zelo solidnim standardom. Smo pridni, lojalni in izjemno trdi delavci, zato nas imajo povsod radi. Zakaj ni tako v domovini, je treba pogledati trenutne politicne in gospodarske razmere. Ampak, kvalitativno gledano smo klasa ena a.
rossi66
13. 11. 2012 14.48
-5
@casperaa... O ja, dostudiral, dostudiral..., ze kar nekaj casa nazaj. Ampak tudi takrat za nas studente ni bilo vse popolnoma enostavno, se posebej, ce si ze kot student prezivljal druzino..., ampak taksne razvajence kot dandanes, se pa nismo sli.
artifakt
13. 11. 2012 14.54
+14
...jah, bil si pridna ovca celo svoje življenje, tvoji možgani so sposobni z veliko natančnostjo ponoviti tisto kar kje piše ali pa ti kdo reče in kot tak si kapitalu koristen, kot priden delavec nezmožen kritičnega razmišljanja ob dani življenski situaciji... in potem pišeš nasilne izjave o stvareh, o katerih se ti ne sanja in nimaš niti kančka pojma, na svet gledaš linearno, filozofija ter "out od the box" razmišljanje v življenskih situacijah ti nista poznana, edina logika ki jo premoreš je matematična....misliš, da si boljši človek ker imaš dobro službo, plačuješ davke, spoštuješ zakone in na vse, ki se drznejo upreti zatiranju in izkoriščanju gledaš kot na kriminalce in nizkotneže, lenuhe? si steber sistema, ki v svetu širi revščino, vojne in smrt. Misliš da je tvoje ugodno finančno stanje posledica tvojega trdega dela in uspeha? da bi bil nekdo "bogat" mora biti nekdo drug reven.... ampak ne skrbi, prej ali slej bo prišel čas, ko se bomo morali vsi zbuditi v realnost in prevzeti odgovornost za ta svet....
rossi66
13. 11. 2012 20.59
-4
@shitter4ever Usupnil si me, priznam… S pronicljivostjo studenta oz. diplomanta filozofske fakultete ali morda FDV si mojo osebnost orisal s kirursko natancnostjo, za kar ti gredo vse pohvale. A hkrati me veseli, da mi moja matematicna logika, ki jo tako uspesno uveljavljam v “sistemu, ki v svetu siri revscino, vojne in smrt…” omogoca, da se o pojavih in “zivljenjskih situacijah” sprasujem s “kako oz. zakaj deluje…”, medtem ko bos ti zal vecno obsojen na postavljanje vprasanj a la “zelite ob hamburgerju se ocvrti krompircek…?” Osebkom kot si ti, ki gotovo z veliko zlico zajemajo zivljenje v varnem zavetju podpore starsev in sorodstva, hkrati pa se z James Dean-ovsko zanesenostjo upornika brez razloga na dolgo in siroko kitijo z izjavami Che Guevare v svoji “revolucionarni” omejenosti – se pac ne bom pustil sprovocirati. O tem, ali morda moje “ugodno financno stanje” posledica lojalnosti sistemu ter ponavljanja “tistega kar kjer pise”ali pa ima kaj opraviti z lucidnim “out of the box” razmisljanjem, pa na tvoj racun ne bom izgubljal besed. Ampak z veseljem se ob svojem uspehu potrkam po prsih, na kalibre tvoje sorte ter doomsday napovedi pa se jadrno pozvizgam. Zelim ti se v naprej uspesno “kriticno razmisljanje ob dani zivljenski situaciji” ter kreativno nakupovalno vozickanje.
Roman Hren
13. 11. 2012 23.52
+2
Mislim, da študentje hočejo delo in pogoje za dostojno življenje doma, v Sloveniji in si ne želijo odhoda s trebuhom za kruhom v tuje dežele. Želijo državi prispevati znanje, ki jim ga je je omogočila in želijo, da to omogoča še naprej, ne pa da čedalje bolj otežuje življenje svojim državljanom.
Draža
13. 11. 2012 14.29
+12
Vsi na vlak pa v Maribor,tam je dosti dela.
SAKITUMI
13. 11. 2012 14.28
-35
A SO ŠTUDENTJE PLAČAL TELE VOZIČKE??? AL SO PREDMET KAZNIVEGA DEJANJA-KRAJE?? NAJLAŽJI SE JE S TUJO LASTNINO NORCA DELAT..... PA JAMRAT KAKO SO JIM KRATENE PRAVICE.....
caspera1
13. 11. 2012 14.34
+36
Mogoče so pa vljudno zaprosili v kakšni trgovini, da so jih jim posodili. Je treba takoj na najslabšo varijanto pomislit in vpit po tem portalu!
quickone
13. 11. 2012 14.41
+15
SAKITUMI prašaj mamo,če si padel z mize ko so te previjali
SAKITUMI
13. 11. 2012 14.44
-9
če bi zaprosili za vozičke, neb reklame dol pobral..... tud lanskih jajc niso sami plačal, pa kock...itd...itd... iskoriščajo situacijo v državi, za doseganje svojih neupravičenih ciljev..... namest da končajo študij v normalnem roku, jih 60% guli status sam zarad zaslužka.... nej bojo fer, pa odgornost za svoja dejanja prevzamejo nase, ne pa da skos izgovore in krivce v drugih iščejo....
caspera1
13. 11. 2012 14.46
+0
Glede kock ti dam prav, tega se res ne dela. Tudi slučajno pa nimaš pravice primerjat tega protestnega shoda z lanskim vandalizmom. Če imaš o nekom slabo mnenje, ne pomeni, da ta naredi vse narobe.
SAKITUMI
13. 11. 2012 14.54
-5
quickone-mogoče tvoja mami bolj ve, če sm dol padu... caspera-lanske demosntracije so bile pokazatelj kakšen odnos imajo "študentje" do razmer, do lastnine, do hrane... res vandalizem...in to še podpihovan s strani takratne opozicije, današnje koalicije.... zdj je uprašanje ali so lanski in današnji "študentje" enaki,... glede na današnje demonstracije, bi reku da je možno da so pravi, vsaj po načinu demonstracije...ali pa spet najeti glumci, da vlada pokaže da se zna pogovarjat... glede vozičkov in prvilegijev-kdor je z lastno muko zaslužil denar, ne bo nikol jajc in ostale hrane metu v neko fasado,...kdor je pa denar izvlekel od staršev, mu pa ni problem takih neumnosti počet.... ne enačim vseh, in tudi niso vsi na demonstracijah....
quickone
13. 11. 2012 16.00
-1
sonassonas732@yahoo.co.uk
13. 11. 2012 14.27
+16
podpiram reformo šolstva! Vse študije pa metat v isti koš pa ni pametno! Podpreti je treba naravoslovne študije, tiste študije, ki so zaposlivi... predvsem pa je treba zmanjšati družboslovne študije! brez veze je, da se izobražuje nenormalne količine študentov družboslovja, zavaja se študente in v končni fazi plačujemo študije, za katere se ve, da ne bo zaposlitve, stran vržen proračunski denar .... ali si to lahko res privoščimo?
8inci8
13. 11. 2012 14.19
+11
Tako se vsi pritožujete čez vlado zdaj imate priložnost vsi pred parlament!!!!!
caspera1
13. 11. 2012 14.35
+5
janez6bb
13. 11. 2012 14.19
+31
kake kocke, molotovke, pa grmade na štimat po lj, da bomo šežgal tajkune pa njihove podpornike politike, ki so nam z roko v roki pokradli najmanj 6 MILIJARD iz naših bank.
indal@
13. 11. 2012 14.24
+9