Slovenija

Neposlušni tovornjakarji poskrbeli za prometni kaos na primorski avtocesti

Ljubljana, 08. 12. 2012 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sneg, ki je zapadel po Sloveniji, je na cestah povzročil veliko preglavic. Čeprav so zimske službe napovedovale, da so na sneg odlično pripravljene, nekatere ceste dolge ure niso bile splužene. Težave pa so povzročali tudi vozniki, ki so se na cesto odpravili neprimerno opremljeni.

Soljenje cest
Soljenje cest FOTO: Thinkstock
Po Sloveniji je zapadlo precej snega, snežne padavine pa je predvsem na Vipavskem spremljala še močna burja.

Zaradi izrednih vremenskih razmer je bila tako na več mestih več ur zaprta primorska avtocesta. Vozniki pa so bili dobesedno ujeti v vozilih, saj avtoceste niso mogli zapustiti. Promet je stekel šele ponoči.

K ohromitvi primorske avtoceste so sicer danes večinoma prispevala tovorna vozila, saj vozniki niso upoštevali pravil izločanja, nato pa zdrsnili z vozišča.

 

Avtocesta v okolici Novega mesta
Avtocesta v okolici Novega mesta FOTO: Bralka Maja

Zaradi burje pa je v Vipavski dolini na hitri cesti med Ajdovščino in Nanosom prepovedan promet za kamp - prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Zaradi snega so na cestah čez prelaze Jezersko, Korensko Sedlo in Ljubelj so obvezne verige. Na cestah Podnanos–Razdrto, Žaga–Kobarid in Col–Črni Vrh–Godovič je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike, obvezna uporaba verig pa je na regionalni cesti Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič. Prelaz Vršič je zaprt, prav tako pa je zaradi snežnih nanosov zaprta regionalna cesta Velike Lašče–Lužarji–Nova vas.

Kljub več kot očitno slabim razmeram na cestah in dejstvu, da je že zdavnaj minil 15. november, ko je bilo treba vozila primerno pripraviti na zimo, pa se številni na ceste še vedno odpravljajo neprimerno opremljeni. Prometnoinformacijski center zato voznike opozarja, naj se na pot ne odpravljajo z letnimi pnevmatikami in če to ni res nujno.

Promet sicer po slovenskih cestah poteka počasneje tudi zaradi plužnih in posipnih skupin.

Več o prometu ...

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (685)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crtomir2
09. 12. 2012 11.56
+3
No takole, v koloni na primorki smo stali od 8h do 12.30, s tem, da so ob 7.30 obvestili, da je avtocesta odprta. Potem so na radiu občasno obveščali, da so zastoji zaradi zdrsa tovornjaka. Od 22h so rekli, da bo ob 22h ponovno prevozna. Halo ali je kdo sploh vedel kaj dela? Stali smo do 12.30 ne da bi sploh še kaj izvedeli. V teh urah bi tisti tovornjak lahko že razmontirali in ročno odnesli s ceste, ne pa da so toliko časa porabili, da so ga odvlekli.
Domen Lorencin
09. 12. 2012 10.04
+1
No da nadaljujem... Do ravbarkomande nism vidu nobenega tovornjaka, ki bi vozil po cesti, razen na odstavnem pasu pri in po cestninski postaji Log, kjer jih je policija iz prometa izoločila več sto pomoje. Ok, stojimo v koloni, ura je bila mal čez četrto, snežilo je kr močno še takrat, burja pa je občasno mal zapihala, poslušam radijo val 202, oni pač podajajo največ informacij glede cestnih razmer... In pravijo, da je AVTOCESTA ODPRTA..., ok čakamo, čakamo, čakamo, ljudje so začeli ugašat svoje avtomobile, nekateri so zapustili svoja vozila, opazovali situacijo, se sprehajali gor in dol, nekateri so naredili šoping v Postonjskem Lidlu, se kepali, naredili velikega snežaka ob cesti... carji :), prvo uro je bilo vzdušje kar sproščeno. Jaz sem medtem poslušal poročila in morm povedat, da novice kot so jih navajali mediji niso bile točne, naprej so sporočali, da je avtocesta odprta, pa ni bila, potem pa so počasi začeli sporočati, da so avtocesto povsem zaprli, zaradi megle, močne burje in zametov, in nevzdržnih razmer za normalno vožnjo, kar jaz povsem zanikam, vremenske razmere so bile daleč, daleč od ekstremnih, avtocesta ni bila zaprta iz obeh smeri, saj so iz smeri Kopra proti Ljubljani, skoraj ves čas, vozila tako osebna vozila, kot tovornjaki...
sasko-1
09. 12. 2012 09.35
+2
NOBENEGA PROBLEMA NE BI BILO, ČE BI UPRAVLJALEC CEST DELO OPRAVLJAL BOLJ VESTNO, V KONKRETNEM PRIMERU PLUŽENJE IN POSIPANJE, VOZNIKI PA TUDI PRAVOČASNO NAMEŠČENE ZIMSKE GUME , NE ŠKODI PA TUDI KAKŠNA LOPATA IN VERIGE V PRTLJAŽNIKU ZA VSAK SLUČAJ,POSEBNO,ČE SE ODPRAVLJATE NA DALJŠO POT V TAKŠNIH RAZMERAH, KOT JE SNEŽENJE. JE PA RES, DA PRI NAS NI NOBENIH ODSTAVNIH MEST ZA NAMEŠČANJE VERIG, KOT JE TO V SOSEDNJI AVSTRIJI.
Domen Lorencin
09. 12. 2012 09.33
Sm bil v koloni včeraj mal naprej od ravbarkomande, glih nasprot postojnske železniške postaje, iz Ljubljane sm se odpravu okoli 15.30 v Ajdovščino sm pa pršu mal pred deveto zvečer, NIKJER! ni bilo javljeno, da je primorska avtocesta zaprta, preden sm štartu sm šu na net pogledat kakšne so prometne razmere na cestah, pa je pisalo povsod, da ni večjih zapletov. Skoraj do Unca je bila avtocesta povsem očiščena, nobenih problemov ni bilo, na Uncu pa smo padli v skupino vozil, ki so vozili, za dvema plugoma, ki sta čistila avtocesto, tako smo vozili 30-40 km/h nekaj kilometrov in malo pred ravbarkomando cc a 1-2 km prej, je postavljena nad cesto tabla z obvestili, ki obvešča ljudi ali naj vozijo počasi, če piha veter, itd., šele tam je pisalo, da je cesta zaprta. Najprej sva se z drago spogledala ali je to sploh možno, saj ni nikjer prej pisalo. Naj še enkrat poudarim, nikjer ni bilo znaka, da je avtocesta zaprta, šele pri ravbarkomandi, kjer je pa edini izvoz možen na bencinski servis, in tako smo padli v kolono...
bkaval
09. 12. 2012 09.04
+3
Če avtocesta ni očiščena je kriv tisti, ki ima konsesijo za čiščenje določenega odseka ceste. Zaradi zamud transporta, bodo vložene tožbe in zopet bomo plačevali iz narodnega proračuna. Mi se sploh ne zavedamo, ker smo eni navadni hribovci, kaj pomeni zgraditi avtocesto in jo tudi vzdrževati glede na mednarodni transport v EU. 25cm snega pa toliko problemov. Glavni krivec je neorganiziranost čiščenja, ne pa v strojih in njihovem številu za čiščenje. Glavna napaka pa je, da plugi štartajo prepozno iz avtocestnih baz. Čakajo, da je na cestišču 10cm snega in potem je vse kasno. Potem pa imajo kaos in polno dela, da to uredijo. Iz slik, ki sem jih gledal kakšne so bile avtoceste ne pomagajo zimske gume. Šele z verigami, bi se dalo kaj narediti. Verige pa niso obvezna oprema v Sloveniji. Zato je potrebno v novem zakonu to dopolniti. Vedno govorijo, da so avtomobili obuti v letne gume in zato je to tako. Ni res. Statistika, ki sem jo izvajal več let zapovrstjo, je pokazala, da so na 95% vseh avtomobilov montirane zimske gume. Mediji pa, da skrivajo nesposobnost države, da uredi avtoceste voznikom prijazne, vedno mečejo ven, da so vzroki v letnih gumah. Nam voznikom je poznana tudi velikost kazni ko naredimo tak zastoj z letnimi gumami. Naj si pogledajo kako je organizirana služba v Avstriji. Sam sem bil tam prisoten pri delovanju.
terran
09. 12. 2012 09.22
+1
Pojma nimaš in nakladaš dečko.....živim ob meji z Avstrijo, tako da iz prve roke povem da naši ceste čistijo pogosteje in pri manj snega na vozišču kot Avstrijci. Tako da lepo zaveži in take zgodbice prodajaj kolegom v gostilni
novaknovak
09. 12. 2012 13.59
+1
in pol po tvojem je treba zamenjat slovence na avtocesti?zakaj pa so pol sam pr nam pr tak mal snega taki zastoji.? in to že leta in leta...ker tovornjakarji so tud tam romuni, poljaki,bolgari, turki...ist k pr nas. imajo pa ti ljudje ziher več pojma o vožnji po snegu kot kteri drugi..torej ostanejo sam še slo vozniki, kteri, po tvojem, pojma nimajo, ker cestne službe itak super opravljajo svoje delo.in še to, ne grem ravno ne vem kolk v avstrijo, pa vendar, ni bilo ne duha ne sluha o nekem snegu na avtocesti pa so trije plugi eden zraven drugega odstranjval brozgo s cestišča pa ga posipal. tko da ne nas ravn....
joco46
09. 12. 2012 08.45
+0
je reku da niso nic obvescali pa kaj vi pricakujete da bo bosanc poslusal radijo koper na srednjih valovih ko se palje preko italije v slovenijo seveda ni vedu kake so razmere ,.(dobro so vsi vedli kake so razmere v sloveniji pac je tiscal do konca dokler gre gre vsi smo taki vsi radi pridemo domov po kaksnem tednu odsotnosti od sina ali hcere
mackon08
09. 12. 2012 09.13
-1
Alo pa saj smo v dobi sodobnih komunikacij, vsak ki hoče bo obveščen in tu ni nobenih ovir. Krivi so šoferji in cestne službe.
terran
09. 12. 2012 09.24
+2
ja bogi cestar v kamionu je kriv ker je obstal v koloni s plugom....vsa tesla ki rinejo mimo plugov čeprav je to prepovedano..pol pa en zdrsne in konec zgodbe.....kriv je pa cestar.....beeeeee beeeee
novaknovak
09. 12. 2012 14.02
+1
ni kriv cestar, kriv je tist k ga pošlje tak pozn ven. pa naj bo to zakon al pa šef. pol so pa lahk trošil energijo, dnar,...in kaj jaz vem kaj še vse, da so vse to rešl...
memax
09. 12. 2012 08.30
+2
Z animljivi komentarji vglavnem samo otroci komentirajo potem pa kaksen novinar popametnuje doda dars potem pa navali na voznike tovornih vozil in se sami slovanski kamioni na cest zanimljivo mislim pa da so bili v glavnem tujci ceprav tudi oni niso krivi saj so pac zimske razmire po pomankanje obvescanja oziroma splosne prepovedi pa bi bilo vse reseno v taki situaciji ko situaciji vsi pametni sam potem bi se pa drug problem pokazal kam z kamijoni sej ni nobenga prostora oziroma parking po smo tam pust jih na cest saj se bodo sami ustavli pokasiramo jih popljujemo pa smo mi lepi in cisti v tej banana republiki!
reks123
09. 12. 2012 07.53
-2
Sami pametnjakoviči tule, na cesti pa pojma nimate, tipično slovenceljni na bruh mi greste.
mobutu1
09. 12. 2012 07.51
+9
Pri svojih cca 80-100tisoč letno lahko zagotovo trdim, da so najbolj arogantni, nestrpni in nesramni vozniki, vozniki velikih kamionov...!!!
minimaxi1
09. 12. 2012 08.22
-1
273km delaš vsaki dan? Sicer pa...mogoče so arogantni, nestrpni in nesramni...imajo pa tudi največ izkušenj in vedo, da je najtežje voziti med "pametni" šoferji, ki z osebnim avtom delajo 273km na dan...
ksander
09. 12. 2012 09.36
+1
minimaxi v takih razmerah bi morali šoferaji čaj piti v coklah na pumpi pa zgodbe med seboj nakladat
Mugabee
09. 12. 2012 06.57
+13
Kamiondžije je treba tolči po žepu dokler ne bodo dojeli pravila igre. Kje je sedaj oni Klobasa, sedaj nič ne Klobasa?
Alojz Železnik 1
09. 12. 2012 06.47
+6
Neposlušni tovornjakarji poskrbeli za prometni kaos na primorski avtocesti Težave pa so povzročali tudi vozniki, ki so se na cesto odpravili neprimerno opremljeni. ::::::::::::::::::::::::::::::::: Torej so policaji spisali ogromno listkov. In drugo leto bo red.
minimaxi1
09. 12. 2012 08.23
+1
Kaj niso rekli, da so pripravljeni na sneg????
163540
09. 12. 2012 06.40
+17
Čudno,da se te isti tovornjakarji v Avstriji in Nemčiji pa hitro sami izločijo iz primeta. Samodisciplina je v urejenih državah večja,zato so pa urejene.
samburin
09. 12. 2012 07.23
+3
Pri nas so zaščiteni s strani policije pa tudi kazni za njih ni.
katana
09. 12. 2012 07.33
+14
pravni sistem ne deluje, če bi, bi kamionarji vedeli, da jih čaka kazen, tako kot v avstriji, smo pač banana republika in to še nagnita
minimaxi1
09. 12. 2012 08.24
+0
če bi pri nas skrbeli za ceste tako kot v drugih državah, bi bilo tudi vse ostalo čisto drugače
terran
09. 12. 2012 09.26
+1
Alteist
09. 12. 2012 01.53
+20
Že v Ljubljani je bilo na parkiriščih in cestah veliko avtomobilov z letnimi pnevmatikami, pa so "plesali levo-desno" ter imeli težave s speljevanjem. Tepci.
pedritsegonita
09. 12. 2012 05.21
+5
Baje je dovolj imeti verige. Debilno. Jaz bi uvedel, da morajo imeti vsi avtomobili pozimi zimske gume. Tud tisti na primorskem.
rolica
09. 12. 2012 05.49
-1
večina si še novih letnih ne more več privoščit kaj še le dvojne...je pa res da bi blo pametno met dvojne
luckyss
09. 12. 2012 06.28
+7
@Zlati Zmaj Se popolnoma strinjam, tudi če ni snega so zimske gume ob nizkih temperaturah neprimerno varnejše. In vsak voznik bi moral opraviti tečaj vožnje na spolzkem terenu - plača pa naj ga država, saj jim je na prvem mestu varnost državljanov (izjavljeno ob prekomerni uporabi sile nad demonstranti)!!
Robert Anži? 1
09. 12. 2012 07.58
piko112
09. 12. 2012 10.42
rolica, koliko je vredno življenje, ko te zanese dol iz ceste čez ograjo
Luna Mesec 1
09. 12. 2012 01.14
+27
Ti nesrečni tovornjakarji, ne vem no, ve se da je zima, napovedi tudi kar držijo, oni pa se obnašajo kot da so bogovi in to ne samo v slabih razmerah na cesti, in še vedno se najde kdo ki ni pripravljen, nima zaloge hrane ali vode, ko se je pa treba postaviti na stranski tir in čakati je pa hudič....pa še nekaj, ne glede na vreme imajo v Evropi splošno znano pravilo, tovornjak tovornjaka se ne prehiteva, zunaj se ga držijo, ker so visoke kazni, po slovenskih cestah pa gas in dajmo ovirati promet
tipek1
09. 12. 2012 01.30
-7
@ MariLu kar se "nesrečnih tovornjakarjev" tiče je tako : niso bogovi na cesti,ampak je to njihova vsakdanja služba in vir preživetja za njihove družine; kar se tiče zalog hrane in vode : v tovornjakih so vgrajeni hladilniki,tako da ima vsak tovornjakar zalogo hrane za nekaj dni ;kar se pa prehitevanja v Evropi tiče pa enostavno nimaš pojma o prometnih predpisih.
Biribombiribom
09. 12. 2012 03.53
+16
No no, tudi če nisi strokovnjak za promet, lahko vidiš, da je takšno prehitevanje tovornjakarjev na avtocestah idiotsko in nevarno... .In ja, nimam nič proti njim, se strinjam, služba je služba, samo včasih se res obnašajo kot bogovi in izsiljujejo in prehitevajo.
Luna Mesec 1
09. 12. 2012 07.01
+1
da nimam pojma o predpisih???? V Italiji je za takšno prehitevanje kazen 1000 € in tam ne vidiš takšnega prehitevanja....vem, to je njihova služba.....in zakaj gledamo posnetke tovornjakarjev ki ali zmrzujejo ali pa jamrajo da nimajo vode ali hrane
samburin
09. 12. 2012 07.27
+11
@tipek 1 Tudi jaz preživljam svojo družino pa si ne jemljem pravice ovirati drugih. Predvidevam,da si od Klobase.
mercedes44
09. 12. 2012 07.46
-5
res nimaš pojma o prometnih predpisih v tujini tudi po italiji je dovoljeno prehizevanje ob določenih urah !
hihipi
09. 12. 2012 08.17
+3
če gre en kamionar povprečno samo 2km/h hitreje od drugega, to zanj pomeni v desetih urah (1 dan) 20km oz. v desetih dneh na avtocesti 200km več od počasnejšega. hitreje je pri stranki in naredi več poti, zato je tudi bolje plačan, tako da imaš odgovor zakaj prehitevajo.
SramnaUs
09. 12. 2012 00.54
+9
aja, pa nana zaneli je dns celo rolo papirja porabla, k je šla scat...
SramnaUs
09. 12. 2012 00.53
+4
suzana jakšič ma nove joške..
jakc8
09. 12. 2012 00.43
-1
Ma kaj vem, vsako leto ista zgodba... Krivi so pa vozniki osebnih avtomobilov in tudi tovornjakov.. Vsakega ki dobijo brez ustrezne zimske opreme, bi morali pošteno po denarnici...par tisoč € vsaj..in vsakega ki nebi znal speljevat po snegu z osebnim enostavno ustavit, kazen visoko in na vransko poslat, da se nauči vozit! Tisti, ki niso imeli služb danes in so se brez pravega razloga z osebnimi znašli na AC in naredili štalo, bi dobesedno v bankrot spravil, tako kazen bi jim..,a kaj ko ponavadi imajo taki šoferji kake ''botre'' da jih ven zvlečejo in pol ponavljajo take prekrške.. Na jetra mi gredo pa tudi tisti tovornjakarji ki pravijo da zato ker so mogli ustavit zaradi osebnih in niso pol mogli speljat...tak šofer ni vreden da vozi tovornjak. Vsak tovornjakar mora imeti v glavi da se lahko vsak čas treba ustavit kje..lahko tudi zaradi česa drugega. Toliko bi moral imeti ''v rezervi'' za speljat iz mesta...Jaz če ocenim da ne bom mogu iz mesta speljat v kakem manjšem klančku ne grem na pot in pika in v 22 letih kar vozim me niso še nikol rinili iz snega, pa kar veliko prevozim tudi po snegu... Tu ni pardona.. Vsak dober šofer ki je res dober in sposoben in predvidljiv, bo znal ocenit po kaki cesti je še 100% da bo še speljal...Če naredi kaos mora plačat kazen in to visoko.. Se izgovarjajo da ni počivališč dovolj..to je res, se strinjam, samo bolje da bi se postavili na odstavni pas..počakali da darsovci spucajo cesto in pol bi spustili tovornjake da gredo naprej..seveda tisti kateri so opremljeni..ostalim pa visoke kazni .. Tu ne sme bit izgovorov na šefe tovornjakov, da pritiskajo..če bi vsi stali, nima šef kaj ...itak lahko preverijo če se da vozit in ne-kaj je sedaj kaj na boljšem ko ste pa še več ur obstali in še kazen dobili?.. Ta čas bi mogla pa policija poskrbet za šoferje, ki bi čakali na odstavnih.. Na Primorski avtocesti kjer se zgodi večkrat zaradi burje in zametov popolna zapora AC, če ni dovolj počivališč, je kar nekaj izvozov iz AC, pa urediti parkirišča za kamione kje čim bližje izvozom - saj ni treba da so tam neki luksuzni hoteli..samo kak lokal, da ima sanitarije in potrebne zadeve, pa kake malice..da bi bili v rezervi za take ekstreme... Se pa bojim, da so tudi policaji spet zatajili kot že večkrat..pa tudi me zanima če so se res darsovci potrudili kot pravijo.. Skratka če bi bila pamet pri vseh vpletenih in bila kaka logika in red v naši državi tega nebi bilo!!
tipek1
09. 12. 2012 01.13
+7
@ jakc8 Napisal si kar nekaj pametnih besed,vendar sem ti dal minus zaradi naslednjega : Na jetra mi gredo pa tudi tisti tovornjakarji ki pravijo da zato ker so mogli ustavit zaradi osebnih in niso pol mogli speljat...tak šofer ni vreden da vozi tovornjak Ker še v življenju verjetno nisi nikoli sedel v tovornjaku ti naj povem,da enostavno ni primerjave med osebnim avtom in tovornjakom kar se tiče speljevanja v snegu.
jakc8
09. 12. 2012 04.21
+1
Hja, brez skrbi da sem sedel in še kaj drugega en čas, dokler ni hrbet naredil svoje... Nič hudega se pač ne strinjaš...:-) Poznam pa stare mačke, ki vozijo že veliko let in imajo izkušenj na pretek..in ti ''stari mački'' znajo povedat dosti dogodivščin in vsega ko se pogovarjamo...Eden izmed njih je vozil en čas čez rusijo tja dol do sibirije tako rečeno, ko mu je vse zamrzovalo in je on in vsi ostali kar jih je poznal hudičevo spoštovali vreme oz. naravo, ker če si tam dol ostal si ga nasrkal, da si si krepko zapomnil..te je narava kazovala še najbolj pa kaka ''mafija'' zraven.. Ne rečem, da se ne more pa nikol voznik kamiona uštet in napačno presodit... Lani-pa tudi že prej dostikrat smo se ravno na to temo pogovarjali tako za mizo..in vsi ti mački vedo povedat, da prenekateri krepko pretiravajo, ko jih tako opazujejo pri dejanjih in manevrih v snegu..tudi kot 18 letnik in pol pozneje še nekajkrat sem imel ''čast'' it na nekaj fur v sosednje države z enim...tudi pozimi pa sem videl in doživel marsikaj.Jaz in ti se verjetno zavedaš da imaš tudi med kamionisti ''loše '' voznike kot pri osebnih in v tako rinejo prav ti slabi vozniki..Seveda se pa zavedam, da je kar nekaj pametnih voznikov ki se ujamejo na AC zaradi drugih...velikrat tudi zaradi čudnih navodil čudakov ki urejajo takrat promet, malokdaj pa zaradi tega da ne morejo speljat.. Pri nas ima človek enostavno občutek, da se v vsakem snegu ujamejo samo neki norci, pa romuni, bolgari, ... in skoraj grem stavit lahko da je bil danes kak romun ki je s starim kombijem, (kateri je slabši na pogled od tistih, ki jih vozijo naši romi) z napol odprtimi vrati zadaj vlekel prikolico, na kateri je imel večji kombi naložen kot je sam..Ni čudno da je pol še dodatno tak kaos na naših cestah, če ves odpad spustijo na naše ceste...
Mike_Alaskan
09. 12. 2012 15.09
+4
jakc8 glede na tvoje izjave dvomim, da imaš sploh izpit za kotalke, kaj šele da bi ga imel za kamion...eno je sedet za mizo celi vozgrivi pa poslušat stare mačke, ki imajo za sabo paar milijonov kilometrov ki na veliko razpravljajo o tem, spet drugo pa je ko se dejansko znajdeš v neki prometni situaciji...pa mi lahko verjameš, da če se ustaviš tako v klancu (kot je npr. vrhniški klanec) če nimaš tovornjaka v izvedbi 6x6/4 ali vsaj 6x4/2 neboš tako zlahka speljal z mesta...glede tvoje rezerve in speljevanja je pa tudi bosa, nimaš blage veze...če se promet pred tabo nenadoma ustavi, boš ti kaj? boš še vedno peljal naprej??
Drejc MB
09. 12. 2012 00.34
+1
Upam, da so tokrat policaji opravili svoje delo.... in so kaznovali vse tovornjakarje, ki so povzročili kaos brez izjeme....... ali pa so samo temeljiti ko je potrebno pretepati lasten narod....... in to za drobiž ki jim ga plačuje naša Slovenija.....ko lačni ljudje protestirajo proti kurupciji.... ustrezen vzgojni ukrep neposlušnim tovornjakarjem, bi bil tudi odvzem dovolilnic za podjetjem za katera vozijo.... ... No potem se bom zbudil..... ker tako bi bilo samo v sanjah v urejeni državi....
Marko Petrovi?
09. 12. 2012 00.27
+3
Mislim da lani na Ajdovskem ko je biu izmerjen rekordni sunek 214 km/h ni bilo toliko panike kot jo je bilo včeraj in danes. Vipavska dolina je lepo pobeljena, o burji pa ne duha ne sluha! Ah, novinarji....:)
piko112
08. 12. 2012 23.43
+11
Najbolje da ceste v času sneženja zapremo pa je mir, in naj se vozi tisti ki ima motorne sanke ostali bomo pa doma