FOTO: Vojaki zbrali 70 kubikov odpadkov

Vojaki in vojakinje so izvedli vzorčno akcijo čiščenja okolice, pri tem pa zbrali 70 kubičnih metrov odpadkov. Jelušičeva je ob tem izpostavila pomen tovrstnih dogodkov in sodelovanja vojske pri ekologiji.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (8)

  • Vojaki čistijo-3
  • Vojaki čistijo-4
  • Vojaki čistijo-1
  • Vojaki čistijo-2
  • Vojaki čistijo-5
  • Vojaki čistijo okolico
  • Vojaki čistijo okolico
  • Vojaki čistijo okolico

Pripadniki Slovenske vojske in predstavniki projekta Očistimo Slovenijo so pri današnjem vzorčnem čiščenju na vseh treh lokacijah že zbrali skupaj 70 kubičnih metrov odpadkov. Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič je ob tem izpostavila pomen tovrstnih dogodkov in civilno-vojaškega sodelovanja vojske tudi na področju ekologije.

"Današnja skupna akcija je pokazala, da lahko pripadniki Slovenske vojske skupaj s civilnimi ekološko ozaveščenimi organizacijami pripomorejo k prihodnjemu skupnemu cilju, ta pa je visoka ozaveščenost za ohranitev narave tudi za prihodnje generacije," je dejala Jelušičeva.

Vojaki čistijo-5

Vojaki so na vzorčni akciji zbrali 70 kubičnih metrov odpadkov. (Foto: 24ur)

Približno 300 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske je z vzorčnim čiščenjem odpadkov začelo ob 9. uri, in sicer na nekdanjem vojaškem poligonu Strmica nad Vrhniko, na zemljišču ob Vojašnici Novo mesto in na osrednjem vadišču Slovenske vojske Poček pri Postojni. Vzorčno čiščenje poteka z namenom preverjanja logističnih in organizacijskih izzivov, s katerimi se bodo soočili med čistilno akcijo, končalo pa se bo okrog 14. ure, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Slovenska vojska je po besedah ene od vodij projekta Petre Matos eden ključnih partnerjev pri uspešni izvedbi projekta. "Predvsem nas veseli, da smo danes ugotovili, da vojaki poznajo pravila ločevanja odpadkov. Ločeno smo zbrali skoraj 60 odstotkov zbranih odpadkov," je dejala.

Akcija Očistimo Slovenijo bo prihodnjo soboto, ko eden od vodij projekta Aleš Pevc prostovoljcem svetuje, naj si navodila za prostovoljce natisnejo in jih prinesejo s seboj na čiščenje. Hkrati naj prinesejo dodatne vreče, saj je odpadkov ogromno in v več slojih, prav tako ne bodo odveč grablje in rovnice.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 51
ježko 13.04.2010 17:48:13
Saj človk res ne ve kaj je za vas prav. Ko nas vidite kako se vozimo z vozili, kar je del urjenja, se bunite da trošimo davkoplačevalski denar. Ko "nič ne delamo" vamzopet ni prav ker nam država daje plačilo. Ko se udeležimo raznih akcij zopet šimfate da služimo mastne denarje ,da itak nismoza nič drugega sposobni kot za pobiranje smeti. Folk prosim pomislite malo.S tem ko pljuvate po vojski pluvate v lastno skledo. Mipredstavljamo slovenijo in jo tudi branimo. kako lahko veste koliko smo sposobni braniti če nimate 14sek dela opravljenega v vojski. Zdaj ali ste hoteli biti v vojski pa so vas odvrgli ali pa se res ne spoznate na delo v vojski. Vsak ima možnost se zaposliti in nič delati ter za to dobivati denar če mislite da je to tako lahko. Preden nas zopet popljuvate vas prosmi da premislite o tem.
Več komentarjev