Slovenija

Začenja se druga faza obnove severne obvoznice: najprej bo zaprt priključek Bežigrad

Ljubljana, 01. 07. 2016 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Od ponedeljka zjutraj bo promet potekal dvosmerno zgolj po levi polovici hitre ceste, še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer. V drugi fazi, ki bo trajala predvidoma en mesec, bo zaradi obnove predvidoma največ dva tedna najprej zaprt tudi priključek Bežigrad - izvoz z obvoznice iz smeri Tomačevega ter uvoz nanjo proti Šiški.

Na severni ljubljanski obvoznici H3, kjer so se pred dvema tednoma začela obsežna obnovitvena dela, se v skladu s terminskim načrtom končuje prva faza, so sporočili z Darsa.

Od danes popoldne do predvidoma nedelje ponoči bodo potekala zaključna dela prve faze obnove ter postavitev delovne zapore za drugo fazo. Od ponedeljka zjutraj bo promet potekal dvosmerno zgolj po levi polovici hitre ceste (na smernem vozišču od Celovške proti krožišču Tomačevo), še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer, ki bodo med sabo ločeni z začasno varnostno ograjo, pojasnjujejo na Darsu.

V drugi fazi, ki bo trajala predvidoma en mesec, bo zaradi obnove predvidoma največ dva tedna najprej zaprt tudi priključek Bežigrad (Dunajska cesta) v smeri Tomačevo–Celovška, to pomeni izvoz z obvoznice iz Tomačevega ter uvoz nanjo proti Šiški. "Nato pa bo treba, ko bo z napredovanjem del že mogoče odpreti priključek Dunajska, izmenično zapreti še priključka Savlje in Celovška. Kakor smo napovedali, bo v celotnem času druge faze obnovitvenih del zaprt tudi uvoz na hitro cesto s priključka Industrijska cona Šiška v smeri Kosez (Primorske)," so zapisali v izjavi za javnost.

Na priključku Tomačevo promet zaradi del ne bo oviran.

Tranzitni tovorni promet je preusmerjen na južno in vzhodno ljubljansko obvoznico.

Odsek med Tomačevim in Celovško cesto je bil zgrajen in predan prometu leta 1983. Gre za prvo večje obnovitveno delo na tem odseku, saj so se v preteklosti izvajala le lokalna popravila asfaltov, s katerimi se je zagotavljala ustrezna prometna varnost.

Celotna obnova bo trajala do sredine septembra, na Darsu bodo v obeh smereh obnovili več kot tri kilometre cestišča. Dela za 6,7 milijona evrov izvajata hrvaški GP Krk in ljubljanski CBE.

Na Darsu svetujejo, da pred potjo preverite razmere na cestah:

Pred potjo preverite razmere na cestah:
• PIC (prometnoinformacijski center): www.promet.si ali tel. 1970
• avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44
• mobilna aplikacija DarsPromet+ oz. DarsTraffic+

Vozniki lahko k zmanjšanju morebitnih zastojev veliko prispevamo tudi tako, da se bomo skozi zaporo poskušali voziti čim bolj tekoče, brez ogledovanja gradbišča, opozarjajo in prosijo za strpno ter varno vožnjo.  

Preberite še, kako brez hudih pretresov preživeti vožnjo po poletnih avtocestah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
01. 07. 2016 14.39
+2
gp-krk dela tudi na obmocju rijeke in otokov krk, cres, losinj, me zelo zanima, ce ima kak darsov-ec na katerem od teh otokov kak vikend in bo za cuda ze letos asfalt potegnjen do njegovega vikedna
24Kurceu
01. 07. 2016 13.44
+2
vam bom zdele ob treh slikala ta del obvoznice v obe smeri. tolk o tem kako ni nobene gužve
CIGU MIGU
01. 07. 2016 13.09
+1
lahko si naredite še 100 obvoznic ma na obali boste stali v koloni in to već ur--kar je tudi prav saj greste na dopust ali ne
ecnarf
01. 07. 2016 12.20
+2
A v slo nimamo enega podjetja ki bi bil zmožen to naredit, kaj pa Zidarjevo pokradeno podjetje,on veselo denar šteje v Švici.
piko112
01. 07. 2016 15.50
+1