Glasba

FOTO: Žive barve funk metala

Ljubljana, 02. 10. 2008 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Boštjan Tušek
Komentarji
0

Newyorška skupina Living Colour tudi po četrt stoletja od ustanovitve zveni sveže in uigrano, saj je v dveurnem nastopu preigrala večino svojega 'naj' repertoarja.

Living Colour
Living Colour FOTO: Špela Macuh

Skupina Living Colour že od svojih začetkov v osemdesetih, natančneje od leta 1983 naprej, velja za edinstveno zasedbo, ki je bila z eklektično mešanico rocka, heavy metala, funka, free jazza, hardcore punka in hip hopa znanilka nove dobe v glasbi.

Skupaj s sodobniki kot so npr. Fishbone, Jane's Addiction, Red Hot Chilli Peppers ali Faith No More so napovedali obdobje, ki je razbilo monotonost in predvidljivost rocka, posebej pa jih odlikuje način igranja, ki jih postavlja ob bok samemu Jimiju Hendrixu.

Living Colour
Living Colour FOTO: Špela Macuh

Zvoki kitare Vernona Reida so namreč ravno tako unikatni kot nekdaj Hendrixovi. Skupina je imela premor med letoma 1995 in 2000, ko jih je zapustil basist Muzz Skillings. Tega je zamenjal Doug Wimbish, stalnica v skupini pa sta poleg Reida še pevec Corey Glover in bobnar Will Calhoun.

Vsi obiskovalci tokratnega koncerta so nedvomno prišli na svoj račun. Skupina je pri nas gostovala že nekajkrat, nazadnje lani poleti na Lentu, a doslej, po mnenju tistih, ki so jih pri nas že videli, še nikoli ni zaigrala tako dober izbor pesmi. Slišali smo lahko praktično vse MTV-jevske hite, od Glamour Boys, Type, Love Rears It's Ugly Head do največje uspešnice Cult Of Personality. Poleg teh pa še Pride, Time's Up in druge.

Living Colour
Living Colour FOTO: Špela Macuh

Dveurno rock lekcijo so zaključili z izvedbo pesmi Should I Stay Or Should I Go punk legend The Clash. In prav res, marsikdo bi brez težav še malo ostal in jih poslušal naprej. Pred njimi so publiko ogrevali ljubljanski punk rockerji Leaf-Fat, ki so bili tokrat neprimerno boljša izbira kot pred meseci, ko so nastopili pred starimi rockerji Status Quo.

No, za tiste, ki si želijo več od Living Colour, pa bo zagotovo razveseljiva vest, da skupina načrtuje izdajo petega studijskega albuma, ki naj bi izšel v začetku prihodnjega leta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.