Slovenija

VIDEO: Gjerkeš: Zabava je bila prijetna ...

Ljubljana, 21. 12. 2010 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./K.Š./J.B./N.D./B.G.
Komentarji
607

... a očitno je bilo alkohola preveč. To so besede ministra Henrika Gjerkeša, ki so ga med vožnjo v vladnem audiju A6 ustavili policisti. Ker je bil pod vplivom alkohola, so ga odpeljali na streznitev. Gjerkeš je premierju Pahorju že podal svoj odstop.

Henrik Gjerkeš
Henrik Gjerkeš FOTO: Aljoša Kravanja
Moram reči, da je bila novoletna zabava z mojimi sodelavci prijetna. Začeli smo ob pol treh, nekje ob štirih zjutraj smo zaključili z zabavo in se odpravili domov. Seveda pa, po celotnem dnevu z malo hrane in tudi z nekaj spitimi kozarčki, je bilo očitno alkohola preveč. Henrik Gjerkeš

Minister za lokalno samoupravo Henrik Gjerkeš je potrdil, da so ga v jutranjih urah v bližini Grosuplja ustavili policisti, ker je s službenim audijem A6 vijugal po cesti. Na novinarski konferenci je razložil, da se je ob četrti uri zjutraj po službeni novoletni zabavi, ki se je začela včeraj ob pol tretji uri popoldan, odpravljal domov. Službeno vozilo je vozil sam, saj šofer v tako zgodnjih jutranjih urah ni bil v službi.

Gjerkeš je dejal, da je imel nekaj težav s pnevmatiko, saj mu je ta spuščala. Ker je po obvoznici peljal počasi, ga je ustavila policija. Gjerkeš pravi, da je imel 0,64 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zato ga je policija do 11. ure pridržala.

Po dogodku se je Gjerkeš odločil, da bo odstopil. Premierju Borutu Pahorju je že podal odstopno izjavo, Pahor pa je odstop sprejel. Gjerkeš dogodek obžaluje in pravi, da se je za odstop odločil, saj ni želel škodovati stranki, vladi in koaliciji. Menil je, da je dogodek neprimeren za ministra. Poudaril pa je, da odstop ni povezan z njegovim delom.

Gjerkeš in Erjavec
Gjerkeš in Erjavec FOTO:

Gjerkeš nove službe še nima, upa pa, da se bo lahko vrnil v akademske vode. Dokler nove zaposlitve ne najde, namerava uveljavljati pravico do nadomestila plače po prenehanju ministrske funkcije.

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je dejal, da je Gjerkeš v strokovnem smislu delal dobro. A Erjavec je poudaril, da dogodek ni v skladu z etiko stranke DeSUS. V stranki že imajo kandidata za Gjerkeševega naslednika. To je državna sekretarka na ministrstvu za lokalno samoupravo Duša Trobec Bučan. Z izborom se po besedah Erjavca strinja tudi Pahor.

Pahor razloge za odstop razume in hvali Gjerkeševo delo

Iz kabineta predsednika so po Gjerkeševem odstopu sporočili, da bo Pahor vso svojo pozornost usmeril v iskanje novega ministra oziroma ministrice. Že v prihodnjih dneh bo tako s predsedniki koalicijskih strank začel pogovore o novem kandidatu za to funkcijo.

Pahor sicer meni, da je Gjerkeš svoje ministrsko delo opravljal zelo učinkovito, posebno na področju črpanja evropskih sredstev. V kabinetu predsednika razlagajo, da črpanje evropskih sredstev poteka v skladu z načrti in v letošnjem letu bomo od predvidene dobre milijarde evropskih sredstev izkoristili dobrih 700 milijon evrov, "kar je 100 milijonov evrov več kot v lanskem letu in daleč največ v vseh dosedanjih letih črpanja evropskih sredstev". V kabinetu predsednika vlade poudarjajo, da je to v največji meri zasluga ministra Gjerkeša.

Sicer so se na Gjerkešev odstop odzvali številni politiki ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (607)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bkaval
25. 12. 2010 13.19
Se zgodi tudi najboljšim. V poduk ostalim.
Simon Jenes
24. 12. 2010 12.46
Henrik nazdravje in vse najboljše v novem letu 2011
hotchilipoper
24. 12. 2010 10.13
ŽRTVENO JAGNJE OSTALI GA PA ŠE NAPREJ ŽREJO
brankasrbijanka
23. 12. 2010 15.35
minister za lokalno samoupravo naj se vozi z lokalcem zato naj mu kupijo URBANO... bo bolj varno in poceni za vse nas :)
conspiracy
23. 12. 2010 14.11
Imam las od Pahorja in las od Kresalove. Prodam ali zamenjam za ozimnico. Ponudbe pod: "lačen Slovenec".
najram
23. 12. 2010 13.40
Eni oz. ene se drogirajo,drugi pijejo ko fapi,tretji kradejo ko srake......,ni čudno da smo tam kjer smo,v dreku!!!!!
Jurek Jurek
22. 12. 2010 19.47
tomo2 22.12.2010, 09:50 -1 Winds o so milo rečeno bolane izjave. A potem je ministrica za notranje zadeve tud sama sebi nastavila radarsko kontrolo. Nekaterim očitno ne gre v glavo, da lahko in da je prav, da vsak odgovarja za neumnosti in potem v tem iščete zarote. Ja, komunisti so krivi, da je obtožen Janša in Zagožen, komunisti so krivi, da je na sodišču marinič, komunisti so krivi, da so obsodili Ruparja... In zdaj so krivi, ker je minister pijan vozil po cesti.. Tud Sanader je še pred letom govoril, da ga preganjajo komunisti, no zdaj so pri njem našli skrite račune.... *****BRAVO FORUM 21, TAKO SE GOVORI*****
stanyo1
22. 12. 2010 14.32
Izjava leta Bolje snifati pa leteti kot pa piti in voziti podpis Branko Grims
Andrej Roblek 1
22. 12. 2010 14.31
kako da še celo leto prejema nadomestilo če je sam odstopil zaradi pijančevanja in vožnepod vplivom alkohola.Navadni državljani bi po ostali brez vsega.Vidim da smo pred zakonom vsi enaki.Krasna država
Št. 1
22. 12. 2010 13.42
Ali gospod Gjerkeš nima dovolj denarja za Čeferina ali pa ima hrbtenico in vsaj malo morale. Če je to drugo, je igla v kopici sena.
djmimir
22. 12. 2010 12.37
+1
za vse k mislte da se tle skriva neka zarota.... zarota ali ne, dejstvo je da tale pripetljaj pri njemu ni nobena izjema, on je redno po lokalih (poudarek na redno)
Winds
22. 12. 2010 10.57
tomo2! Povem svoje mnenje in ne žalim. Nisem v nobeni stranki, sem samo državljan RS, ki redno plačuje vse dajatve. Očitno nisem osamljen v svojem razmišljanju. Pa si za začetek poglej rezultat glasovanja " Opozicija pravi, da bi moral zgledu Henrika Gjerkeša slediti še kdo od ministrov .."
dednidol
22. 12. 2010 10.06
Pa zakaj je to sploh prišlo v javnost? Policaji vsako noč pohaklajo 25 in čez tako ali drugače (pri)zadetih uporabnikov motornih vozil, pa ni nobeden javno križan. Pa ne zdaj nekaj prbijat, kao, javna oseba... Poznam veljaka Grosupelj, k je bil tko nabrklan, da se je pri policijski kontroli skoraj zliu ven iz makine. So mu bli plavi za spremstvo do doma. Mal je manjkal, da bi ga še v postlo nesl. Model se še dandanes pohvali s to štorijo. Oblast v službi ljudstva.
stromberg
22. 12. 2010 10.02
Eni ministri so pijanci,ene ministrice so šle med džankije,nam navadnim smrtnikom pa je prepovedano vse,pa še za to bomo kazni plačevali.JOJ TITO,KJE SI?
mig67
22. 12. 2010 10.02
+1
Brez podpore POKOJNINSKI REFORMI tudi DESUS brez ministera (HA HA 1:1) Dejte ga lomt tle je nekaj druzga v ozadju še noben politik ni odstopu zato ker je napihal. Če je res tko pošten ne bi bil politik SPLOH !!!!! Če so pa politiki tako pošteni (HA HA ) pa lahko odstopijo kar po vrsti Širca 4 miljone za nepotreben in skrajno butast referendum. Svetlik preventivno za še en slab in nepotreben referendum. Žbogar za 300 setov bišteka Golobič zarat laganja Pahor zaradi afere Dimic In tako naprej!!!!! Spisek je dolg Sami poštenjaki na njem!!!!
tomo2
22. 12. 2010 09.50
Winds o so milo rečeno bolane izjave. A potem je ministrica za notranje zadeve tud sama sebi nastavila radarsko kontrolo. Nekaterim očitno ne gre v glavo, da lahko in da je prav, da vsak odgovarja za neumnosti in potem v tem iščete zarote. Ja, komunisti so krivi, da je obtožen Janša in Zagožen, komunisti so krivi, da je na sodišču marinič, komunisti so krivi, da so obsodili Ruparja... In zdaj so krivi, ker je minister pijan vozil po cesti.. Tud Sanader je še pred letom govoril, da ga preganjajo komunisti, no zdaj so pri njem našli skrite račune....
tomo2
22. 12. 2010 09.45
To so visoki standardi, da minister odstopi, ker so ga dobili pijanega. In novo je tudi to, da danes policisti upajo kaznovat tudi ministra. tega do sedaj nismo bili vajeni. Policisti so kaznovali celo šoferja od notranje ministrice, ko je vozil prehitro. Pred leti bi takšen policist verjetno bil šikaniran, če bi si upal ustavljati in kaznovati ministra. Za takšno držo policistov gre čestitat tudi Kresalovi, ki je na vrh policija postavila prave ljudi. Sploh če to primerjamo sramoto, ki se je zgodila pod Matejem, ko so prebivalci neke vasi pregledovali policijska vozila.
Winds
22. 12. 2010 09.25
Vožnja pod vplivom alkohola je vsekakor obsojanja vredna. Vendar ne morem mimo naše spletkarskega političnega vrha in pomisliti, da je bil minister namerno ustavljen in celo pridržan do streznitve. Saj bi lahko po opravljenih policijskih postopkih poklical taxi in se odpeljal domov! Očitno prihaja obdobje, ko bodo SD, LDS in ZARES vperili vse moči v tunkanje strank, ki imajo med Slovenci večinsko podporo, medtem ko njim strmo pada. Na dobrobit Slovencev pa so itak že zdavnaj pozabili.
alexx4
22. 12. 2010 09.17
maščevali so se erjavcu....
SLOVENIASTAN
22. 12. 2010 09.10
Delo tega ministra nisem poznal al je delal dobro al ne , sam to po moje glih ne bi rabo bit razlog da odstopi . Ta njegov spodrsljaj je malenkost v primerjavi z tem kar pocnejo njegovi kolegi pa se še vedno drzijo polozaja.