Slovenija

SDS predlaga posvetovalni referendum o migrantih, odzivi drugih strank ostri

Ljubljana, 04. 03. 2016 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.M./STA/S.S.
Komentarji
1877

SDS predlaga posvetovalni referendum. Na posvetovalnem referendumu bi odločali, ali naj bo letno število prosilcev za azil omejeno. Poslanec SDS Vinko Gorenak je zanikal, da gre za referendum o človekovih pravicah.

Več videovsebin
  • Gorenak o posvetovalnem referendumu
    03:20
    Gorenak o posvetovalnem referendumu
  • Iz SVETA: Nova azilna zakonodaja
    01:10
    Iz SVETA: Nova azilna zakonodaja
  • Iz SVETA: Med vrhniškimi migranti
    02:06
    Iz SVETA: Med vrhniškimi migranti
  • Iz SVETA: SDS želi posvetovalni referendum
    01:42
    Iz SVETA: SDS želi posvetovalni referendum
  • Iz SVETA: Cerar želi pomiriti javnost
    01:04
    Iz SVETA: Cerar želi pomiriti javnost
  • Iz 24UR: Se obeta referendum o migrantih?
    02:07
    Iz 24UR: Se obeta referendum o migrantih?
Vinko Gorenak
Vinko Gorenak FOTO: POP TV

SDS predlaga razpis posvetovalnega referenduma o nastanitvah migrantov v Republiki Sloveniji, je povedal poslanec SDS Vinko Gorenak

Referendumsko vprašanje bi se po besedah Gorenaka glasilo: Ali ste za to, da DZ sprejme zakonodajo, v kateri bo določeno, da letno število prosilcev za mednarodno zaščito ne presega števila prošenj za mednarodno zaščito v letu 2015. To pomeni, da bi bilo število prosilcev za azil omejeno. 

Ljudje bi na referendumu povedali vladajoči politiki, kaj želijo, je dejal. 

Gorenak je zanikal, da gre za referendum o človekovih pravicah, saj o tem ni mogoče odločati. ''Pričakujem, da bo večina rekla, da gre za nabiranje točk za mene in za stranko. A ljudje morajo odločati. Ljudje morajo odločati, ker se vladajoča politika izogiba oziroma so odločitve v nasprotju z mnenjem javnosti,'' je dejal Gorenak. 

Kompleksna tematika 

Na SDS-ovo napoved se je odzval predsednik DZ Milan Brglez. ''V Kabinetu predsednika Državnega zbora smo predlog za razpis posvetovalnega referenduma prejeli. Predsednik Državnega zbora bo predlog, če ta izpolnjuje formalne pogoje, v skladu s Poslovnikom Državnega zbora dodelil matičnemu delovnemu telesu in Zakonodajno-pravni službi. Gotovo pa gre za kompleksno tematiko, ki jo je treba natančno preučiti, pri čemer želimo poudariti, da mora biti vsak predlog, ki ga kdorkoli predlaga, v skladu z Ustavo Republike Slovenije in v okviru pristojnosti Državnega zbora,'' je sporočil. 

Tudi v SMC so v odzivu spomnili, da morajo pri predlogu za razpis posvetovalnega referenduma pristojni najprej preveriti, ali izpolnjuje vsebinske in procesne pogoje za nadaljevanje postopka za razpis referenduma. Število azilantov in prosilcev za azil je v Sloveniji eno najnižjih v vseh državah EU, ocenjujejo v največji vladni stranki, zato ta predlog v prvi vrsti razumejo kot politično potezo in ne skrb za varnost državljanov.

Odzivi strank ostri 

Odlok o razpisu posvetovalnega referenduma je sprejet z navadno večino poslanskih glasov, malo verjetno pa je, da bi bil izglasovan. V največji vladni stranki se sicer še niso odzvali.

Iz strank pa so prišli ostrejši odzivi. Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je dejal, da stališča do predloga uradno še nimajo, a zagotavlja, da ga ne bodo podprli. Ocenil je namreč, da je to zapravljanje davkoplačevalskega denarja, saj gre za posvetovalni referendum, ter da to le razdvaja državljane.

"Če je v SDS še kaj duha Jožeta Pučnika, bodo ta predlog še danes umaknili," pa meni poslanec SD Jan Škoberne. Sicer gre po njegovih ocenah za še eno zlorabo instituta referenduma SDS z namenom, da se degradira človekovo dostojanstvo in "poseže v našo dolžnost, da pomagamo tistim, ki bežijo pred vojno".

SD in tudi druga politična javnost se morajo po Škobernetovem mnenju odločno opreti temu, da bi "fašistoidne ideologije skozi glavna vrata, tudi skozi referendumsko iniciativo, vstopale v slovenski politični prostor". Poziv SD je, tako poslanec, usmerjen tudi k glasovom razuma v SDS, da se danes še enkrat pogovorijo in predlog umaknejo.

Poslanec ZL Matej T. Vatovec je predlog SDS ocenil kot jasen izraz tega, da ta stranka nima nikakršnih zadržkov pri načinih, kako priti na oblast. Po njegovih besedah gre za lomljenje kopij na plečih najšibkejših, v zgodovini pa da smo že lahko videli, kaj so takšne situacije prinesle.

Kot je dejal Vatovec, se je le ZL ves čas upirala politikam in praksam SDS, "zdaj pa je čas, da se tudi drugi jasno postavijo proti temu". V ZL namreč zaznavajo skrajni porast metod, ki jih uporablja SDS, po besedah Vatovca rasistične govorice in razširjanja ksenofobije.

Po neuradnih informacijah je SDS predlog za razpis posvetovalnega referenduma ponudila v podpis tudi nekaterim opozicijskim strankam, ki pa podpisov niso prispevale. Na referendumu bi SDS državljane povprašala, ali so za to, da DZ sprejme zakonodajo, v kateri bo določeno, da letno število prosilcev za mednarodno zaščito ne presega števila prošenj za mednarodno zaščito v letu 2015.

AI opozarja na kršenje pravic

Človekoljubna organizacija Amnesty International je komentirala sprejemanje nove azilne zakonodaje pri nas. Menijo, da bi nova zakonodaja kršila pravice beguncev in prosilcev za azil. V AI pozivajo poslance, naj zakona o mednarodni zaščiti ne sprejmejo. V DZ namreč skušajo sprejeti novo zaostreno zakonodajo, s katero bi omejili sprejem migrantov. Prav tako predvideva, da se zavrže prošnjo prosilca za azil, ki v Slovenijo vstopi iz druge članice EU ali varne države.

V Slovenijo je v zadnjem tednu vstopilo 1948 migrantov, 2561 pa jih je državo zapustilo. Danes novih beguncev ni bilo, ob 6. uri so bili sprejemni centri prazni, v nastanitvenih centrih pa je bilo 218 ljudi. V Sloveniji je trenutno nastanjenih 324 prosilcev za azil. Skupno število migrantov, ki so vstopili v državo, se je povzpelo na 477.129.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1877)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Skunk Works
06. 03. 2016 17.22
-1
So hecni tile nasprotniki kapitalizma tule, ne zavedajoč se, da kapitalistično gospodarstvo pravzaprav živi ves svet, s svojo učinkovitostjo in superiornostjo. Seveda ni brezhiben in ima mnogo zelo velikih pomanjkljivosti..Ampak zagovarjati propadel ekonosski model, ki ni deloval že v prejšnjem stoletju, kaj šele danes, ko je globalna konkurenca, v času neverjetnega razvoja IT tehnologije in sofisticiranih nabavnih verig globalnega gospodarstva, ter vsesvetovne konkurence. Kako bi le tisto gospodarstvo, ki je bilo sposobno proizvajati samo "polizdelke" oziroma škart robo, danes sploh lahko konkuriralo čemurkoli? In če prenesemo "učinkovitost in kvaliteto" socijalističnega gospodarstva na svetovno kmetijstvo, ki nekako prehranjuje 7,5 MRD ljudi, dobimo v trenutku lakoto nevidenih razsežnosti...In ko boste sedaj zagovorniki starega sistema iz JS tukaj dajali primer kitaskega gospodarstva, vas moram spomniti, da tam gospodarstvo deluje na kapitalistični način, zaposleni in delavci so pa po učinkovitosti in izrabljenosti delovnih ur vsaj 5 x pred vami. Mislim, da si v resnici sploh tistega socijalističnega gospodarstva ne želite, ker bi vam standard padel za 5x, ampak nadaljevanje vašega priviligiranega položaja, ki vam omogoča v SLO 5x višji življenski nivo in zaslužek, kot pa bi ga imeli, če bi vaše opravljeno delo in učinkovitost v JS izmeril prosti trg...
prašek
06. 03. 2016 17.33
+5
Kitajci še nikoli niso imeli socialističnega gospodarstva !!!!!!! VI pa v 25 letih niste uspeli niti pobarvati tistega, kar je bilo zgrajeno v socializmu !!! Ste pa zelo uspešno uničili tiste tovarne ! Uničili in prodali !
srebrnibreg
06. 03. 2016 17.34
+5
Kdo ti bo pa bral to tvoje dolgovezno jamranje prilepljeno iz noratv.
Skunk Works
06. 03. 2016 17.46
-2
Res je pa da branje člankov na novi24 zhteva malo bolj hm.. "razširjen" svetovni nazor, ki pa ga izobraževalni sistem tukaj, ki izhaja iz prejšnjega sistema, poznanega po enoumju, in ki se do danes ni spremenil in prilgodil, žal ne zmore nuditi. Torej se mora zanj potruditi vsak sam.....
Skunk Works
06. 03. 2016 17.49
-1
Prašek kateri vi? Misliš verjeto "vi", vaši, saj kdo drug pa ima vse v rokah, od bank do vseh podsistemov v državi zadnjih 25 let....to je sicer tudi splošno znano.....
trdovrat
06. 03. 2016 19.09
+3
Rose, kar se jaz spomnim, v tebi tako zavoženem sistemu ni bilo sužnjev. V "superiornem" sedanjem svetovnem gospodarstv jih je pa samo vsaj kakih ŠEST MILIJARD!!!! Lahko se veselimo krasnega trenda in poti v svetlo prihodnost ( k hudiču)!
trdovrat
06. 03. 2016 19.45
+2
Rose oprosti, prej sem spregledal, kakšen miselni trust si ti, da ti celo tako zahtevnih člankov , kot pišeš, ni težko razumeti. Pazi nase!
srebrnibreg
06. 03. 2016 20.37
+2
trdovrat- piše ja. Kopira iz svojih sektaških portalov.
RdecaZvezda
17. 03. 2016 15.54
prašek-lepo si napisal točno tako je,vsi mostovi naj bodo ajzenponarski ali cestni vse je rjavo,javna razsvetljava se bo glih zdaj začela podirat,samo korustili ,pokradli ,gotovi smo
ooResnicA
06. 03. 2016 17.17
+2
Za vse tiste, ki vas dnevno bombardirajo s podatki o ubogih, pred vojno bežečih migrantih, s katerimi moramo le čustvovati in jim pomagati naj navedem nekaj številk, ki se nanašajo na starostno in spolno strukturo migrantov, ki prečkajo naše ozemlje. Številke so do 31. 01. 2016 naslednje: MOŠKI POD 18 LET                23.269 18 – 28 LET              124.470 28 – 38 LET                48.944 38 – 48 LET                18.600 48 – 58 LET                 7.062 58 – 68 LET                 2.410 NAD 68 LET                   793 NEZNANA STAROST   60.102 SKUPAJ                   285.920 ŽENSKE POD 18 LET                 9.495 18 – 28 LET               35.015 28 – 38 LET               23.220 38 – 48 LET               10.670 48 – 58 LET                 4.943 58 – 68 LET                 1.853 NAD 68 LET                   677 NEZNANA STAROST   46.624 SKUPAJ                   132.497 Številke so popolnoma drugačne, kot so bile tiste za časa vojne v Bosni in Hercegovini. Takrat so prevladovale ženske z otroki in moški nad 60 let. To je tudi razumljivo, saj moški med 18. in 60 letom starosti praviloma sodelujejo v vojni, tako kot je to bilo v Bosni in Hercegovini. Gornje številke pa so več kot zgovorne. Moški
ooResnicA
06. 03. 2016 17.54
+2
...90% moški vojaško sposobni med 18 in 30let!!
mokocoko
06. 03. 2016 18.02
+4
iz bosne so bežali zaradi janezovega tihotapljenja in prodaje orožja tam dol....
Skunk Works
06. 03. 2016 16.58
-4
Zdrava pamet zapušča slovenijo in tudi precejšen del evrope....tukaj leva opcija slavi in se naslaja, vendar zraven pozablja, da ekonomskih zakonitosti ne moreš prenesti okoli....Ne vem, a se ti ljudje ne zavedajo, da tako ne more iti v nedogled...Tukaj se naslalajo in s pozicije moči, tiste moči ki 70 let ni zapustila vzvodov moči v tej džavi. Je pa ta način delovanja in upravljanja že eno državo spravil na kant. Tukaj se jih veliko veseli ter z varnega zavetja JS udrihajo po nepriviligiranem delu svojih sodržavljanov, tistih, ki jih pravzaprav poleg zadolževanja živijo, ne zavedajoč se, da se bo tale hec nehal, če morda ne čez nekaj let pa verjetno v času njihoviih penzij ter aktivnega življenja njihovih otrok... Ostali bodo večinoma brez pokojnin, njihovi otroci brez perspektiv, kljub vezam v JS, ker tole ekonomsko ni vzdržno....ja sedaj me bodo zasmehovali in se delali norca, pa nič zato, ..morda se pa kdo zamisli...
prašek
06. 03. 2016 17.35
+4
Ko boš enkrat zbolela, boš hvaležna za JS !
Skunk Works
06. 03. 2016 17.52
+0
Ja saj, bogi ljudje v Švici, Novi Zelandiji, Kanadi....itd, kar na ulicah umirajo ko zbolijo, baje ne moreš niti po pločniku normalno hoditi.....
Balki30
06. 03. 2016 18.18
-1
Edina veljavna napotnica za zdravstvo...ki ti res kj pomaga...je bankovec za 500 eur....dugače pa kr hitro pade na zaključna dela v zdravstvu.....pogrebne storitve ...pa to.
srebrnibreg
06. 03. 2016 18.27
+5
Rosa- preveri kako je v tvoji veliki demokratični kapitalistični Ameriki glede zdravstva.
RdecaZvezda
17. 03. 2016 15.57
če nimaš 500 ojrov pa v smehu umreš.amen.
Simoni?
06. 03. 2016 16.47
+33
Pokojnine bodo! Cerar je naše zanamce že zapufal za poldrugo milijardo evrskih bankovcev. Načrt za marec je že izpolnjen ali pa tudi ne. Za Mramorjeve dodatke za pripravljenost se bomo zapufali še pičlih 800.000 eur.....
mokocoko
06. 03. 2016 17.06
-16
janez se bo pa štoplce zapufal za vaše domobranske penzije....
Simoni?
06. 03. 2016 17.10
+18
mokocoko
06. 03. 2016 17.15
-19
srebrnibreg
06. 03. 2016 17.25
-17
O bodičasti. Vidim, da tvoje bedarije spet ne morejo priti drugače do izraza brez tvojega ponarejanja sebi plusov in drugim minusov. Res si cvet inteligence. Ubožček.
Simoni?
06. 03. 2016 18.20
+17
Kaj je Cerarjeva Jokica? Kaj ti spet ni prav? Le slabo urico sem bil odsoten, ti že jočeš. Merkaj da te ne bo kap´č.
srebrnibreg
06. 03. 2016 18.34
-17
Jokica si ti s svojim ponarejanjem. Kako se imaš sploh s tem svojim primitivnim dejanjem pojaviti na tem portalu. Sicer je pa ponarejanje vaš sektaški zaščitni znak. Brez tega ste manj kot ničla v tej državi. Na vašo žalost vam tudi to ne pomaga. Narod vas še vedno ne mara in vas ravno zaradi vaših svinjarij ne bo.
Simoni?
06. 03. 2016 18.54
+17
Jokica. Malce se umiri in pojej pašteto, če ti jo ni sunil državni sekretar iz vrst Stranke Modernih Cincačev. Na dodatek za pripravljenost ob nedeljah pa kar pozabi. To je privilegij vladajoče bratije. Vi mali živčni bevskači pa boste za nagrado dobili le še sredinca v določeno telesno odprtino. Btw. O kakšnem ponarejanju kot primitivnem dejanju pa pišeš, pacient? Me boš obdolžil še za nakup vladnega falcona leta in izklopa elektrike Hrvatom, leta 2002? Preveri če si ob rojstvu padel babici iz rok. Poškodbe glave so huda reč.
srebrnibreg
06. 03. 2016 20.36
-18
HAHAHA................piškotar bodičasti kar dobro si natvezil. Ampak te pravljice ti lahko verjamejo samo ostareli svečkarji s svečami v rokah. Pozabil si kdo si je omislil leta 2008 te dodatke na pripravljenost. Pozabil si, da ste proti falkonu bili od takrat, ko ste izvedeli, da se vaš zgagar ne bo mogel z njim voziti, pozabil si kdo je izsilil izklop elektrike. Kot vidim te je babica ob napačni luknji čakala in ni čudo, če tako manipulativno lažeš in se blamiraš s tem ponarejanjem. Pač lažnivi ponarejevalski sektaš.
Simoni?
06. 03. 2016 21.03
+16
IlluminatiAllSeeingEye01
06. 03. 2016 21.56
+3
srebrnidrek...Ti imaš jajca žalit in poniževat poštene Slovence samo anonimno po spletu - v živo si pa picchka tako kot vsi tvoji somišljeniki!
srebrnibreg
06. 03. 2016 21.57
-3
HAHAHAHA......piškotar si sedaj bolj srečen, ker si divjal z sebi plusi in meni minusi. Res si plitev in za bit. S takimi svojimi norostmi in primitivnostmi se mi lahko tja pod hrbet zaletiš ker bi si drugače tudi sto nickov izmislil in jih uprabljal kot ti bodičasti. Za cekar me potegni.
srebrnibreg
06. 03. 2016 21.59
-3
stonickni- saj si pa ne upate priti čeprav sem vas povabil. S svojo mentorico si se samo na veliko pogovarjal kako me boste počakali pa ste se vsi us...v hlače. Pa ni nobenega žaljenja ampak samo dejstvo katerega kažeš s svojo primitivnostjo tu na tem portalu.
Simoni?
06. 03. 2016 22.00
+3
Lepa domača vzgoja je naredila svoje. Tvoja mama mora biti zelo ponosna nate....Reva si najbrž še danes puli lase, ker je dr. Slavko Ziherl prezgodaj odšel in ni mogel pomagati njenemu, khm, "prehlajenemu" sinu...
prašek
06. 03. 2016 16.47
+1
Ste že opazili, da je zunaj sonček ☼? sam prašam
prašek
06. 03. 2016 17.29
+5
prašek
06. 03. 2016 16.16
+4
Pozdravljeni tovariši ! Se že ve, kdaj bo ta referendum ????☺
srebrnibreg
06. 03. 2016 16.24
+3
prašek
06. 03. 2016 16.25
+4
srebrnibreg
06. 03. 2016 16.02
+4
Nekaj se sliši, da bi naj EU zaprla Balkansko migrantsko pot. Morda to pomeni, da sekti polzi iz rok še eden alibi za rušenje vlade?
Paskakvali
06. 03. 2016 16.05
+3
Sekti je dosedaj še vse pocrkalo........od šestnajste republike do poceni razprodaje naše domovine teti Geli..........edin ustavno jih še rešuje.......
prašek
06. 03. 2016 16.19
+4
Tudi Ustavno ne bo večno. Vsaj člani se bodo menjali.
Simoni?
06. 03. 2016 15.55
+9
Slovenija končno vidi luč na koncu predora! Menjalec rjuh v domu za ostarele je okrepil paštetarsko koalicijo. P.S: Tudi Mujo je, ko je zagledal luč na koncu predora izjavil: "E, j.bi ga! Dolazi teretni iz Zenice!!!"
Paskakvali
06. 03. 2016 16.00
-10
Kaj pa če je bila luč Glanzkopf na romanju v Jajce?
srebrnibreg
06. 03. 2016 16.03
-9
stonickni- želim ti, da bi še danes rabil takšnega menjalca rjuh ne jutri.
Simoni?
06. 03. 2016 16.21
+9
Hvala, srebrni. Jaz ti pa želim da se ti enih par sto nagih sirskih emigrantov sprehodi po hiši....
srebrnibreg
06. 03. 2016 16.25
-8
Do sedaj jih nisem vabil k sebi in v Slovenijo pa jih tudi v bodoče ne bom kljub kakršnemu koli morebitnemu referendumskemu izzidu.
prašek
06. 03. 2016 16.28
-9
Kakšen referendum neki . Cerar je proti, kar pomeni čisto enostavno, da ga ne bo !
prašek
06. 03. 2016 16.29
-10
Predsednik vlade in predsednik stranke SMC dr. Miro Cerar je na javni tribuni v Cankarjevem domu v neposrednem pogovoru z državljani odgovarjal na številna vprašanja, da so ukrepi Slovenije v migrantski krizi preostri in druga, da so ukrepi premili. V dobri uri in pol je večkrat poudaril, da ni enostavnih ali enostranskih rešitev. “Tukaj smo zato, ker imamo številna vprašanja in skrbi, a pomembno je, da vsi iščemo rešitve na težave.” Na nestrpni govor, ki se pojavlja v zvezi z migrantsko krizo se je premier odzval: “Biti migrant ali begunec, ne pomeni, da si terorist ali kriminalec.” Poudaril je, da s to vlado prihaja “med nas druga mentaliteta, in da SMC ne uporablja takšnega načina komunikacije”: “Pogovarjati se moramo in odpraviti strahove, ki jih imamo.”
prašek
06. 03. 2016 16.29
-11
prašek
06. 03. 2016 16.30
-10
Poudaril je, da je slovenska vlada in država že od začetka, kar naše meje prečkajo begunci, humanitarna, kar še vedno vzdržujemo: “Mi je pa žal v zadnjih tednih, ko skušajo nekateri to temeljno solidarnost spodkopati s pozivanjem k sovražnemu govoru.” Premier dr. Cerar je ponovil, da od začetka do danes vlada skrbi za varnost tako državljanov kot ljudi, ki prihajajo v Slovenijo ali jo prečkajo. Glede postavitev ograj je dejal, da je postavljena le zato, da usmerja ljudi proti vstopnim točkam: “Nikoli nismo zaprli meje, ampak smo le nadzirali vstop migrantov na vstopne točke, da smo lahko zanje poskrbeli na humanitaren in dostojen način. Ne jaz, ne noben član naše vlade, nenazadnje nihče od vas, si ne želi ograjevati Slovenije.”
prašek
06. 03. 2016 16.32
-10
Zagotovil je, da bo vlada še naprej spodbujala človečnost, ne hujskaštva in sovražnega govora: “Še naprej bomo skrbeli za varnost naših državljanov, da ne bo prišlo do incidentov, kljub temu da nekateri ustvarjajo in vzbujajo strah. Pomembno je, da se pogovarjamo. Pomembno je, da poveste, kar želite, podate komentarje, ideje, vprašanja, saj menim, da se tudi v vladi lahko naučimo kaj od vas.”
srebrnibreg
06. 03. 2016 16.33
-10
Pa tudi, če bi referendum bil in bomo proti se nič ne bo spremenili. Edino, če izstopimo iz EU in se priključimo Vladeku kar bi bilo edino pravilno.
prašek
06. 03. 2016 16.34
-10
srebrnibreg
06. 03. 2016 16.36
-11
To se m zdi edina prava logična poteza ob zadnjih eno letnih dogajanjih po svetu.
prašek
06. 03. 2016 16.40
-11
Premier je dejal, da je človek večplastno bitje, in da so razne strasti, ki jih moramo vedno znova obravnavati, da lahko sobivamo: “Če so strasti močne, lahko vse družbe, tudi evropska, hitro pridejo v težave. Od druge svetovne vojne do danes smo uspeli bivati na temelju človekovih pravic in v visoki stopnji demokratičnosti, kar tudi privlači ljudi od drugod, da pridejo sem. To je treba razumeti.” Dr. Cerar je spomnil, da lahko evropska unija razpade v nekaj dneh, če ne bo našla skupne rešitve, in da Slovenija ni zanemarljiva v tej zgodbi: “Opazili so nas v humanitarnem in drugem smislu. Vabljeni smo na vsa srečanja, vrhe, mini vrhe. Ne misliti, da če si majhen, da ne moreš imeti pomembnejše vloge. Vplivamo lahko z zgledom. Zato mislim, da je dobro, da imamo ta pogovor.”
prašek
06. 03. 2016 16.40
-11
Najmočnejše strasti (po vladanju) so na Trstenjakovi !
zaenotnost
06. 03. 2016 15.52
+1
zlonamernost ni vrlina - z njo napredovati med normalnimi ljudmi ni mogoče
BARCA 2014
06. 03. 2016 15.44
+4
Ko bo SDS predlagala, da morajo bivše komuniste razrešit vseh političnih funkcij jo bom pa tudi sam podprl.
srebrnibreg
06. 03. 2016 15.55
+5
Bodi no resen. Saj pa v tistem trenutku več ni SDS-a.
Alojz Železnik 1
06. 03. 2016 15.24
-1
Na bližnjem izrednem vrhu voditeljev Evropske unije in Turčije v ponedeljek v Bruslju naj bi takojšnjo zaustavitev toka nezakonitih migrantov v Evropo in prepuščanje beguncev skozi države razglasili kot prednostno nalogo. To izhaja iz osnutka sklepov, ki naj bi jih na srečanju potrdili voditelji EU, poroča avstrijski časnik Der Standard. === Samo preverjam, ali cenzura, ko omeniš ilegalne ekonomske migrante, še dal.
bareti?
06. 03. 2016 14.30
+1
Premierka,ki.spoštuje svoj narod in ne kleči pred Merklovo kot Cesar, Szydłova je poudarila, da je na prvem mestu varnost države in državljanov, ne pa migranti. Dejala je, da so najmanj trije teroristi, ki so sodelovali pri pariškem napadu, izkoristili množične migracije. Druge teroriste prav tako lahko uvrstimo med migrante ali kot otroke migrantov, ki nikoli niso bili del Evrope, je dejala poljska premierka in dodala, da je povsem logično, da sovražniki Evrope pošiljajo teroriste z valom migrantov.
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.34
+2
Spet te je sam lažnivi go bec. Tvoj koruptivni idol se je družil z Merklovo in se je hvalil, da je njegova strankarska kolegica.
bareti?
06. 03. 2016 14.37
-3
Kaj ima to z migranti ? No, da slišimo :)
srebrnibreg
06. 03. 2016 15.16
+1
Ima z referendumom kar pomeni, da se ni potrebno držati volje ljudstva po odločitvi tvojega koruptivnega pralca denarja.
bareti?
06. 03. 2016 14.23
-1
Kako pa so si na levici zamislili, da bi preprečili referendum ? A z vojsko :))
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.35
+1
Kot, da bi ta referendum bil kaj pomembnega. Sicer pa itak tvoj koruptivni pralec denarja ni upošteval voljo ljudstva na referendumu katerega je sam razpisal.
bareti?
06. 03. 2016 14.38
+1
A tisto, ko je Jankovič preko foruma 21 in za lastno korist preko Mercatorja izsilil nespoštovanje ljudske volje ?
trdovrat
06. 03. 2016 15.52
-1
Bare, ne bo potrbno z vojsko. Vas, hitrovodljive bodo nahecali. Še vedeli ne boste kdaj boste nasedli, to pa zaradi tega, ker niste vajeni samostojno razmišljati. Vsi za Enega, Eden pa zase!
zaenotnost
06. 03. 2016 15.55
+0
pri SDS je Gorenak poskusil preprečiti referendum enostavno je vrgel vstran podpise in sporočil na DZ nekaj minut prej kot bi bil konec, da jih ni dovolj, če to ni podlost...
Netajkun
06. 03. 2016 14.08
+1
Adrenalin na višku . . . a ne , obsedenci . Mlaj se bliža . . in še vreme ga sračka .
korintos23
06. 03. 2016 14.09
+0
Prlekija malo piha, malo oblačno, za ta čas pretoplo!
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.11
+2
Mah ne sekiraj se. Takoj se vidi, ko sektaška nesnaga pride na portal pa si ne moreš z nekom normalno izmenjati mnenje. Kar naenkrat začno bloditi o jugi pa komunistih pa Kučanu in kaj vem kaj vse samo, da lahko nekaj gobcajo, čeprav vsega tega ni že dolgo. Tudi Kučan že dolgo ni več politik.
bareti?
06. 03. 2016 14.12
+0
Haha, to je tisto, ko vi ne znate sestaviti stavka brez JJ ?
korintos23
06. 03. 2016 14.13
+0
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.13
+1
slamnati- župnik ti še vedno ni javil kdaj je bila ustanovljena zveza Jugoslavija?
bareti?
06. 03. 2016 14.15
-1
Se ne zanimam za vašo zgodovino. Kje pa je ta vaša Jugoslavija ?
bareti?
06. 03. 2016 14.16
+0
Korintos23. Boš moral vprašati Ferlinca. Če še velja, kako da ni postopka ? Aha, to ti.o svojih mokrih sanjah.
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.18
+0
No vidiš slamanti, če bi vedel in znal razmišljati kdaj je bila zveza Jugoslavija ustanovljena ne bi nam pisal - vaša Jugoslavija, ker ni nič bolj naša kot tvoja. Slama je pač slama in, če je v glavi pač takšen nima pogojev za razmišljanje.
bareti?
06. 03. 2016 14.20
+0
Vaša. Nikoli moja. Slovenci smo bili vedno proti vaši Jugoslaviji in smo se je rešili leta 91. Zdaj jo moramo samo še osvoboditi.
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.24
-1
Končaj s svojim gobcanjem o Jugoslaviji saj pojma nimaš kdaj je bila ustanovljena čeprav si v njej živel isto kot jaz. Torej nisi nič manj Jugoslovan kot jaz. Še enkrat. Letnico ustanovitve napiši ali pa zapri svoj lažnivi go bec.
bareti?
06. 03. 2016 14.29
+1
Sem ti že napisal da me tvoja Jugoslavija ne zanima. Jaz sem Slovenec.
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.32
+0
Bu tl saj pa ti pišeš o njej in si pisal ne jaz. Jaz sem te samo vprašal, če veš kdaj je bila ustanovljena in, ker ne veš napisati pomeni, da pojma nimaš kaj lajaš po tem portalu. Kot vedno.
bareti?
06. 03. 2016 14.41
+0
A ti si res nepismen :) Jaz sem ti napisal, da mene ne zanima vaša Jugoslavija in da ste jugoslovanarji, tisti z rdečo zvezdo v glavi, ovira za razvoj Slovenije.
Paskakvali
06. 03. 2016 14.51
+1
Glavna ovira razvoju Slovenije je sekta SDS in pa njeni jurišniki tipa slamnati.......
bareti?
06. 03. 2016 14.54
+1
Jaz si nikoli nisem izplačeval nobenih dodatkov na račun delavcev. Toliko o vas, ki podpirate ti mafijo.
srebrnibreg
06. 03. 2016 15.15
-1
Jaz si tudi nisem izplačeval si je pa tudi to svinjarijo izmislil tvoj koruptivni pralec denarja že leta 2008. Toliko o tebi, ki podpiraš to mafijo.
Simoni?
06. 03. 2016 14.00
+9
korintos23, srebrnibreg, prašek, brakedirt, deathbite.... Vsi pridete na portal 24ur kar v paketu.... Bog ve zakaj... Manjka vam le še neža01 in potem bo osebnost kar kompletna......
Brakedirt
06. 03. 2016 14.02
-9
ker je to brez sveckarjev normalen portal za razliko od svecka tv kjer ste osamljeni in kimate eden drugemu po nareku sefa.
ROMELS
06. 03. 2016 14.02
+10
To so stari revolucionarji, ki so si zrihtali dobre pokojnine, sedaj pa zezajo delovne slovence, kateri so na minimalcu.
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.03
-7
stonickni ti kar ostani tam na svoji noratv. Mi nismo kot vi sektaši, da si ne upate sami priti na portal. Edino slamnati se sem tu nekaj slini in kaže svoje neumnosti.
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.03
-6
stonickni- poglej si samo kateri nicki se pojavijo s tvoje strani naenkrat.
bareti?
06. 03. 2016 14.04
+6
Hehe, to sta le dva upokojena rdečevezdaša, ki upata lajati le tu skrita.
bareti?
06. 03. 2016 14.04
+8
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.05
-7
slamnati- glede lajanja in skrivanja sem ti nižje napisal.
korintos23
06. 03. 2016 14.05
-6
baretiću, a ti veš s kakim ponosom je Ivan nosi zvezdo petokrako na glavi?
bareti?
06. 03. 2016 14.06
+7
Kje si napisal kraj ? Si le navaden star rdeč smrdijv lažnivec.
Simoni?
06. 03. 2016 14.07
+9
eschalon. To niso stari revolucionarji ki imajo dobre pokojnine. To so le intelektualci agrarne preteklosti, ki se oglašajo le takrat ko je kosilo v ljudski kuhinji že potalano....
bareti?
06. 03. 2016 14.07
+8
Korintos23 ;) Ja, JJ je bil komunist in celo v Jajce je šel, kot vi vsi :)) Vaši tovariši se zdaj vsako leto romajo v Kumrovec :)
korintos23
06. 03. 2016 14.07
-6
Tonzln, vi ste za kosilo tudi jedli tiste ukradene vole?
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.08
-6
srebrnibreg 06.03.2016 13:59:53 2 2 HAHAHA....slamnati res si heroj. Vsak dan pišeš pod nešteto nicki, ker se revček moraš skrivati. Ne upaš si pa priti na mesto srečanja kamor si bil od mene povabljen in kot takšen boš ti nekomu očital poštenost in skrivanje. Reva uboga nemarna.
bareti?
06. 03. 2016 14.09
+8
Se kar nisi napisal kraja, kamor bi naj ti mene vabil :))) Pajac lažnivi.
korintos23
06. 03. 2016 14.12
-7
baretiću, čakaj ga v javnem WC-ju v Maribori, enkrat pride, ti samo čakaj! hahah
ROMELS
06. 03. 2016 14.12
+9
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.12
-8
Kar lepo sem ti napisal pa ste se že začeli skupaj z trifaksno dogovarjati kako me boste počakali pa ste se usr---.
bareti?
06. 03. 2016 14.13
+9
Eh heroji rdeči stari. Ni čudno da vam je desetar pokopal SFRJ :))
bareti?
06. 03. 2016 14.15
+6
srebrnimehki se še kar boji :) Za smet kot si ti, se jaz ne rabim z nikomer pogovarjati. Čudno da nikakor ne napišeš kraja? Ga ni?
korintos23
06. 03. 2016 14.15
-5
bareti?
06. 03. 2016 14.17
+8
bareti?
06. 03. 2016 13.56
+0
Vsak si lahko sam ustvari mnenje o poštenosti ljudi, kot so osebe ki se skrivajo pod nicki srebrnibreg, korintos23, brakedirt, prašek in še kakšen ostarel ostanek kpj države, ko prebira njihovo podpiranje roparjev Slovenskega naroda. Če vemo, da so to potomci morilcev Slovenskega naroda, potem lažje razumemo njihov boj proti Slovencem.
Brakedirt
06. 03. 2016 13.59
+0
vi sveckarji se ne morete steti pod narod,vas je premalo.
srebrnibreg
06. 03. 2016 13.59
-1
HAHAHA....slamnati res si heroj. Vsak dan pišeš pod nešteto nicki, ker se revček moraš skrivati. Ne upaš si pa priti na mesto srečanja kamor si bil od mene povabljen in kot takšen boš ti nekomu očital poštenost in skrivanje. Reva uboga nemarna.
bareti?
06. 03. 2016 14.00
+0
korintos23
06. 03. 2016 14.00
+1
baretiću, stric mi je kaj kaj povedal, samo ti vprašaj!
bareti?
06. 03. 2016 14.02
-3
Srebrnimehki :) Za nove nicke je kriv vaš rdeč admin, ki se trudi blokirati resnico. Za tvoj kraj srečanja pa bi res že lahko napisal, kje je to. Razen če se bojiš priti tja ?
bareti?
06. 03. 2016 14.03
-2
korintis23, pridi v MB in mi povej. Saj te ni strah ? Nisi nič po stricu ?
korintos23
06. 03. 2016 14.03
+1
baretiću, vzami s sabo muzikante če boš vkup zlezo, na Victory mislim.
bareti?
06. 03. 2016 14.05
+0
Torej ne upaš ? In kolikor se spomnim, so Victory igrali, ko vaš zmagovalec ni zmogel sestaviti vlade. Klasično vaše :)
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.07
+1
slamnati- saj je tudi vaš ustanovitelj vlade dobil le po 8. mesecih od naroda brco v ta zadnjo. Lepo sramoto ste si naredili s svojo požrešnostjo po oblasti.
bareti?
06. 03. 2016 14.08
+2
Od naroda ? Od kdaj je rdeča dr. hal narod ?
korintos23
06. 03. 2016 14.10
+0
baretiću, Victori so igrali ja, so "melem" za dušu ranjenega Ivana!
bareti?
06. 03. 2016 14.19
+0
Ki se je potem v parlamentu smejal "premieru Jankoviču" :)
Simoni?
06. 03. 2016 13.54
+7
Slovenija je začela drseti v prepad takoj po smrti dr. Slavka Ziherla. Priznani psihiater je dolga leta skrbel za zdravje naših veljakov. Po njegovi smti pa, totalni blackout! Iz dežele ki je nekoč veljala za sinonim reda in dela, so LDS - junaki ki so se v 5. letih kar šestkrat preimenovali, naredili evropsko Kolumbijo. Bog naj nam pomaga!
korintos23
06. 03. 2016 13.55
-5
bareti?
06. 03. 2016 13.57
+3
Korintos23 in njegova omejenost. Do goba, deda, kajne ?
korintos23
06. 03. 2016 14.01
-4
Simoni?
06. 03. 2016 14.01
+5
Kakšen deda, neki!? Le razvajeni sinko podoficirja jla..... Zdaj najbrž sledi komentar srebrnega brega, ki je pravzaprav ista oseba, le nick jih "loči"...
korintos23
06. 03. 2016 14.03
-5
bareti?
06. 03. 2016 14.10
+3
Korintos23 je le ubog upokojenec ki vedno čaka, da se mu baba vrne od soseda.
korintos23
06. 03. 2016 13.44
+0
Tudi Primc grozi z novo stranko, on bo pa pobožnjake iz SDS k sebi potegnil in potem ostaneta v SDS le Vinko, Ivan in naš baretiću!
bareti?
06. 03. 2016 13.47
-1
Ups, razen vaših 25% parazitov, je v Sloveniji še 75% volilcev. Zato panika ne levici. Zaprli JJ in vse kužke poslali po piškotke, ob tem pa zbrali 25% ? Ja, zmagovalci :)))
korintos23
06. 03. 2016 13.49
+1
24% vi pa 27% in spet v senco, narod vas pač noče, stranke se z vami več nočejo povezati zato se pač morate med samo pariti!
srebrnibreg
06. 03. 2016 13.50
+1
Zadnje glasovanje ob interpelaciji sekte proti Erjavcu se je lepo pokazalo kako močne je sekta skupaj s cerkveno kateri se imata za neko desnico. Od 90 poslancev jih je z njimi in za njih bilo le 20 poslancev. Res se ima leviva koga bati.
korintos23
06. 03. 2016 13.51
+1
srebrni, in to je politična slika stanja v Sloveniji.
bareti?
06. 03. 2016 13.53
+1
In prav zato se borite proti spremembi volilnega sistema ;) Vse skupaj, ko ste zbrali vse smeti in ostanke, ste zbrali 25% glasov volilcev. Zakaj ne 75% ?
korintos23
06. 03. 2016 13.57
+1
baretiču, 25% bivših komunistov imamo še na levici ker jih je 75% v SDS! Ups, saj to si že itak sam napisal!
Simoni?
06. 03. 2016 13.58
+0
Jani Mödendorfer je rešil paštetarsko koalicijo......
korintos23
06. 03. 2016 13.59
+0
Čudno da ni šel v SDS? Najbrž ni bil član ZK!
Brakedirt
06. 03. 2016 14.00
-1
bareti?
06. 03. 2016 14.00
+2
srebrnibreg
06. 03. 2016 14.01
-1
A sedaj še spet in še vedno trepetaš pred enim Kučanom. Res ste heroji na kubik.
korintos23
06. 03. 2016 14.01
-1
baretiću, Kučan je bil ivanu v ZK mentor!
Brakedirt
06. 03. 2016 14.03
-1
korintos23
06. 03. 2016 13.41
+0
baretiću, hudo se vam piše, vidni člani vaše stranke kateri so pobegnili iz SDS ustanavljajo novo stranko, la "kukulele"!?!
bareti?
06. 03. 2016 13.41
+5
srebrnibreg
06. 03. 2016 13.43
-1
kori- še njihova ikona jim je pobegnila in celo diamantno priznanje vrnila slamnati se pa kar naprej tolaži.
bareti?
06. 03. 2016 13.45
+2
Haha, pišete o članih ki so odšli. Raje kaj napišita o vaših celotnih strankah, ki so "odšle", odkar pišete o "razpadanju" SDS ;)))
korintos23
06. 03. 2016 13.47
-4
Vse tiste stranke so itak pod eni streho, proti SDS, a je kateri k vam pristopil?
srebrnibreg
06. 03. 2016 13.47
-2
To samo ti s slamnatim podstrešjem misliš, da so odšle.
Brakedirt
06. 03. 2016 13.48
-1
kori,mogoce bo pa sedaj nastala tista prava desnica.
korintos23
06. 03. 2016 13.50
-2
Brakedirt, to v Sloveniji manjka že 25 let, prava poštena desnica neobremenjena s preteklostjo!
bareti?
06. 03. 2016 13.51
+2
Že vaša RTV ugotavlja da je ustavna večina desnice samo še vprašanje časa.
srebrnibreg
06. 03. 2016 13.52
-2
Ne zamišljam si desnico v Sloveniji kateri bi lahko bila drugačna kot vse ostale do sedaj. Brez prekopavanja gozdov in poveličevanja malarjevih je po mojem ne more biti, ker brez tega bolj potem pripada levici ne desnici.
korintos23
06. 03. 2016 13.53
-2
korintos23
06. 03. 2016 13.54
+0
srebrni, ne more biti desnica v njej pa 25% članov bivših komunistov!
srebrnibreg
06. 03. 2016 13.54
-2
HAHAHA....ustavna večina desnice potem je pa samo 20 poslancev od 90. na strani t. i. desnice. Revčki.
bareti?
06. 03. 2016 13.58
+2
No, ker je vsem znana tvoja nepismenost, lahko poskusiš še enkrat :)
bareti?
06. 03. 2016 13.37
+1
4 upokojeni jugoslovanarji in en nemški hlapec se trudijo napisati, kako zelo jih narod podpira, kako zelo narod stoji za levo lopovsko vlado, ob tem pa vneto nasprotujejo volji naroda. Čisto KPJ metode.
korintos23
06. 03. 2016 13.41
+0
KPJ? Zakaj toliko sereš po komunistu Ivanu?
bareti?
06. 03. 2016 13.43
+1
Korintos23 me more preboleti, da jim je bivši komunist JJ zhebal SFRJ :))
srebrnibreg
06. 03. 2016 13.44
-2
slamnati- ti nemški hlapec bi pač rad nekoga prepričal v nekaj kar te je župnik učil.
korintos23
06. 03. 2016 13.45
-2
bareti?
06. 03. 2016 13.59
+3
Zanimivo. A ne pleza Cerar pred Merklovo? Toliko o nemških hlapcih.
korintos23
06. 03. 2016 14.02
-3
baretiću, Cerar je ustanovitelj zapore na grško -makedonski meji ne Gela!