Gorenak prejel sumljivo pošiljko, iz katere se je vsul prah

Notranji minister Vinko Gorenak je prejel sumljivo pošiljko, so nam potrdili na notranjem ministrstvu. Policisti pravijo, da se je pri odpiranju pošiljke iz nje vsul prah. Test, ki so ga opravili gasilci, je pokazal, da ni šlo za biološko nevarno snov.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Vinko Gorenak - 6

Notranji minister Vinko Gorenak (Foto: Aljoša Kravanja)

Na notranjem ministrstvu so prejeli sumljivo pošiljko, ki je bila naslovljena na notranjega ministra Vinka Gorenaka. O sami vsebini pošiljke na MNZ niso želeli govoriti, saj je zadevo prevzela policija.

Gorenak je pojasnil, da so ga o dogodku zjutraj obvestili, sam torej pošiljke tudi ni imel v rokah. Več informacij nima, pojasnil je le, da je pošiljko odprla vodja kabineta, nato pa so stekli postopki pristojnih služb.

Na PU Ljubljana so pojasnili, da so bili o pošiljki obveščeni ob 9.15. "Pri odpiranju pošiljke se je iz nje vsul prah," so sporočili. Policija bo s pomočjo ustanov, ki imajo opremo za določanje identifikacije snovi, ugotavljala, ali ima dogodek znake uradno pregonljivega kaznivega dejanja.

Zaradi sumljive pošiljke so na kraj prišli tudi gasilci iz Gasilske brigade Ljubljana. Kot je povedal vodja izmene Drago Omahen, je v takih primerih njihova naloga, da opravijo analizo oziroma test in preverijo, ali gre za biološko nevarno snov. Test je njihova enota v primerni zaščitni opremi opravila na kraju dogodka, rezultati testa, ki ga opravljajo gasilci, pa so takoj znani. V tem primeru se je izkazalo, da prah ni biološko nevarna snov.

Včeraj je Gorenak na Twitterju zapisal, da vsak dan dobi kakšno grožnjo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 715
 
finec 06.07.2013 06:11:34
To je bil prah iz Maribora, ki so ga dvignili helikopterji s katerih je Gorenak metal solzivec na protestnike.
Več komentarjev