Slovenija

Gradbeniki dolgujejo podizvajalcem

Ljubljana, 29. 08. 2009 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jure Bračko
Komentarji
44

Neplačevanje malim podjetjem za opravljena dela v gradbeništvu je razširjena praksa. Kot kaže, se to dogaja tudi pri gradnji znamenitega športnega parka Stožice v Ljubljani.

Neplačevanje malim podjetjem za opravljena dela v gradbeništvu je razširjena praksa. Kot kaže, se to dogaja tudi pri gradnji znamenitega športnega parka Stožice v Ljubljani.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

izbruh@gmail.com
31. 08. 2009 15.23
Izbruhu se bo nekaj hudega zgodilo... MENDA SEM GROZIL!!!! Zdaj je policija že poslala naloge Providerjem, da ugotovijo, s katerega IP je prišel ta komentar. Čez par tednov bodo na vrata potrkali kriminalisti in me povabili na informativvni pogovor. Potem me bodo zasliševali. Vse v veselje sosedov in znancev. Dobil bom karoteko. Verjetno mednarodno. Potem pa sodnik za prekrške. Koliko plač bom odštel za kazen, stroške, ipd. Pol letne plače, letno plačo, morda dve? Morda celo par mesecev Povšetove? Se bom moral zadolžiti? Bom morda ostal brez službe? Se bo stvar razvedela, se bodo ljudje delali norca iz mojih otrok zaradi tega? Se bo žena hotela ločit, ko bo ugotovila kakšnega bedaka je poročila? Se bom po vsem tem sploh še kdaj pobral? Se bom zapil? Si morda želel umreti? Ne bodo me ubili, pretepli, kamenjali. "Nekaj hudega" je zame to, kar me čaka. In isto sem mislil, ko sem napisal tisti komentar. Komentar, ki ga ne morem popravit, izbrisat. Tam je in kriv sem zanj. Nepreklicno! In ravno to sem mislil s tistim - tako narobe razumljenim - stavkom. Da se mu bo v tem smislu zgodilo nekaj hudega - da bo imel kup sitnosti, takšnih kot jaz ali še hujših. In da ne bi zvenelo tako, da bi bilo zaradi tega lahko koga strah, sem dodal tisto: "...žal" zadaj. Ampak očitno je bilo to še premalo. 24ur.com je sklepal, da sem nek nasilnež, ki mu grozi. Fizično. Poslali so ovadbo policiji in ta je naprej po zakonu ukrepala. Nihče ni pogledal, da sem po teh forumih že klobasal neumnosti in da verjetno ni za vsem skupaj ničesar resnega. In nihče me ni nikdar opozoril, če sem šel kdaj s svojimi komentarji predaleč. Zdaj je kar je. Sprejemam odgovornost za svoj slabo izražen komentar. Več si pa ne upam napisat. Nikdar več!
Tonček Balonček
30. 08. 2009 20.12
Pa kaj ti msiliš, da so tisti zidarji pri Kresalovi zaposleni. Kaj njobriga, če dobivajo plačo? A tisti, kis o zidali Janši, dobivajo plače?
Buena Vita
30. 08. 2009 20.03
manco-capac čuj ti,tud mi nismo slišali,,sem mislila da sem gluha jaj,je pač tako,slovenija je raj za kriminalce kaj misliš da kresalovi nad izolo delajo legalni delovci,in da dobijo plače v roku,in da imata s senico vse pošlihtano potem nebi skakale inšpekcije in župan,,,samo kaj ko pa so tako župan kot inšpektorji posednji kmetje na šahovnici BOG IN BATINE SO LIDERJI
Buena Vita
30. 08. 2009 19.58
marko50 napisal in rekel si super--žal novinarji so največji skorumpirani skrpucalniki,,,hitro nehajo pisat o žuljih državljanov ,in se udinjajo tajkunom in velikanom,tam kjer imajo korist
Tonček Balonček
30. 08. 2009 18.21
Baje za vsewm skupaj stojita Kučan in Rode!
8JASMIN
30. 08. 2009 17.49
GZ=KPS=KGB - JE DOVOLJ JASNO, VSI SINDIKALISTI OZ. NJIHOVE VODJE T.I. PREDSEDNIKI SO "KGB"-JEVCI A NE OPAZITE LJUDJE, DA SE ZA UBOGO RAJO NEZAUZAMEJO NIKOLI....
Marija Krebs
30. 08. 2009 15.05
Svoje vrste nateg so tudi javni razpisi: Država pristaja na najnižje, pojavljajo se dumpinške cene, ki ne prinesejo dovolj. Da izvajalec le dobi delo! Potem pa tako slabo plačuje, upnikom kot tudi zaposlenim. Ja pa GZS, poleg njih pa še druge zbornice, recimo Trgovinska. Ne vem komu in za kaj naj bi še plačevali, tako tudi recimo Sazas. Sama nategovanja iz javnega naslova. DURS pač zaračunava obresti, rubi. Včasih je bil zakon o DUR, potem pa smo prepustili trgu.
Tonček Balonček
30. 08. 2009 14.28
Gradbeništvo ni nobena izjema, to je smešno!!! Kaj pa je drugačnega v ostalih branžah? Nič, vs etemelji na naročilih, nelikvdnosti... denarja od nikoder!!
manco-capac
30. 08. 2009 13.27
Še nikogar iz Gospodarske zbornice nisem slišal, da bi javno opozarjal vlado na plačilno nedisciplino, na neplačevanje socialnih prispevkov za delavce, na sumljivo zaposlovanje tujih delavcev preko raznih posredniških agencij in podobno. Tudi problem plačevanja DDV preden naročnik poravna račun izvajalcu se gospodom iz zbornice ne zdi omembe vreden, oni vidijo problem le če se poveča minimalna plača za par evrov, pa plačevanje malice in prevoza na delo je zanje huda obremenitev gospodarstva!
gabrijela.t
30. 08. 2009 12.27
Nekdo je napisal, da naj bi v Sloveniji obstajale le 2 kao "zdrave" gradbene firme...jaz pa mislim, da še to ne. Po moje še najboljše gre SCT & co. ker delajo veliko za državo. Samo se bo pa treba sprijaznit, da je zlata doba gradbeništva v Sloveniji končana...zaradi avtocestnega programa in relativno visoke cene nepremičnin, so v preteklosti rasla gradbena podjetja kot gobe po dežju, vendar tega danes in več in smo na točki, ko je kompletna gradbena industrija pred propadom, k temu je veliko pripomogla tudi bitka za trg...razne dumpinig cene od Hilde Tovšak, do tujih predvsem italijanskih izvajalcev, ki so pobrali denar in pustili ljudi, ki so delali za njih, brez centa. Isto sranje bo po mojem zdaj pri Markovcu...in spet se bo dobil neki XY s.p., ki bo potem jokal po TV-ju zaradi neplačil, a točno ve s kom ima opravka...ne razumem pa države kako ne poskrbi, da se te stvari nebi več dogajale in strpa razne Hilde v zapor, ker če bo dovolila, da taki ljudje poslujejo...to pomeni, da morajo tudi ostali v tej panogi delati enako, če želijo obstati na trgu. Samo nebo eden, ki bo propadel ampak se obeta domino efekt kompletni industriji in takrat bo prišlo do socialne katastrofe, ker gradbeništvo polni kar lep del proračuna...tudi z nategovanjem podizvajalcev. In mislim, da je skrajni čas da tudi država kaj ukrene. Konec-koncev tudi podizvajalci plačujejo prispevke za socialno varnost in kaj dobijo v zameno od države?
Marija Krebs
30. 08. 2009 11.45
V kolikor bi se državi poznalo pri DDV, bi pa menda ja kaj ukrenila. Tako pa, družba prej nakaže DDV, kot pa so njene terjatve poravnane.
Leandra
30. 08. 2009 11.42
Lepo je, ko so Ekonomisti z svojo teorijo netegnili vse kot Olagumi..?? Sedaj pušijo vsi po vrsti...lepo je gledati ko imajo tgovci Lizingov..polno avtomobilov na parkirnih mestih ter dolgi nos..??? še lepše je videti zgrajene objekte in njihovo napihnjeno ceno neumno in pa nizko čelo gradbenikov..ter motne oči in nizko čelo ter opičji izraz Ekonomistov v strahu, da jih nekdo ne bo izprašil rit....saj je njihova pravljica ter natega končana....njihova znanost se je razletela kot svinjski pisker..?? Ter Krokodilje solze tistih, ki so mislili kako si bodo za veliko denarja in nič dela čistili kremplje v pokrajinah..itd.. Ter Butast pogled Slovenske Adminitracije, ko ni denarja in gre vse v propad..bankrot..in PM. Najlepše je, pa da Ekonomsko znanost, doktorate in vele nazive Zahodne ekonomije rešujejo komustični prijemi in metode socialistične Srbije kot so tiskanje demarja in tiskarna denarja v treh izmenah..in nič drugače ne izgledajo kot balvan revolucionarji ali mitingarji v Kninu..
Leandra
30. 08. 2009 11.38
Lepo je, ko so Ekonomisti z svojo teorijo netegnili vse kot Oagumi..?? Sedaj pušijo vsi po vrsti...lepo je gledati ko imajo tgovci Lizingov..polno avtomobilov na parkirnih mestih ter dolgi nos..??? še lepše je videti zgrajene objekte in njihovo napihnjeno neumno pa nizko čelo gradbenikov..ter motne oči in nizko čelo ter opičji izraz Ekonomistov v strahu, da jih nekdo ne bo izprašil rit.. Ter Krokodilje solze tistih ki so mislili kako si bodo za veliko denarja in nič dela čistili kremplje v pokrajinah..itd.. Ter Butast pogled Slovenske Adminitracije ko ni denarja in gre vse bv propad.. Najlepše je, pa da Ekonomsko znanost, doktorate in vele nazive Zahodne ekonopomije rešujejo komustični prijemi in metofde socialistične Srbije kot so tiskanje demarja in tidkarna denarja v treh izmenah..
Tonček Balonček
30. 08. 2009 11.27
Pa saj gradbeništvo ni nikakršna izjema, to s edogaja na vseh področjih, zato je najbolje tistim, ki delajo z državo, kar s eje razpaslo v zadnjih letih! Tam plačujejo v rokih, drugi pa seveda ne, saj nič ne tvegajo!
aloalo
30. 08. 2009 09.22
To se da cist enostavno uredit..gres k narocniku domov, polijes bajto, psa, zeno ,otroke z bencinam przges sibico..in glej denarcki bi tako letel da bi kr glava pekla..dokler bodo po Tv-ju en na druzga kazal ne bo evrckov..treba je sam zagrozit poj se pa vsi userjejo in placajo..drzava ne bo naredila nic KER JIM DOL VISI.
hot125
30. 08. 2009 09.10
To da glavni izvajalci ne plačujejo podizvajalce v rokih,ki so dogovorjeni,se prinas dogaja že več kot 40 let to je stara komunistična preksa češ obrtniki oz.s.p. ne potrebujejo denarja,vglavnem so podizvajalci obrtiki oz. s.p.
evaluna7
30. 08. 2009 09.05
Ja, itak, da je kriva drzava, ki ze ves cas dovoljuje placilno nedisiplino.
fap
30. 08. 2009 08.35
Kriminal ima v Sloveniji svetlo prihodnost, vsak dan je svetlejši zanj!!! Pošteno delo pa nas pelje vsak dan v večjo pogubo!!! Tukaj se vidi komu se nagiba slovenska politika , vendar ne pozabite ,ko bo crknil mali človek boste nad tem tudi vi!
resenik
30. 08. 2009 08.30
Ni čudno, da pokvarjene firme z drugimi žulji kujejo dobičke! Bo potrebna revizija?
Black_Panter@mailinator.com
30. 08. 2009 08.27
rešitev za te lopove je samo ena,"če ne gre milom ide silom"