Slovenija

'Gre za sovražni prevzem revmatologije'

Ljubljana, 27. 07. 2009 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Revmatologi vodstvu Kliničnega centra očitajo sovražni prevzem. Čudi jih, ker je na sestanek prišel "t .i. v. d. predstojnika oddelka za revmatologijo brez delovnih izkušenj na področju revmatologije".

V kliničnem oddelku za revmatologijo UKC Ljubljana so začudeni, ker se je današnjega sestanka udeležil "tako imenovani v. d. predstojnika KO za revmatologijo brez delovnih izkušenj na področju revmatologije". Zdi se jim, da gre pri postopkih v zadnjem času za "sovražni prevzem revmatologije s strani vodstvenih struktur UKC".

Revmatološka klinika
Revmatološka klinika FOTO: POP TV

Današnji sestanek je poslovni direktor Interne klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Zlatko Lazarevič po navedbah revmatologov "na hitro" sklical v petek. Potem ko so na oddelku za revmatologijo dobili njegovo vabilo, ''smo še isti dan v dopisu direktorju interne klinike predlagali, da se pričetek delovanja svetovalne skupine preloži, dokler ne prejmemo odgovora ministra za zdravje Boruta Miklavčiča''. Isti dan naj bi namreč poslali tudi pismo ministru za zdravje, v katerem so ga med drugim spraševali, čemu imenovanje vršilca dolžnosti brez izkušenj na področju revmatologije in kdo bo prevzel materialno in kazensko odgovornost, če bo prišlo do predaje poslov. Na pismo niso dobili odgovora, navajajo.

Pri tem jih tudi "čudi doslej pasivna vloga strokovne direktorice UKC, čeprav je bila pravočasno seznanjena, pod katerimi pogoji so bili vodilni iz oddelka za revmatologijo pripravljeni po 30. juniju 2009 še opravljati svoje funkcije''. "Ti pogoji so bili natančno opredeljeni v dogovoru, usklajenem med Interno kliniko in oddelkom za revmatologijo, ki žal s strani vodstva UKC doslej še ni bil podpisan. Presenečeni smo, da je strokovna direktorica UKC namesto tega za v. d. predstojnika oddelka za revmatologijo predlagala zdravnika brez delovnih izkušenj na področju revmatologije." Sprašujejo, ali je odpovedala stroka, kjer ima po njihovem pomembno besedo tudi strokovni direktor Interne klinike UKCL Zlatko Fras, ki se je z imenovanjem vršilca dolžnosti strinjal.

''Danes se sicer tudi izteče rok za prijave na mesto predstojnika oddelka za revmatologijo. Nanj se je, potem ko so mu predstavniki ministrstva na skupnem sestanku prejšnji teden zagotovili, da ga bodo podprli pri prizadevanjih z njegovo ekipo strokovnjakov glede večje samostojnosti oddelka za revmatologijo, prijavil donedavni predstojnik revmatologije Matija Tomšič,'' so še zapisali v sporočilu za javnost, pod katerim so se podpisali Matija Tomšič, Dušan Logar, Sonja Praprotnik, Tanja Kveder in Sergeja Košir Jošt, predstavnica zaposlenih oddelka za revmatologijo.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.