Slovenija

Grozijo, da bodo pot zaprli s traktorji

Cerklje na Dolenjskem, 04. 05. 2015 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dirkališče, poligon varne vožnje, učilnica s simulatorji, restavracija. Vse to naj bi obsegal velikopotezni, 30-milijonski projekt dolgoletnega poslanca LDS Toneta Anderliča v Cerkljah na Dolenjskem. A Anderlič je naletel na hud odpor krajanov. Ti grozijo, da bodo pot do zemljišča zaprli kar s traktorji.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Anderličev 30-milijonski projekt
    02:37
    Iz 24UR: Anderličev 30-milijonski projekt
  • Iz SVETA: Dirkališče v Cerkljah
    01:46
    Iz SVETA: Dirkališče v Cerkljah
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rožica2015
05. 05. 2015 07.58
+3
Ah...eni pa ste pametni kot tisti avijoni z letališča. Pa sploh veste kakšne bedarije pišete? Da bo Vransko propadlo? Pa še kdo zraven? Kaj pa je z "zdravo konkurenco"? Kaj bi pa naredili, če sosed odpre gostilno, pa jo imate že vi? Ali pa trgovina čez cesto?... Ja kar bum po njemu ali pa s traktorjem nad njega. Dajte no... Dolenjci oz... posavci...oziroma karkoli že ... že zdavnaj bi lahko bili vi tam prvi...z pravim poligonom varne vožnje, z pravim dirkališčem (v tistih časih je bilo denarja... ohoho)... domačini bi lahko že 15 let služili z oddajanjem prenočišč, bifejčki bi bili polni, tudi kakšno dodatno pico bi lahko prodali...verjetno bi kdo tam tudi kakšno službo našel.... ja, marsikaj bi lahko imeli, pa se občinski veljaki mejnih občin tiste čase niso mogli dogovorit komu bi kaj več padlo v zasebni žep... pa so raje pustili, da je vse vzel hudič... Pa da bo hrup...? Pa dajte no.... Kaj pa ljudje, ki živijo ob avtocestah? A po vašem mnenju tudi avtocest ne bi smelo biti? Ja lubčki dragi, kaj pa traktorji, ki ponoči silirajo koruzo, pa spravilo sena ob nedeljah, pa oranje njiv ponoči, pa kombajni....pa gnojnica, ki jo polivajo, čeprav ne bi smeli... halo? Aja...to pa nič ne ropota?... Očitno tu ne gre za nič drugega kot slovensko fovšijo... in teženje.... pa sploh ne vedo zakaj... težijo, ker tako pač živijo...ljudje ne prenesejo, da se kaj dogaja v njihovih krajih... zapirajo se v svoje kalupe.... še s sosedi se ne razumejo, zakaj bi se s kom drugim.... itak so predniki živeli v votlinah, eni bi se radi tja vrnili... Pa namerno ne omenjam Anderliča... briga me... Če ne za to zadevo, bo denar....ki ga naj bi dobili... šel drugam... A ste res tako naivni, da mislite, da bo zato ljudem ostalo kaj več denarja? Ja, res... pa kje vi živite... Mi je pa čudno, zakaj niso šli ljudje s traktorji nad prodajalce Telekoma, pa pivovarjev, pa drugih dobrih firm????
SDS_je_poden
05. 05. 2015 11.14
+2
Lej, vse kar si napisala o slovencih je res. To je neizpodbitno. Vseeno pa mi nekaj stvari pri tem projektu hudo smrdi. Zemljišče ni njegova last, ampak je last države, on jo je dobil v najem za 5 let. Kaj bo z tem objektom po poteku te pogodbe? Ali si lahko lastnik objekta, ki ne stoji na tvoji zemlji? Kakšna je finančna konstrukcija tega projekta? Ali so investitorji le zasebniki? Kaj se zgodi, če se investitorji zakreditirajo... namreč nebi rad, da še ta projekt pade na pleča slabe banke oz. vseh nas, tako kot so padli tajkunski krediti. Ali bo država kaj primaknila zdraven, ker če bo grem jaz pred poslopje vlade stresti kakšen kup gnoja... ceste so v obupnem stanju, denarja za njih ni tu bi pa financiral enko dirkališče... hipotetično seveda.. Tu je en kup vprašanj, odgovorov nobenih, se pa samo forsira čim prejšnji začetek gradnje. Tu nekaj HUDO smrdi. Pa da ne rečem, da se ni eklatantno zlagal, da takega poligona pri nas ni.
jackgaton
05. 05. 2015 12.22
+2
he he ,,,zanimivo kako lepo nežno v rokavičkah obdelujeta to temo ................ jasno , gre za NAŠEGA bivšega poslanca ,ki prek kanalov želi omastiti prste ......................................... da bi se ta model recimo pisal Rupar ali kdo drug iz desnega pola ..................... to bi rohnelo in bobnelo , članek z vsebino bi bil na naslovnici po tri dni , itd
rožica2015
05. 05. 2015 13.48
-1
nisem ne za leve...ne za desne, ne za Anderliča, ampak za dirkališče... pa me ne briga, če je državna zemlja, saj so dirkači, mehaniki, ekipe, gledalci tudi država, a ne? Kaj ti bo odgovor kaj bo z zemljo po 5 letih in kdo bo to upravljal? Pa da ni denarja za ceste? Ah, pajade... gre tam, kjer ima kdo koristi... Pa da ni denarja v Slo? Denarja je toliko, da ga država dejansko meče skozi okna... Mi navadni ljudje pa tega ne znamo pobrati in izkoristiti.... raje skačemo kot petelinčki drug v drugega....
LomilkaSrc
05. 05. 2015 06.50
+2
ma sej ni problema. naj gre delat u fabriko da prvo vrne puf in potem naj s svojim denarjem na svoji zemlji počne kar hoče.
evasle
05. 05. 2015 05.20
+9
A je problem v tem, da bodo zaprli pot ali je problem LDS-ovski lenuh, ki bi rad za tuj denar nekaj naredil, služil pa zase. S svojim projektom lahko gre v Avstrijo, Nemčijo, v Skandinavijo, če je tako super, kamor morajo zaradi takih kradljivcev in brezposelnosti naši ljudje s trebuhom za kruhom. Lahko gre pa za drugimi finančnimi veleumi na vzhod, kamor so preselili firme, ki so šle v SLO v stečaj, pa mu naj oni dajo, da bo imel, kar si je zaželel. Poligon je na Vranskem. Če ni denarja za plače, penzije, nujno medicinsko pomoč, porodnišnice, papir za kopiranje v šolah, potem tudi Anderlič ne bo dobil od države ne zemlje ne milijonov. Kupi naj zemljo in za svoj denar gradi. A Vransko bo pa moralo zaradi enega Anderliča propast? Po televiziji naj predstavijo, kako deluje Vransko, da ne bo izpadlo, kot da je tam ena podrtija, pa nič drugega. To se sploh ne neha. Dolenjci, pokažite pokončno držo. Tipa se spomnim iz let po osamosvojitvi, saj je bil skoraj glavni v parlamentu, pa še stežka so ga spravili ven. Pa ne se hecat, ljudje!
evasle
05. 05. 2015 05.54
+14
Nima gradbenega dovoljenja, nekatera dela pa že potekajo? Dokler ima Anderlič svoje pufarske biznise na slabi banki, bolje, da nič ne slišim o njem.
Vostro
05. 05. 2015 05.07
-10
A koga moti zdaj trenutno stanje? V čem pa je razlika, če bo potem poligon? TIPIČNA SLOVENSKA FOVŠIJA!!! Če men krava crkne k bi sosedu vsaj dve!!! Mene čisto nič ne moti ta zadeva, sicer nisem bil niti na vranskem ampak če hoče človk delat naj dela!!! Eni ste pa res zavoženi!!!
LOPOVIGOTOVISTE
04. 05. 2015 22.24
+18
NAJ TO GOSPOD ANDERLIČ NAREDI NA SVOJI ZEMLJI OB SVOJI HIŠI Z SVOJIM DENARJEM, PA NE BOMO IMELI NIČ PROTI.... IN NAJ NJEGOVA HIŠA IZGUBI NA VREDNOSTI ZA 80 PROCENTOV, KAR JE NIHČE NE BO KUPIL ZARADI HRUPNEGA OKOLJA !!
abigail
04. 05. 2015 21.58
+5
Popravite no v naslovu "pod"! Saj pot je pod nogami, ampak pod je navadno samo v hišah, včasih lesen ali s kakšnega drugega materiala...
karlo6
04. 05. 2015 21.51
+17
Anderliča pa s traktorjem povozit.
tali?ni tom
04. 05. 2015 21.51
+12
stric z berglami je verjetno na bolniški! problem ,če ga je videl delodajalec! kot drugo , nihče ne more dat neko državno zemljišče brezplačno v najem! nam pa država dviga davke! absurd! in kot tretje , naj bo vse to , ampak naj to dela vojska da bo zaslužila za svoje ekspedicije v afganistan in še kam,ne da jim mi plačujemo izgubljene dni tam!
Roxy79
04. 05. 2015 21.34
+22
Ja fino a ne. za poligon bo denar. za asvaltiranje cest, popravilo mostov (Medno) pa NI DENARJA ????
JE-BI-GA
04. 05. 2015 21.30
+24
Pravilno, pot mu blokirati, denar pa nazaj kjer ga je nakradel, LDS največja ponikovalnica in pralnica denarja v zgodovini Slovenije !!!!!!!
windmaster
04. 05. 2015 20.41
-4
Mi smo tam že dirkali. Z pinzgauerjem po letališki stezi do daske, vsako noč ko smo tam zabijali čas na straži. Matr je bilo luštno! Enkrat smo ga postavili na zadnja kolesa, potem je pa menjalnik šel v franže in je bilo konec veselja.
solar
05. 05. 2015 08.52
+3
Vi ste bili tisti, ki ste kandelaber od razsvetljave odtrgali?