Slovenija
Oglas

Edinstvena priložnost, da uživate v čarih mediteranske kuhinje!

Opatija, 20. 05. 2015 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Opatija Tourism
Komentarji
0

Raznolika, okusna, dišavna, prefinjena, utemeljena na zdravih in avtohtonih živilih … To je gurmanska zgodba opatijske riviere in Reke, ki vas bo s svojimi zapeljivimi okusi osvajala od 12. maja do 11. junija.

 

Okusno razvajanje na čudoviti lokaciji
Okusno razvajanje na čudoviti lokaciji FOTO: Gurmanska zgodba

Gurmanska zgodba opatijske riviere in Reke bo gostom še dodatno približala bogato in raznoliko gastronomsko ponudbo, prežeto z zdravimi živili. Organizira jo Turistična zveza Opatije v sodelovanju s Turistično zvezo Reke, potekala pa bo od 12. maja do 11. junija letos. Takrat bodo lahko sladokusci po ugodnih cenah okušali vrhunske gurmanske specialitete v približno 70 restavracijah in kleteh opatijske riviere in Reke.

Raznolike jedi mediteranske kuhinje bodo lahko obiskovalci poplaknili z vrhunskimi kvarnerskimi vini, nekateri dnevi dogodka pa bodo namenjeni posameznim specialitetam. Tako bo denimo mogoče vsak torek dobiti kvarnerske menije po dostopni ceni 100 kun (13 evrov) na osebo. Vsak četrtek pa bo zaznamoval znameniti kvarnerski škamp, najkakovostnejši škamp na svetu. Ob četrtkih bodo šefi kuhinj obiskovalce presenečali tudi z izvirnimi jedmi, narejenimi iz avtohtonih živil, kot so na primer divji šparglji in lovranske češčenje.

Zelo okusni divji šparglji
Zelo okusni divji šparglji FOTO: Gurmanska zgodba

V svojih koledarjih si označite tudi nedeljo, 24. maja. Takrat se bodo v umetniškem paviljonu Juraj Šporer v Opatiji predstavili gostinci opatijske riviere, na obmorskem sprehajališču Lungomare pa bodo svoje dobrote na ogled postavili proizvajalci avtohtonih izdelkov. Za glasbene sladokusce bodo ta dan poskrbeli Dino Antonić in 4 shades.

Gurmanska zgodba - 3
Gurmanska zgodba - 3 FOTO: Gurmanska zgodba

V petek, 29. maja, pridite v Hrvaško narodno gledališče Ivana pl. Zajca na Reki. V sklopu opere Don Giovanni, ki se pripravlja v sodelovanju s finsko operno družbo New Generation Opera, se bodo takrat predstavili reški gostinci z bogato ponudbo kvarnerskih dobrot. Pred gledališčem bo od 19. do 21. ure nastopal duo Alba Načinović & Leo.

www.opatija-tourism.hr

Gurmanska zgodba - 1
Gurmanska zgodba - 1 FOTO: Gurmanska zgodba
Gurmanska zgodba - 5
Gurmanska zgodba - 5 FOTO: Gurmanska zgodba
TZ
TZ FOTO: TZ


 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1