Slovenija

GZS: Nujno potrebnih reform še ni

Ljubljana, 04. 05. 2015 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Napredka, ki bi ga morali narediti z nacionalnim reformnim programom, ne bo. V to so prepričani na gospodarski zbornici, kjer poudarjajo, da je vlada naredila zgolj domačo nalogo, ki jo je od nje zahteval Bruselj, nujno potrebnih reform pa še vedno ni. Ne pokojninske ne zdravstvene.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
05. 05. 2015 13.32
Ja, seveda, potrebujemo reforme, med drugim tudi zdravstveno! Rečeno je bilo, da penzionisti ne plačujejo v zdravstvenih prispevko, nekateri pa ne plačujejo niti dopolninega zavarovanja. Jaz sem za to, da ga plačujejo tudi penzionisti, vendar v razmerju glede pokojnin! To pomeni, revni ali bogati penzionisti imajo enako pravico v javnem zdravstvu, ne pa, da tisti z veliko penzijo poskupujejo specialiste in medicinsko osebje!
Izbrisani23
05. 05. 2015 09.43
+3
Cerar dela... 6 milijonov ojrov minusa na dan!
tron3
05. 05. 2015 10.32
+3
tron3
05. 05. 2015 08.33
+2
Milič, ne želi se reform, ker bodo pometle s takšnimi kot ste Vi Vsi skupaj na GZS ter večinsko članstvo, ki so najbolj odgovorni, da so slovenska podjetja neuspešna. Če ne bi plačeval Gorenje, oziroma Bobinac okoli 2 milijona evrčkov članarine, bi vrli Hribar, Novkovič in podobni na Zavodu, to Vam pa bi bilo lahko jasnooo!!! Ta donacija vsakoletna, je vedno bolj in bolj kratkega veka, ker bodoči novi lastniki, ne bodo tako radodarni do takšnih lenuhov, ki vsakodnevno vedrijo, ter mašajo meglo na GZS!!!!
LomilkaSrc
05. 05. 2015 06.45
+2
Stvar je taka da dokler bo izčrpavanje države legalizirano ne more biti napredka. Torej naj začne sodtvo po hitrem postopku z odvzemanjem nezakonitega premoženje in kaznovanjem neodgovornih menedžerjev. Ne razumem zakaj bi morali trpeti tisti ki niso nič krivi za stanje v državi.
tali?ni tom
04. 05. 2015 21.45
+8
hribar milič je ves moker ob misli da bi delavci delali zastonj ali celo plačali svoje delo! ampak , četudi to naredimo , glede na "uspehe" njegove gzs še vedno ne bo efekta v sloveniji! enostavno ti ljudje nočejo,ne morejo ali ne znajo odpret oči in spregledat da ni vse v plačilu bolniške in strošku dela ampak v inovacijah! če bojo vrli delodajalci imeli novitete bo šlo,ampak za izume je treba ljudi plačecvat ker za 600 evrov enostavno ni smiselno napenjat možgane ko vidiš kako potem nekateri dobesedno razmetavajo denar! revoz recimo pa mi je nekak trn v peti ker izkorišča državo delavcu ki pogrunta poenostavitev določenega dela proizvodnje ali delovne operacije plača ,vsaj včasih je bilo tako , je plačal sorazmerno z vrednostjo predloga! v koliko firmah v sloveniji je še tako?? verjetno v nobeni več! pol pa delodajalci jokcajo! za vse je treba plačat , demokracija pa kapitalizem ne pozna več prostovoljnega in brezplačnega dela! tako se je pač hotelo!