Slovenija

Heroji v pižamah: pristali na invalidskem vozičku, zdaj poskušajo pomagati mladim

Ljubljana, 13. 12. 2017 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Preverjeno!
Komentarji
6

Aleš Kramolc je bil star 17 let, ko je pijan sedel v avto in povzročil prometno nesrečo. V 20-letnega Žiga Breznika se je zaletel mlad objesten voznik, ki je imel izpit zgolj sedem dni. Barbara Slaček pa je prisedla k prijateljem v avto, ki ga je zaradi prevelike hitrosti odneslo iz ovinka. Vsi trije so pristali na invalidskem vozičku.

Danes poskušajo s svojo zgodbo mlade pripraviti do razmisleka, da se ti ne bi kasneje soočali s podobnimi težavami, kot se morajo sedaj oni. Tudi tako, da mlade sami brezplačno razvažajo iz zabav in lokalov. Ekipa Preverjeno je z njimi preživela to sobotno noč  v Slovenskih Konjicah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
13. 12. 2017 22.05
+0
To da invalidi vozijo pijano mladino se mi zdi bolano!!!!!!!!!!!!!!!!
toti mišek
13. 12. 2017 17.41
Ko se pije se pije(se ga natrešči do tilta , da odspiš), najhuje je po 3 pivah, ko dobiš pogum! Če si pa ornk nasekan , pa tudi vozt ne moreš.Te pižame so samo za spat. Starši so tisti, ki lahko vplivajo na mlade voznike, ne pa pizama partiji.
akmt
13. 12. 2017 08.46
+8
Raje delajte propagando PROTI PITJU, pri narodu pijancev.Resiti je treba vzrok, ne pa tezit s temi pidzamami.Vplivajte raje na podobo mladih, da si kul, ce ne pijes alkohola! Zakaj pa moji otroci in necaki ne pijejo alkohola??? Ocitno je z mojo familijo nekaj narobe?!? Ko sem bila pred 30 leti v ZDA na obisku 12 univerz- nihce od studentov ni kadil! Nepredstavljivo? Ja.So mi povedali, da kadi samo najnizji druzbeni sloj.In ce bi oni kadili, bi se oznacili v druzbi kot pripadniki najnizjega sloja, tega si pa res nihce ni zelel... Pri nas je druga kultura, zal.Vlada masa ovc, kinso zdalec najbolj pametne.Ovce, ki izsiljujejo na cestah ( od frajerjev do mamic z otroki ali dedkov...), ki imajo internet za sveto pismo, potatujan in preboden folk, z narisanimi obrvmi itd....To je folk, ki pije in predvsem folk, ki popusca otrokom pri pitju alkohola....
Kliko7
13. 12. 2017 09.04
+0
sodelujem
13. 12. 2017 12.20
+0
Ne, v parlamentu in pri funkcionarjih, raja pije od žalosti ali ker nima za jesti.!
emilzapata
13. 12. 2017 13.40
+2
v socializmu smo v zaprtih krogih govorili, da je za alkoholizem, droge, depresijo, iitd kriv sistem, ki ne da ljudem priložnosti, da izživijo svoje sposobnosti, danes imamo pa tekmovalno družbo, je pa prav to krivo, da nekateri klonijo alkoholu in še drugim bolj nevarnim zasvojenostim. Hočem povedati, da je vse odvisno od posameznika, ne pa od okolice ali sistema. DR. Rugelj je imel navado reči: slabič, ki ga zapusti partnerka, se zapije, močan moški pa si najde drugo žensko, nekateri celo več.