Slovenija

Hotel Jezero bo februarja znova odprl svoja vrata

Bohinj, 16. 01. 2017 14.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sanacija bohinjskega Hotela Jezero, ki so ga 5. januarja zajeli ognjeni zublji, intenzivno poteka. Gradbeniki menijo, da bi lahko del hotela ponovno začel obratovati v času zimskih šolskih počitnic, celoten hotel pa naj bi bil obnovljen do prvomajskih praznikov.

V Hotelu Jezero pričakujejo, da bodo prve goste lahko sprejeli že v času zimskih počitnic.
V Hotelu Jezero pričakujejo, da bodo prve goste lahko sprejeli že v času zimskih počitnic. FOTO: POP TV

Sanacija Hotela Jezero v Bohinju, ki ga je 5. januarja zajel in precej uničil požar, intenzivno poteka. Gradbeniki menijo, da bi lahko del hotela ponovno začel obratovati v času zimskih šolskih počitnic, celoten hotel pa naj bi bil obnovljen do prvomajskih praznikov.

Požar, ki je izbruhnil v mansardi novejšega dela hotela, je uničil okoli 20 odstotkov hotela. Kot je povedala direktorica Hotela Jezero Polonca Noč, natančne cenitve škode nimajo, saj se ta kaže sproti, ko izvajajo sanacijska dela. Kmalu po požaru pa je bilo jasno, da bo škoda presegla milijon evrov.

Že dan po požaru so v hitri akciji pospravili velik del umazanije, ki je nastala. Po najnujnejših delih, s katerimi so v hudem mrazu preprečili nadaljnjo škodo, so stekla tudi gradbena dela, in sicer najprej na manj poškodovanem delu hotela, tako da ga bodo lahko čim prej odprli.

Gradbeniki bodo predvidoma do 20. februarja uredili vse potrebno za začetek obratovanja nepoškodovanega vrtnega dela hotela skupaj s pritličjem in dvema nadstropjema v novejšem delu hotela. Tretje nadstropje in mansarda, ki ju bodo urejali marca in aprila, pa bosta pripravljena najkasneje do prvomajskih praznikov.

O poteku sanacije ekipa Hotela Jezero javnost in potencialne goste seznanja prek svoje spletne strani, kjer se tudi zahvaljuje vsem, ki so pomagali pri gašenju požara in organizaciji namestitev gostov ter kakorkoli drugače.

Zahvaljuje se gasilcem, prostovoljcem, policiji, županu, Občini Bohinj, civilni zaščiti, Rdečemu križu, Turizmu Bohinj ter turističnim ponudnikom, ki so priskočili na pomoč. Lastniki in vodstvo hotela se zahvaljujejo za pomoč tudi dobaviteljem in gostom za razumevanje. "Ostajamo pozitivni in prepričani smo, da se bodo naši načrti tudi z vašo pomočjo še hitreje uresničili," so zapisali.

Hotel Jezero, ki je v lasti družbe Alpinum hoteli, je eden izmed stebrov bohinjskega hotelskega turizma. Ima 157 ležišč in beleži okoli 30.000 nočitev na leto, kar je od pet do šest odstotkov vseh nočitev v Bohinju. Požar v edinem delujočem večjem hotelu na obali Bohinjskega jezera zato pomeni velik udarec za celoten bohinjski turizem.

Požar je izbruhnil v mansardi objekta, kjer je bila nameščena večja klimatsko-prezračevalna naprava. Ogenj se je razširil še na druge prostore, ostrešje in stvari v objektu. Gasilska in policijska intervencija, ki se je začela z evakuacijo, je bila zaradi velikosti objekta, števila oseb ter močnega vetra in mraza zelo zahtevna. Požar ni terjal žrtev ali poškodovanih, nastala pa je velika materialna škoda.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
17. 01. 2017 13.48
Sredi gradbenih del ne more obratovati, ni varno, res jim gre samo za zaslužek, odgovornosti pa nobene.
P0K3RC4T912
16. 01. 2017 16.09
+3
Bravo. Carsko