Slovenija

IDEJE ZA LEPŠI SVET: Hoja po vodi in drugi priročni izumi

Murska Sobota, 16. 06. 2011 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Marjan Maučec
Komentarji
9

Hoditi po vodi je človekova prastara želja, ki je dolgo ni uspel uresničiti. No, zdaj je to tako rekoč mogoče, povrhu pa ni čudež. Nekdanji davčni inšpektor Drago Fiala iz Murske Sobote je namreč izumil napravo, ki to omogoča.

Idejo z opisom lahko pošljete na elektronski naslov  ideja@24ur.com, prijavnico pa najdete tudi na naši spletni strani.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

graf
17. 06. 2011 10.32
+1
Meni je oni čoln na ročni pogon všeč ....sem prepričan da bi šli dobro v promet če bi kakšen izdelavalec imel posluh za serijo ...
kavagre
17. 06. 2011 09.38
JA TAK IZUM PA BI POTREBOVALI NAŠI POLITIKI ZA SVOJ NAROD, DA NE POTONEMO - SMO ŽE ZAČELI. ŠKODA ZA DRŽAVO, DA NAŠI IZUMITELJI DELAJO NA TUJEM TRGU-PRI NAS NI NAMENSKEGA DENARJA ZA VLAGANJE V TAK PROCES. ZELO ZGREŠENO!!!
jafalical
17. 06. 2011 09.28
Hmmmm ja, zna biti velik tega zanimivo pri izumiteljih.Veliko bi se našlo,tistih res koristih produktov.Škoda, k država ne poskrbi za inovatorje (manjaše, večje), k imajo nekateri res genialne ideje.Pa bi jih usmerjali, pa tudi če v sodelovanju s tujino in bi tu preko kaj v proračun dodali.Ne pa v tujini sprejemajo izumitelje, jih usmerjajo,financirajo... tu pa se prebijajo sami, dokler ne ...
malo.sutra
17. 06. 2011 08.54
IDEJE ZA LEPŠI SVET: Hoja po vodi in drugi priročni izumi - KJE PA JE TO ZA LEPŠI SVET, TISTI, KI IMA MINIMALCA BO ITAK SAMO OD DALEČ GLEDAL TOLE PRESER.AVANJE, TO JE NAREJENO ZA PRELEŽANCE IN TAJKUNE, NAVADEN ŠIHTAR OD TEGA NIMA NIČ!!!
Raztezje
16. 06. 2011 23.41
Od tega "originalnega" izuma, je menda starejši le še topla voda, sicer pa se prepričajte na netu. Človek tudi ne bi pričakoval drugega od davčnega inšpektorja, kot da tuja jajca prodaja za svoja, več morale vseeno pa. Ideje za lepši svet so čudovita ideja, po vzoru "you build what?", ki jo je razvil Popular science, ampak tam objavljajo ORIGINALNE ideje amaterjev, ne pa nacionalno zavedne plagijate. Sram me je tudi zato, ker to še enkrat potrjuje dejstvo, kako nizko se je pripravljena spustiti Slovenija, da bi pri svojih prebivalcih utrdila mit o izvirnih, pridnih in prepametnih slovenskih inovatorjih. Mit, resnica je vse kaj drugega, Slovenci smo daleč od tega, smo pa nemara res boljši od etiopijcev, mongolov ali eskimov, pa še o tem bi se dalo debatirati, vsaka izboljšava še ni inovacija. Mogoče tudi zato ta naša "resnica" ne sega dlje kot do naših meja, ki so nam vse bližje, izven naše domovine pa nas imajo prav zato pretežno za zahojene, opranoglave bedačke oziroma malo boljše hlapce. Hočete hoditi po vodi? Najprej razčistimo, zakaj tega človek ne more, določene živali pa. Hočete "izvirno" idejo? Le tu se strinjam z "inovatorjem", ni šans, da bi kdo pri nas objavil kaj res originalnega, še pomisliti ne smeš na kaj takega, ker ti naše "tajne" jajce takoj ukradejo, sploh če lahko idejo prodajo naprej, ne da bi jo šli celo sami razvijat, ker so tak podn. Za dokaz, še preprosta skica originalnejše ideje, odpornejše na valovanje vode, zložljive v navano obleko, da bo jasno, kaj je pravo inovatorstvo: (:.<>.:)
lipican
16. 06. 2011 23.36
to ful ni neki novga ;) stand up padle je uzuni že kšne 4 leta! in izdal ga je Naish, ki dela tut kajte in surfe!
sikorsky
16. 06. 2011 21.24
Hja,.. mojster,na žalost pri nas ni posluha za inovacije in dlje kot do kakšne diplome se ne dogura.
kapitalc
16. 06. 2011 21.12
kje bi se dalo dobiti kontakt za tega majstra....bi blo za probat
biftk
16. 06. 2011 21.12
kje lahko kupiš te izdelke. ali se lahko naročijo pri vas