FOTO in VIDEO: Informativni dnevi: 'Podatki so velikokrat pomanjkljivi ali celo zavajajoči'

Prihodnji dijaki in študenti te dni razmišljajo o tem, kje nadaljevati svoje šolanje. V pomoč so jim informativni dnevi, a na Študentski organizaciji Slovenije jim svetujejo, da informacije o želenem šolanju pridobijo pri različnih virih.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (9)

  • Informativni dnevi 2013 - 11
  • Informativni dnevi 2013 - 13
  • Informativni dnevi
  • Informativni dnevi 2013 - 6
  • Informativni dnevi 2013 - 8
  • Informativni dnevi 2013 - 9
  • Informativni dnevi 2013 - 14
  • Informativni dnevi 2013 - 4
  • Informativni dnevi 2013 - 15

Na slovenskih fakultetah in srednjih šolah potekajo informativni dnevi. Na Filozofski fakulteti (FF), ki ponuja 21 oddelkov in 47 študijskih programov, informativni dan poteka po posameznih oddelkih in programih. Kot je dejala vodja referata za dodiplomski študij FF Janja Sešek, je pri predstavitvi poudarek na vsebini in poteku študija, kakšne so možnosti kasnejše zaposlitve in podiplomskega študija. Velik del dijakov se udeleži informativnega dneva, ne da bi natančno vedeli, kaj bo njihova končna študijska izbira. Dobra predstavitev je po besedah Seškove zato toliko pomembnejša.

Ravnatelj ljubljanske Gimnazije Jožeta Plečnika Anton Grosek pa je dejal, da je informativni dan, ko gimnazija odpre vrata učencem, njihovim staršem in tudi javnosti, namenjen predstavitvi življenja in dela šole, projektov, ki jih izvajajo v dobro dijakov, ekskurzij in drugih obšolskih dejavnosti.

Zgolj odhod na informativni dan ni dovolj

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je ob tem dijake pozvala, da pridobijo čim več informacij o želenem študiju in predvsem po različnih virih. Določeni predstavljeni "podatki", ki jih v ta namen pripravijo zavodi, so po mnenju ŠOS velikokrat pomanjkljivi ali celo zavajajoči.

Informativni dan - 1

(Foto: Sani Karič)

Številni dijaki informativne dneve obiskujejo zunaj svojega domačega kraja. Tako je študentska organizacija ljubljanske univerze tudi letos izdala brošuro Info dnevi 2013, v kateri so koristne informacije o fakultetah, vozni redi avtobusov in vlakov ter kontaktne številke.

Tudi v Mariboru in na Obali so poskrbeli, da bodo dijaki hitreje in zanesljivo prišli do potrebnih informacij o študiju, prav tako pa jih bodo predstavniki študentskih organizacij usmerjali pri iskanju želenih fakultet. Primorska univerza je za dijake iz oddaljenih krajev tudi letos organizirala brezplačen avtobusni prevoz.

Slovenske železnice so zaradi pričakovane gneče poskrbele za dodatne vagone.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 98
 
alina111 15.02.2013 21:04:01
jaz bi ta FDV ukinila to ni nič mešanje megle
Več komentarjev