Iranski naftni tanker potopljen: Ni več upanja, da bi našli preživele člane posadke

Iranske oblasti so sporočile, da ni več upanja, da bi kateri od članov posadke iranskega naftnega tankerja, ki gori pred vzhodno obalo Kitajske, preživel. Do zdaj so sicer našli trupla treh od skupaj 32 mornarjev. Tanker je v celoti potopljen.

Na iranskem tankerju, ki od prejšnje sobote gori pred vzhodno obalo Kitajske, ni več preživelih. Tanker je danes v celoti potonil. 

"Člani posadke so umrli v prvi uri po nesreči zaradi eksplozije in uhajanja plina," je za iransko državno televizijo povedal tiskovni predstavnik iranskih reševalcev, ki so sodelovali pri reševanju, Mohamed Rastad.

"Ni več upanja, da bi našli preživele člane posadke," je dejal. Dodal je, da je požar zajel celotno plovilo, zaradi česar ne morejo več nanj.

Gašenje gorečega iranskega tankerja

Na tankerju je bilo 32 mornarjev. (Foto: AP)

"Kljub trudu zaradi ponavljajočih se eksplozij in uhajanja plina ni bilo mogoče pogasiti požara in poiskati trupel," je še poudaril Rastad.

Na tankerju je bilo 30 iranskih in dva bangladeška mornarja, reševalci pa so do zdaj našli tri trupla, poroča BBC. 

Reševalci so sicer našli črno skrinjico, a so zaradi vročine in strupenega dima tanker hitro zapustili.  

Tanker Sanchi, ki je plul pod panamsko zastavo s 136.000 tonami lahke nafte na krovu, je zagorel po trčenju s kitajsko tovorno ladjo, ki je prevažala žita, v Vzhodnokitajskem morju kakih 300 kilometrov vzhodno od Šanghaja.

Ni pa še jasno, kolikšno je bilo izlitje nafte v morje.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
ochi 14.01.2018 18:33:37
Tud enga niso rešl. Sramota.
Več komentarjev