Slovenija

Prekinitev povezave Maribor–London le začasna

Maribor, 18. 10. 2011 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slaba dva tedna po tem, ko je iz Maribora v London poletelo prvo letalo letalske družbe Golden Air, je družba omenjeno redno linijo začasno zaprla. "Zagotovo ostajamo, vložili smo že veliko denarja," pravi lastnik družbe.

Letalski prevoznik Golden Air je 6. oktobra odprl redno linijo z mariborskega letališča na Dunaj in v London, vendar je v tem času opravil le en let z mariborskega letališča. Žurnal24 pa poroča, da je Golden Air zaprl omenjeno redno linijo, kar so za 24ur.com potrdili tudi iz Kontrole zračnega prometa Slovenija. ''Iz Aerodroma Maribor so nas izključno zaradi zagotavljanja službe kontrole letenja obvestili, da letalski prevoznik Golden Air prekinja aktivnosti z vzpostavitvijo redne letalske linije Maribor–Dunaj–London. Ker nam razlogi niso znani, vas prosimo, da se obrnete neposredno na Aerodrom Maribor,'' so sporočili.

Informacije smo tako želeli preveriti na Aerodromu Maribor, kjer pa so nam povedali, da sami o tem ne vedo nič, ker nimajo uradne informacije, tudi ne morejo ničesar komentirati.

Golden Air iz Maribora v London
Golden Air iz Maribora v London FOTO:

Clifford Dachuna, lastnik Golden Air, pa je za 24UR dejal, da bodo linijo znova vzpostavili v naslednjih dneh. Težava je nastala, ker ta nizkocenovni letalski prevoznik ni mogel najeti letala za petkov let in tako so odpovedali tudi lete za konec tedna. "Zagotovo ostajamo, vložili smo že veliko denarja. Letalo ni kot taksi, ki ga lahko kadarkoli najameš. Te stvari je treba načrtovati več mesecev in plačati varščino. To smo naredili, zdaj pa skušam izvedeti, kdaj bomo dobili letalo. Moralo bi priti v naslednjih dneh," je dejal Dachuna.

Žurnal24 sicer poroča, da so v soboto potniki, ki bi morali poleteti do Londona in so že imeli plačane in rezervirane lete, ostali na tleh, saj letalo, ki ga družba najema od partnerja, zaradi tehničnih težav ni priletelo. Potnikom naj bi sicer polet iz Ljubljane zagotovili naslednji dan. ''Gre za dva potnika. Ali smo jima povrnili stroške poti do Ljubljane ali ne, pa nam ni treba komentirati,'' je povedal Urban Simčič, predstavnik 
Golden Aira.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (61)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

santamaura
19. 10. 2011 11.32
Maks Tajnikar bi jim svetoval: Ko boste imeli štiri potnike se vam bo promet za 100 procentov povečal
orangensaft
19. 10. 2011 10.17
ne vem kaj je s tem londonom. moje mnenje je, da bi bila linija zelo uspešna, če bi šlo za povezavo mb-dunaj, mb-frankfurt, mb-hamburg, mb-riga. v london se leti že iz lj, manjkajo pa nam povezave z letališči, kjer se prestopa na ostale lete.
car.lazar
19. 10. 2011 09.45
Slovenski primitizem in faušija-sramota kakšne pišete tu! Namesto,da bi se linija podprla in bi jo hvalili jo samo pljuvate in denar raje nosite v tujino kot pa pdprete "domačega prevoznika"! Kaj mislite,da je Ryanair,Easyet,Wizzair in podobni začel leteti z 10 avijoni polnimi do konca in za 1 dolar??? No malo se ustavite z metanjem polen pod noge in si poskusite odpreti s.p. in te videli koliko birokracije je potrebno ne pa v letalstvu,ko se moraš z nekaj državami pogajati...tričetrt tu,ki mlatite prazno slamo vas letala še v živo vidla ni ne pa,da bi letela! Za Goldenair pa predlagam polete za Madrid saj iz bližine ne leti noben nizkocenovnik tja od tam pa so najboljše povezave za Brazilijo,Argentino... ali pa na Kanarske otoke od Oktobra do Aprila tudi Avstrijci,Madžari in Hrvati hočejo poceni na toplo pa karto za 100€ pa bodo poleti polni saj iz Graza leti 2 ali 3 letalske družbe ampak niso glih tako poceni! Še nekaj kaj morate v vsako stvar politiko vmešati-kot,da nas še ne poneumljajo dovolj? Goldenair vam pa želim veliko uspeha,če pa vam tu ne uspe pa v kaki Pariz ali London pa prvi nizkocenovnik za severno Ameriko narediti!
dabra
18. 10. 2011 23.54
jeeessseenniiiccceeeeeeeeeee :-))))))
ranniely
18. 10. 2011 23.32
Po mojem je Dunaj vmesna postaja zato, da se nabere čimveč potnikov? Ker nevem, če bo vedno poln avijon na tej relaciji, ali pač?
Potencial
18. 10. 2011 22.57
Zdaj dobimo še vezo z New Yorkom.
Cofar
18. 10. 2011 21.19
Ce grem v London ne vem zakaj bi najprej letu na Dunaj :) Sploh pa iz Maribora :) iz MB sem na Dunaju z avtom v 2 urcah pa se mal :) Tok porabim za vsako cekiranje in skupi z letom! Ok ok pa pejmo spet nazaj na Lodnon! Ne vem zakaj bi letu iz Maribora najprej na Dunaj in sele potem v London! Sej imajo direktni avion do London iz Graza ki je le slabih 60 km oddaljen od Maribora! Nekam cudna eknomika podjetja! Letet bi moral kam, kamor ni povezave :) recimo direktni avion do New Yorka :) to bi blo neki!
Tonček Balonček
18. 10. 2011 21.19
Pa kaj mešate Kangelrja s to sramoto? Pač niso raziskali tžišča, en frajer je pač mislil, da bo šlo, to ej vse. Kot da bi bil Janković kriv, če bi letala letela prazna recimo v Moskvo ali Kijev! PA saj župani ne rihrtajo letalskih linij, jih en odpirajo, še manj zapirajo! PA kaj si mislite, država s eej iz gospodarstva že zdavnaj umaknila!
happygirl77
18. 10. 2011 20.42
ej to pa je ena fora...ja dolg je to podjetje zdržalo, pa tko so basal po tv-ju kako bodo oh in sploh!?
rossi66
18. 10. 2011 20.11
Gruber74 ima popolnoma prav! Pa dajte malo razmisliti - kaksna povezava Londona z Mariborom neki...? Pa saj cela Slovenija nima kriticne mase potnikov, ki bi naredila taksno linijo rentabilno, kaj sele provincialna Stajerska. Golden Air se je pac malce zaletel pri zasnovi poslovnega nacrta, pa so si hitro prisli na jasno, da bodo non-stop leteli z izgubo... Ne, res no, kaj pod milim nebom naj Stajerci pocnejo v Londonu? Mogoce bi si lahko na oglednih turah Tower-ja nabirali eksponate za stajersko ikebano, to je pa tudi vse, he, he... Realni turisticni doseg vecine slovencev je Muenchen in Oktoberfest, to je pa tudi vse... Sprijaznite se.
pehtateta
18. 10. 2011 20.08
Pride šef in ukaže; Dovolj zgubaških poletov v London. In je zadeva urejena, potniki ostanejo na tleh. Pri nas bi se pa odločali in odločali, tudi v parlamentu bi se šli kdo je levi in kdo desni, potem bi banka dala kredit, potem ga podjetje ne bi moglo vrniti, nakar bi bil ditektor tajkun, kar pomeni božji (beri komunistični) posvečenec
HudoResen
18. 10. 2011 19.55
Mb je edina bodoča prestolnica brez povezave z Londonom. Povezava z Londonom še mogoče kdaj, prestolnica pa nikoli
unja1.m
18. 10. 2011 19.28
tisti đeneral,poet,jih je pa grdo zatrl...
331
18. 10. 2011 19.21
Večini, ki ste tole komentirali: ni mi jasno, zakaj lastnike oz. prevoznike tlačite v isti koš kot Štajerce. Ne vem, če je kdo od teh s štajerskega konca.
upornik_007
18. 10. 2011 18.45
ma dej kr neki sm mislu it v london kdj k je karta tok pocen zdj pa nc
quantum
18. 10. 2011 18.33
... kontrola zračnega prometa je sporočila Letališču Maribor (Kaj pa ima kontrola zračnega prometa s tem?) ... Na spletni strani objavljajo razpis za pilota na 737, ZAŽELJENI so tipi na 737 Classic in NG. .... Povdarek na zaželjeni. Mislim, v Evropi imate pilotov na 73X kolikor hočete ampak dvomim da obstaja eden ki bo padel na tako neprofesionalen razpis. Pa še to. Odpirat letalsko linijo Maribor - London je bolj tvegano dejanje kot odpirat ladijsko linijo Koper - Southapton. Najavljat let teden dni prej in odpret booking en teden pred začetkom letenja (btw: ki se nikoli ne odpira oktobra) pa je samomor. Me zanima kakšen budžet ima ta firma oz. kako jim je direktorat za Civilno Letalstvo izdal dovoljenje. ... Najbrž je vse skupaj samo šala. PS Držite se Adrije na Brniku ali pa Benetk.
Tonček Balonček
18. 10. 2011 18.27
Če grem z ladjo, si ponavadi izberem kakšno pristanišče, če z vlakom pa kolodvor. V Mariboru bodo še dolgo časa rabili za to, d abodo dojeli, da je na tem svetu daleč premalo biti le Štajerc in imeti vinograde ter Univerzijado! Pa Jankovića ne volit! * denar vozi v Ljubljano, ha, ha!
lizziarm
18. 10. 2011 17.49
to bo zdaj letališče samo za nk maribor!!najbogatejši klub,ki ima svoje letališče--edini
Adolph
18. 10. 2011 17.28
Na,ja Slovenci, v Indijo se vedno lahko letite. . . .. .
JezekTekaTeka22
18. 10. 2011 17.08
V mestu ob dravi je bolj malo razuma ... bolj prevladuje nagon in označevanje teritorija ... kakšni avioni ...