Slovenija

Izgredniki prišli opremljeni s plinskimi maskami

Ljubljana, 30. 11. 2012 22.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Demonstracije so se začele mirno, kasneje pa je skupina izgrednikov poskušala prodreti skozi kordon policistov ter začela vanje metati pirotehnična sredstva in granitne kocke. Policija je bila prisiljena uporabiti plinska sredstva, vodni top in policijski helikopter.

Ljubljanske demonstracije se se sprevrgle v nasilne obračune in hude kršitve javnega reda in miru, zato je bila policija prisiljena uporabiti plinska sredstva, vodni top in policijski helikopter, je pojasnil tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek.

Protest v Ljubljani
Protest v Ljubljani FOTO: Aljoša Kravanja

Izgredniki zelo dobro opremljeni

Kot ugotavlja policija, so bili izgredniki zelo dobro opremljeni s pirotehničnimi sredstvi, palicami, plinskimi maskami. Kljub nasilnim napadom je policiji uspelo skupine izgrednikov razbiti in jih oslabiti.

Začelo se je mirno, nadaljevalo nasilno

Demonstracije so se začele na Kongresnem trgu v Ljubljani in so sprva potekale mirno. Demonstranti so se nato preselili na Trg republike, kjer je protest, z izjemo nekaj pirotehničnih sredstev, tudi potekal mirno.

Udeležencem se je kasneje priključila večja skupina oseb, ki je začela kršiti javni red in mir. Nekaj pred 19. uro je ta skupina poskušala prodreti skozi kordon policistov ter začela vanje metati prirotehnična sredstva, granitne kocke in druge predmete. Policisti so iz skupine pridržali nekaj oseb, nato pa so policiste napadli ostali iz iste skupine. Pri tem so v policiste in tudi druge udeležence protesta metali pirotehnična sredstva, granitne kocke in ostale predmete.

Kljub pozivom policije in ukazom, da naj se razidejo, je skupina nadaljevala z napadom. Zato je policija uporabila plinska sredstva in kasneje tudi vodni top. Glavnina skupine se je nato premaknila nazaj na Kongresni trg, kjer so nadaljevali s kaznivimi dejanji in kršitvami. Zaradi varnosti vseh je policija morala zapreti del Slovenske ceste v Ljubljani.

Kot še pravijo na policiji, je delo oteževalo tudi dejstvo, da ljudje kljub večkratnim pozivom, naj se umaknejo na varno, tega niso upoštevali.

Policisti so doslej pridržali približno 30 izgrednikov, poškodovanih pa je 15 policistov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
30. 11. 2012 23.11
te pokanje itn imajo priprve za veseli december posebej še za silvestrovanje.
rambek
30. 11. 2012 23.09
škode vode imajo 2 protesta hkrati proti vladi ter policiji . so se znašli
martin_riggs
30. 11. 2012 22.58
V Mariboru se bo baje predstavila ideja o samostojni Štajerski, Kangler naj bi prevzel delo carinika na meji, v Trojanah.
3pika14
30. 11. 2012 22.54
+1
Še mene prime, da bi kak gnil paradajz letel po zraku! Ampak samo paradajz, nič kar človeka ali drugo poškoduje.
piki_jakob
30. 11. 2012 22.54
kdaj so pa vodn top nabavl? menda ga katarini niso požegnal?
malimoz2012
30. 11. 2012 22.53
+1
SLOVENSKA VSTAJA 19.11.2012 JANŠA IN GORENAK TRDITA ;DA SO PROTESTI ILEGALNI!!??? tak anonimni organizator je bil včasih Janez Janša SI POZABIL LOPOV!? Spet oba lažeta!! Dr.CERAR je povedal ,da je ta oblika protesta ZAKONITA! JANŠA GOTOF SI GORENAK GOTOF SI POSLANCI GOTOFI STE SKORUMPIRANI SODNIKI GOTOFI STE SKORUMPIRANI TOŽILCI GOTOFI STE SKORUMPIRANI PODJETNIKI GOTOFI STE KRADJIVCI V MARIBORSKI ŠKOFIJI GOTOFI STE BOGATAŠI ,KI STE NAS POKRADLI GOTOFI STE NA NOVO ZGRADIMO SLOVENIJO PO VZORU IZ ISLANDIJE. 1) ODSTOP VLADE 2) IZBRATI 25 DRŽAVLJANOV BREZ POLITIČNE PRIPADNOSTI ZA VODENJE DRŽAVE - TE MORA POTRDITI SEDANJI PARLAMENT in PARLAMENT .KI BO NA NOVO IZVOLJEN 3) NACIONALIZIRATI NLB,NKBM IN SODNO PREGANJATI VSE ODGOVORNE BANČNIKE IN POLITIKE. 4)TAKOJ NACIONALIZIRATI VSO PREMOŽENJE VSEM TAJKUNOM , KI SO KRADLI DRŽAVNO LASTNINO IN NJIHOVIM BLIŽNJIM SORODNIKOM DOMA IN V TUJINI,TER VRNITI SAMO DEL ZA KATEREGA NESPORNO DOKAŽEJO IZVOR. 5) PREOBLIKOVATI USTAVO S POMOČJO LJUDSTVA TAKO ,DA NE BO VEČ MOGOČA ORGANIZIRANA KRAJA POLITIKOV IN GOSPODARSTVENIKOV KAR SE JE DOGAJALO 22 LET JANŠA GOTOF SI PREDLOG VSEM PROTESTNIKOM IN DRŽAVLJANOM SLOVENIJE; Pri dosedanji protestih smo spoznali ,da smo po celi Sloveniji enotni v tem ,da so nam politiki in tajkuni ,ki so kradli državno lastnino, ukradli državo in moralo. Za realizacijo naših ciljev potrebujemo enoten nastop po celi Sloveniji ,še posebej proti vladi in Janši ,ki podpira skorumpirane župane ,ker jih ne pozove ,da bi odstopili!,prav tako trdi ,da so vsi bolj legitimni kot mi,narod!!LOPOV!! PREDLAGAM: 1)VSE FACEBOOK SKUPINE SE IZJASNIJO O ZGORNJIH PREDLOGIH IN JIH SPREJMEJO ALI ZAVRŽEJO ali dopolnijo. 2) Naslednje proteste organiziramo v čim krajšem času ( do 15 decembra vsak v svoje kraju na isti dan ob 16 uri. 4)22 ,decembra naredimo shod pred DRŽAVNIM ZBOROM ali TRGU REPUBLIKE ob 14 uri. V primeru .da vlada ne odstopi pozovemo vse .ki se strinjajo z našim programom ,da organiziramo GENERALNI ŠTRAJK zaposlenih in vsi mladi ,nezaposleni in upokojenci državljansko nepokorščino do odstopa vlade! Na rodovitni Slovenski zemlji , obsijani z protestniki raste popolnoma nova Slovenija, spet moja dežela! Smrt fašistom svoboda narodu.
piki_jakob
30. 11. 2012 22.53
Naslednjič še čelade in body armour sabo...
FcInter1908
30. 11. 2012 22.52
+2
Dajmo od začetka,vsi ki pametujete nad te izgrednike..povejte drugačno smer ki bo delovala na našo vlado. LP
odkimasin
30. 11. 2012 22.45
-1
Tresla se je gora, rodila se je miš!
hondica
30. 11. 2012 22.44
+3
Izgrednikom je treba izstaviti račun za škodo!