Slovenija

Izobraževanje na področju komuniciranja ni le za tiste, ki se z njim ukvarjajo profesionalno

Ljubljana, 15. 06. 2018 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
P. R., P.R.
Komentarji
0

Sinoči so diplome prejeli udeleženci 24. generacije Londonske šole za odnose z javnostmi, ki v Sloveniji deluje že od leta 1999. Tokratna podelitev diplom je bila hkrati priložnost za srečanje vseh generacij diplomantov LSPR, teh je v Sloveniji okoli šeststo petdeset.

"Glede na profil in delovna mesta prijavljenih opažamo, da se za izobraževanje na področju odnosov z javnostmi odločajo tudi tisti, ki v podjetju ali organizaciji za to niso nujno primarno zadolženi. Torej niso zaposleni v oddelkih za PR. S tem se potrjuje dejstvo, da je znanje na področju komuniciranja ključnega pomena tako za boljše delovanje zaposlenih znotraj podjetja ali organizacije kot tudi v odnosu med zaposlenimi in naročniki, ne glede na delovno mesto," pravi Mateja Repovž, direktorica izobraževanj pri Marketing magazinu, ki izvaja LSPR.

Podelitev diplom ob kozarcu vina.
Podelitev diplom ob kozarcu vina. FOTO: P. R.

"Res pa je tudi, da se z razvojem stroke, tehnologije in novimi mediji spreminjajo modeli komuniciranja. Oblikujejo se nove javnosti, širijo se področja odnosov z javnostmi in s tem potrebe po znanju na področju komuniciranja. Zato so med udeleženci tudi posamezniki, ki v tej stroki delujejo desetletje ali dva, pa želijo svoje znanje osvežiti in ga nadgraditi," dodaja Repovževa.

V dobrih dveh mesecih je v več kot dvajsetih programskih modulih nova znanja na področju odnosov z javnostmi pridobivalo dvajset udeležencev. Ob vsebinah, ki zagotavljajo razumevanje dela na področju odnosov z javnostmi, so bili udeleženci izobraževanja deležni še številnih priložnosti za obvladovanje konkretnih izzivov, ki jih prinaša opravljanje tega poklica.

Predstavniki LSPR. Aleksander Salkić, predavatelj na LSPR, Karolina Marolt, predstavnica za odnose z javnostmi LSPR, Mateja Repovž, direktorica LSPR, Marjan Novak, lastnik in direktor podjetja Medijski partner.
Predstavniki LSPR. Aleksander Salkić, predavatelj na LSPR, Karolina Marolt, predstavnica za odnose z javnostmi LSPR, Mateja Repovž, direktorica LSPR, Marjan Novak, lastnik in direktor podjetja Medijski partner. FOTO: P. R.

Predavatelji LSPR so strokovnjaki in dolgoletni praktiki na svojem področju. Predstavljali so temelje stroke in okolje, v katerem deluje in na katerega lahko kot komunikatorji vplivajo s svojimi komunikacijskimi projekti. Učili so, kako pripravljati komunikacijske projekte in meriti njihovo učinkovitost; kakšna je razlika med korporativnim in izdelčnim komuniciranjem; kako delujejo mediji in kako lahko z njimi vzpostavijo dobre odnose, pa tudi zakaj in kako mora strokovnjak za komuniciranje slediti novim tehnologijam v komuniciranju.
S pomočjo praktičnih primerov so udeleženci spoznali pripravo dogodkov, potek komuniciranja v kriznih situacijah, vodenje projektov in produkcije, nastop v javnosti in pred kamero, umetnost retorike, protokol in številne druge, za komuniciranje pomembne vsebine.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.