Jaklič z novo tožbo spet ustavlja rušenje črne gradnje

Marko Jaklič je vložil novo tožbo na upravno sodišče zoper rušenje njegove črne gradnje, s tem pa je zopet ustavil postopek rušenja, saj sklep zdaj ni pravnomočen. Postopek sicer traja že osem let.

Črna gradnja Marka Jakliča

Jakličeva črna gradnja (Foto: POP TV)

Nekdanji direktor zavarovalnice Vzajemna, do konca marca pa bo direktor Ljubljanskih lekarn Marko Jaklič je zopet ustavil rušenje svoje črne gradnje. Jaklič je namreč po pisanju časopisa Finance vložil novo tožbo na upravno sodišče ter prošnjo za odlog izvršbe, zaradi česar sklep o dovolitvi izvršbe za rušenje še vedno ni pravnomočen, poroča časopis Finance.

Inšpektorat za promet, energetiko in prostor pri ministrstvu za infrastrukturo in prostor o odlogu še ni sprejel odločitve.

Inšpekcijski postopek o Jakličevi črni gradnji v Selu nad Polhovim Gradcem se je začel že marca 2005. Jaklič se ves čas trudi dokazati, da je le obnovil 150 let staro kmetijo in dogradil, kar se je med obnovo zrušilo.

Inšpektorat sicer zagotavlja, da bodo v nadaljevanju postopka poskrbeli za vzpostavitev zakonitega stanja. Pojasnili so, da bo Jakličeva gradnja po pravnomočnosti sklepa med prvimi 50 za rušenje, ker stoji v krajinskem parku Polhograjski dolomiti.

Finance še navajajo, da je lani inšpektorat zrušil šest črnih gradenj, lastniki pa so jih sami zrušili še 392. Leto poprej je inšpektorat zrušil 43 gradenj, lastniki pa so jih zrušili 474. Letos pa ni inšpektorat zrušil še nobene črne gradnje, lastniki pa so jih zrušili šest.

Jakliču je inšpektorat že večkrat naložil, da mora porušiti črno gradnjo, a tega ni upošteval. 25. oktobra lani je postal izvršljiv sklep o izvršbi rušenja po drugi osebi, a Jaklič je zahteval izločitev inšpektorice Tanje Varljen, kar je bilo zavrnjeno. Decembra lani pa je prek svojega odvetnika vložil novo tožbo zoper sklep inšpektorata o izvršbi.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 281
 
wolfterier 03.03.2013 10:08:04
Nova Zokilenkina vlada mu bo vse skupaj legalizirala in mu dodelila odškodnino za osem letno nadlegovanje s strani nesposobne inšpekcije.
Več komentarjev