Slovenija

Janković bo znova kandidiral za župana Ljubljane

Ljubljana, 26. 08. 2014 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dosedanji ljubljanski župan Zoran Janković gre znova v boj za mesto župana. "Imam ekipo, ki je ponosna name," je dejal in sporočil, da se na volitve podaja z Listo Zorana Jankovića in podporo PS.

Dosedanji ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci pričakovano potrdil, da se vnovič podaja v boj za županovanje glavnemu mestu. Kandidiral bo z Listo Zorana Jankovića, ki je po njegovih besedah v zadnjih mandatih nosila odločilno vlogo pri razvoju Ljubljane.

Za kandidaturo se je odločil predvsem zaradi toplih odnosov z Ljubljančani in sodelavci. Zaveda se sicer, da je zahteven šef, ki veliko hoče, a kot dodaja, ima najboljšo ekipo. Poudaril je, da so v osmih letih naredili več kot 1500 projektov, če ga bodo izvolili, pa lahko Ljubljančani enak način dela pričakujejo še naprej.

Župan Zoran Janković - 10
Župan Zoran Janković - 10 FOTO: Miro Majcen

Janković bo za ljubljanskega župana kandidiral četrtič. Prvič je na županskih volitvah zmagal leta 2006, za župana pa je bil ponovno izvoljen leta 2010, ko je v prvem krogu dobil slabih 65 odstotkov glasov. Decembra 2011 je bil izvoljen za poslanca v DZ in je moral zapustiti županski stolček, marca 2012 pa je bil za župana ponovno izvoljen na nadomestnih volitvah.

Kdo so njegovi protikandidati?

Kandidature za ljubljansko župansko mesto so do sedaj poleg Jankovića napovedali ljubljanski mestni svetnik Miha Jazbinšek, predsednik SNS Zmago Jelinčič, direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič ter podjetnica Martina Valenčič.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (437)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srebrnibreg
27. 08. 2014 16.42
-1
To, da je Jankovič neprimeren kandidat za župana je jasno. Jasno je pa tudi, da so ostali na žalost še menj primerni.
Boogi Bogi?evi?
27. 08. 2014 14.00
+1
Ne Jankovič ne Janša nista primerna za katerikoli funkcijo. Pristaši Jankoviča ali Janše nimate nobene morale kaj šele vrednote. V glavnem se delite na tiste ki so za Jankoviča in proti Janši oz. ste za Janšo in ste proti Jankoviču, češ če lahko Janša počne nezakonitosti, jih lahko počne tudi Jankovič in obratno. Pristaši Jankoviča oz. Janše opravičujete njihova nezakonita in moralno sporna dejanja, pri tem pa ni pomembno koliko bo to stalo državljane, važno je edino, da so vaši, ne glede na to, da so vaše denarnice vsak mesec tanjše zaradi vaših sposobnih voditeljev. Ni težko s pufi v Ljubljani postavit mostove in ostale objekte, problem je ta denar vrniti, in zaradi Jankoviča in volilne baze tako mislečih, smo tam kjer smo. Naši otroci in najbrž še njihovi potomci bodo drago plačevali podvige Jankoviča, Janše in ostalih, naši otroci zaradi tega nimajo prihodnosti.oz. jim je bila prihodnost že naprej ukradena, pri tem pa ste najbolj krivi zagovorniki Jankoviča, Janše in vseh ostalih.
Mungos2
27. 08. 2014 15.15
+2
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++@
felix58
27. 08. 2014 12.30
-1
ker ne živim ravno v Ljubljani, ki je ne menjam za moje rovte, mi je čist vseen, kdo bo v tej megleni kotlini prvi ali prva..... če pa gledam seznam vaših kandidatov pa vam povem moji ljubljančani da je zoky še res najboljša izbira....izbira pa bo seveda vaša in kot taka že vem da bo zoky zmagal... se pa vas že poznam
slovenc001
27. 08. 2014 10.49
+2
Za nas omejene in z materializmom ter korupcijo bolane ljubljančane je poštenjak zoki res edinstven novi obraz primeren za ljubljanskega liderja. Imamo to, kar si zaslužimo in zaslužimo to, kar imamo.
cleener
27. 08. 2014 12.53
+3
zokija pa si res zaslužte. Mu še manjka en mandat, da popravi finančno stanje sinovoma. Pa še mal seb.
felix58
27. 08. 2014 10.14
-6
in koga naj med temi petimi volim.....hm......gospoda Jankoviča seveda
darcs
27. 08. 2014 09.58
+2
jankoviči naj v prvi vrsti vrnejo državi kar ji dolgujejo - vse njihove slamnate firma so dolžne nekaj mio€, pa saj to ni nič... če pa navaden državljan RS ne plača davek za uporabo goznih cest (par evrov) pa že dobi od DURS-a opomin pred izvržbo... pa da te s...t prime
Teich Meow
27. 08. 2014 09.45
+6
Janković, Ljubljančani (slovenskega rodu) te imamo DOVOLJ! Za vse tiste, ki govorite: ''ogromno je naredil za Ljublano'' pa prosim pojdite malo po njej... Stožice: grd, razpadajoč stadion, ki ga vsi hvalite...prosim lepo, kup neuporabnega betona, ki stoji sredi mesta in počasi in vstrajno propada, ni bil in ne bo nikoli dokončan ali poplačan. Stožice ravno ne bi smele biti ponos! Plečnikov stadijon obnoviti pa bo 1000x lepši kot ta prazen, neuporaben kup betona. Zaprtje strogega centra za promet: okay, že res da je priročno, ampak lepo prosim- ne le, da se je zaprtja lotil med vrhuncem turizma (košarka), stožci za preusmerjanje prometa so še vedno grdo postavljeni, ceste niso preurejene, na ''odvečnih'' delih ceste so bile najprej postavljene grozno grde mize in stoli, sedaj pa GROZNO grda lesena stojišča s ''smrekcami''.....bi rekla, da tudi to (kot stožice) izgleda kot napol dokončani projekt, ki bo takšen tudi ostal (in niti malo ni lepo!) Mostovi, mostovi, mostovi, mostovi...prosim lepo, ne potrebujemo toliko mostov! Kaj imamo od tega? Turisti definitivno ne hodijo po mestu gledati nove, ''sodobne'' mostove ampak tromostovje, prešernov trg, vse kar stoji že stoletja in Janković nima niti malo prstov ne poleg..dela pa pufe za te nepotrebne in (že sedaj) razpadajoče mostove- poglejte primer mesarskega mostu s steklom...zelo ''lepo'', res- polovico časa čez napeljan trak! ker, če ni slučajno počeno steklo, je pa definitivno drseče! Lahko bi nadaljevala, ampak že tile glavni njegovi ''projekti'' za katere s ponosom hodi okoli, je več kot dober dokaz da projekte dokonča le na pol, Ljubljančane pa za te projekte obere denarja za naslednje 3 generacije... Torej: JANKOVIĆ, NE VEČ! tvoj čas je mimo.
Teich Meow
27. 08. 2014 11.14
+5
Hvala lepa, bi čisto z veseljem preživela brez Stožic, naštopanih mostov čez katere ne hodim in grdo urejene slovenske ceste..da ne omenim pufov! In da smo si na jasnem, nisem sploh omenila kaj drugega je še z njim narobe, ker gledam ZGOLJ kaj je ''naredil''...in tvoj komentar skupa z nickom pove vse :) voli ga, če želiš, jaz definitivno ne vidim razloga da bi ga (in ga tudi nisem že zadnje dvakrat).
velikauharica
27. 08. 2014 14.50
+0
draga moja tis si pa premlada da bi sploh volila kaj šele da bi imela kaj v glavi, počakaj še kakih 20 let potem se pa oglasi
Mungos2
27. 08. 2014 15.33
+1
velikauharica, pojma nimaš o življenju. Teich Meow, še tako naprej !!
25letluzerjev
27. 08. 2014 09.27
+6
Človek res ne more verjet, da ima Jankovič pri takih aferah in rubežih, dolgovih še obraz kandidirat. Za tako dejanje moraš biti res pokvarjenec prve lige. Njegov egoizem je zrušil lastno vlado in ker je še vedno sanjal o neizmerni podpori , si ni predstavljal, da je s tem politično umoril samega sebe. S temi volitvami za župana pa je že začel kopati svoj politični grob. Kar je preveč , je pa preveč in končno so normalni ljudje spoznali njegov ego. Škoda ker veliko prepozno , je pa vendar prišel čas slovesa. Nobena đamija ga tokrat ne bo rešila. Tudi zvesti podporniki dobro vedo in poznajo njegove podle in hinavske poteze. Podpirajo ga le zaradi lastnega interesa, ki jim je v preteklosti omogočal žretje iz skupnega korita. V bodočnosti pa z njim lahko le še shirajo.
PredsednikPepe
27. 08. 2014 08.56
+5
Jankoviča sem včasih podpiral, za Ljubljano je naredil veliko. Potem je pa začel po svoje, pa sinovi, pa zemljišča ... Ne bom ga volil.
lotmerzanec
27. 08. 2014 08.55
+4
No Ljubljančani sedaj pa zopet posprite Jankoviča in boste dovili še 2 džamiji ene bo v Fužinah druga pa na stadijonu Bežigrad!! Saj morate biti strpni do islama in jim postaviti vadbišče v katerih se urijo za svoje "hrabre" pohode v katerih najraje pobijajo ženske in otroke!!
Boogi Bogi?evi?
27. 08. 2014 08.33
-2
jaz.bajsek Ne Jankovič ne Janša nista primerna za katerikoli funkcijo. Pristaši Jankoviča ali Janše nimate nobene morale kaj šele vrednote. V glavnem se delite na tiste ki so za Jankoviča in proti Janši oz. ste za Janšo in ste proti Jankoviču, češ če lahko Janša počne nezakonitosti, jih lahko počne tudi Jankovič in obratno. Pristaši Jankoviča oz. Janše opravičujete njihova nezakonita in moralno sporna dejanja, pri tem pa ni pomembno koliko bo to stalo državljane, važno je edino, da so vaši, ne glede na to, da so vaše denarnice vsak mesec tanjše zaradi vaših sposobnih voditeljev. Ni težko s pufi v Ljubljani postavit mostove in ostale objekte, problem je ta denar vrniti, in zaradi Jankoviča in volilne baze tako mislečih, smo tam kjer smo. Naši otroci in najbrž še njihovi potomci bodo drago plačevali podvige Jankoviča, Janše in ostalih, naši otroci zaradi tega nimajo prihodnosti.oz. jim je bila prihodnost že naprej ukradena, pri tem pa ste najbolj krivi zagovorniki Jankoviča, Janše in vseh ostalih.
VSEZNALECno1
27. 08. 2014 08.22
+6
jeeeeeej...v new yorku mafija obvladuje smetisce pri nas pa kar celo mesto
Alessio1989 1
27. 08. 2014 01.01
+10
dot.dot
26. 08. 2014 23.28
+11
Ljubljančani bodo znova dovolj neumni, da ga bodo izvolili. Briši pa si bom vzel čas, da napolnim ta članek :D
proletarec1
26. 08. 2014 22.50
+9
ČAS JE, DA JANKOVIČ ODIDE!!!!
pkorosec
26. 08. 2014 22.28
+4
Me zanima kdaj bo šel na evropski dvor ... takrat ko bo slo dokončno razglasila bankrot in se tudi tu ne bo dalo nic več pokrast? Ali sploh obstaja takšna faza, da je država tako v minusu, da niti koritnik ne more več nit iz korita pobrat?
iGURT
26. 08. 2014 23.46
+3
Ne, zadolžijo dodatne generacije oni pa uživajo naprej.
jaz.bajsek
26. 08. 2014 22.06
+0
Vsi Ljubljancani, ki simfate Jankovica, pridite pogledat kako je drugje po Sloveniji! In ko boste dobro pogledali, kako je drugod, boste sele dojeli, kaj je iz Ljubljane naredil Jankovic! Ali pa se vsaj poskusajte spomniti, kaksna je bila Ljubljana pred njim - eno malo vecje gnezdo, nezanimivo in sivo! Zdaj pa je precudovito mesto, ki ga obcudujejo stevilni turisti, ki tam pustijo tudi denar! Tudi sluzbo dobi v Ljubljani prakticno vsak, ki le zeli delati! Pridite v Maribor, Mursko soboto, Novo mesto in se in se lahko nastevam..., pa boste videli razliko. Jankovic je res en patron, ki marsikaj naredi tudi za svoj zep in slavo, ampak povdarek je na TUDI..., ce me razumete, kaj zelim povedati! Premislite kaj imate in kaj lahko izgubite!
velikauharica
26. 08. 2014 22.26
+8
ja sej, ljubljana je pustila sivo socialisticno provinco za sabo
Žan Verdev 1
26. 08. 2014 22.04
+7
Sam zoki ma pa še zmeri najlepši nasmešek tak pošten :D zoki a hočeš bit moj stric rabim novga bmw-ja ;)
janezccc
26. 08. 2014 21.38
+10
S pufom, ki ga ne bom jaz odplačeval, lahko zgradi Havaje. V Ljubljani ga nočem niti videti, še manj kadar se trapasto - klovnsko reži kot pečen maček, ki laže in se smeji.
janezccc
26. 08. 2014 21.39
+8
Tisti ki ga boste pa volili, bog vam podari majčkeno pameti vsaj po koncu Jankoviča...
Boogi Bogi?evi?
26. 08. 2014 21.35
+8
Ni težko s pufi v Ljubljani postavit mostove in ostale objekte, problem je ta denar vrniti, in zaradi Jankoviča in volilne baze tako mislečih, smo tam kjer smo. Naši otroci nimajo prihodnosti. Komentarji ki poveličujejo ZJ za vse osebe z zdravim razumom pomenijo norčevanje, najbrž si predstavljate, da smo vsi Ljubljančani zarukani. Kakšna je volilna baza Zorana Jankoviča in kdo so pravzaprav osebki, ki ZJ kujejo v oblake? Tudi če bi bi v program zapisal, da se bodo npr. vrtci podražili za vsaj 100%, bi volilna baza ZJ to podprla, se zbrala pred magistratom, tulila, da kakšen genij in menedžer je in padala v nezavest. Tukaj se kaže ZARUKANOST slo volilvec in mentalno zdravje. Zapufal je Ljubljano za stožice in druge nepotrebne objetke, nategnil podizvajalce in delavce, dobil od bank kredite na lepe oči, za katere sedaj plačujemo in nastradmo vsi državljani, grehe pa bodo plačevali še naši potomci in vnuki. Eden od podizvajalcev si je celo vzel življenje, sploh pa kraj za takšen objekt ni primeren v urbani okolici kot so Stožice. Nekateri si predstavljajo, da so napredek v Ljubljani turisti, ki se pozno v noč derejo pijani pod okni naših stanovanj, Ja res je lepo živeti v najlepšem mestu na svetu-Ljubljani, zakoličeni, zaplankani po dolgem in počez, kjer se župan s socialnim čutom in sanjska ekipa na MOL trudi za dobro počutje meščanov z zaračunavanjem parkirnine, obiskov mestnega redarstva pod okni naših stanovanj, nameščanje obvestil redarstva in izstavljanje položnic. Mar mesto Ljubljana ni vseh od Ljubljančanov ? Župan mora delovati za dobro meščanov oz. kar meščani pričakujemo od župana Na mnenja, da je ZJ najboljši menedžer se še posebej nasmejem, saj se najbrž samo šalite ? Kakšen menedžer je ZJ je prisebnemu človeku hitro jasno. Dovolj je, da spremlja medije o njegovih podvigih, pufih in njegovih propadlih firmah. Tudi stari grehi Mercatorja so prišli na dan, saj so se centri in poslovalnice, kjer trgovke za mizerno plačilo delajo po cele dneve odpirale na kredit, sedaj je pa to potrebno vrniti, enako kot ZJ sta razmišljala tudi Kordež in Bavčar. Njegofva ovadena sanjska ekipa ? Mateja Duhovnik Jožica Hegler ......itd
tony_abcde@yahoo.com
26. 08. 2014 21.46
+6
Če hočeš, da pridejo turisti moraš nekaj narediti in urediti...in če hočeš nekaj narediti potrebuješ denar... se pravi je kreditiranje neizogibno. Del Ljubljane, ki je zanimiv za turizem je spedenan in tukaj ni kaj očitati. Glede ostalih zadev je pa moje mnenje že spodaj napisano...
velikauharica
26. 08. 2014 22.30
+1
bedak, jaz sem iz centra in podpiram parkirnino, saj jo placas tudi na bledu/ nikakor ne more pod mojim oknom parkirat vsak ker za vse tudi ni prostoraǃ