Janša ni najemal kredita, je pa njegova žena zamenjala kreditodajalca

Premier Janez Janša letos ni najemal novega kredita, temveč je porok svoji ženi Urški Bačovnik Janša, ki je letos za svoje posojilo zamenjala kreditodajalca. Skupaj sta zakonca sicer zadolžena za manj kot 300.000 evrov, so sporočili iz stranke SDS.

Janez Janša in Urška Bačovnik

Zakonca Urška Bačovnik Janša in Janez Janša letos na Škrlatici (Foto: POP TV)

V SDS so za javnost pojasnili nekaj podrobnosti o zadolženosti premierja in predsednika stranke Janeza Janše. Janša letos ni najel nobenega kredita, so poudarili v odzivu na poročanje medijev. Obenem pojasnjujejo, da je Janša porok na hipotekarnem kreditu, s katerim je njegova žena Urška Bačovnik Janša zamenjala kreditodajalca.

Skupna dolgoročna kreditna obveznost predsednika SDS in njegove soproge znaša manj kot 300.000 evrov, navajajo v SDS. Mesečni obroki po njihovih navedbah predstavljajo "približno tretjino njunih osebnih dohodkov, zato kredit seveda ni v nesorazmerju z rednimi mesečnimi dohodki".

Kot poudarjajo, se podatki o Janševem premoženju in kreditih od lanske jeseni, ko jih je predsednik SDS javno objavil, niso spremenili oziroma se je dolg zaradi rednega odplačevanja ustrezno znižal.

Je pa Janša po njihovih navedbah Komisiji za preprečevanje korupcije pred meseci sporočil, da je porok na hipotekarnem kreditu, s katerim je njegova soproga zamenjala kreditodajalca. "Nekaj dni zatem se je izkrivljen podatek, češ da gre za nov dodaten kredit, pojavil v Dnevniku in nekaterih drugih medijih," so zapisali v sporočilu za javnost.

V SDS ob tem opozarjajo na možnost suma o odtekanju informacij iz protikorupcijske komisije in s tem povezani zlorabi pooblastil.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 307
 
crni.mucek 04.09.2013 20:05:42
Ta drobiž od kreditov mu Jankovič z veseljem plača, samu, da mu že da mir...
Več komentarjev