Janša ni najemal kredita, je pa njegova žena zamenjala kreditodajalca

Premier Janez Janša letos ni najemal novega kredita, temveč je porok svoji ženi Urški Bačovnik Janša, ki je letos za svoje posojilo zamenjala kreditodajalca. Skupaj sta zakonca sicer zadolžena za manj kot 300.000 evrov, so sporočili iz stranke SDS.

Janez Janša in Urška Bačovnik

Zakonca Urška Bačovnik Janša in Janez Janša letos na Škrlatici (Foto: POP TV)

V SDS so za javnost pojasnili nekaj podrobnosti o zadolženosti premierja in predsednika stranke Janeza Janše. Janša letos ni najel nobenega kredita, so poudarili v odzivu na poročanje medijev. Obenem pojasnjujejo, da je Janša porok na hipotekarnem kreditu, s katerim je njegova žena Urška Bačovnik Janša zamenjala kreditodajalca.

Skupna dolgoročna kreditna obveznost predsednika SDS in njegove soproge znaša manj kot 300.000 evrov, navajajo v SDS. Mesečni obroki po njihovih navedbah predstavljajo "približno tretjino njunih osebnih dohodkov, zato kredit seveda ni v nesorazmerju z rednimi mesečnimi dohodki".

Kot poudarjajo, se podatki o Janševem premoženju in kreditih od lanske jeseni, ko jih je predsednik SDS javno objavil, niso spremenili oziroma se je dolg zaradi rednega odplačevanja ustrezno znižal.

Je pa Janša po njihovih navedbah Komisiji za preprečevanje korupcije pred meseci sporočil, da je porok na hipotekarnem kreditu, s katerim je njegova soproga zamenjala kreditodajalca. "Nekaj dni zatem se je izkrivljen podatek, češ da gre za nov dodaten kredit, pojavil v Dnevniku in nekaterih drugih medijih," so zapisali v sporočilu za javnost.

V SDS ob tem opozarjajo na možnost suma o odtekanju informacij iz protikorupcijske komisije in s tem povezani zlorabi pooblastil.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 307
 
crni.mucek 04.09.2013 20:05:42
Ta drobiž od kreditov mu Jankovič z veseljem plača, samu, da mu že da mir...
 
vesolec1 12.09.2012 22:44:14
SEVEDA DA ON NIČ NE NAJEMA...ON KRADE!
 
Niet-Che 12.09.2012 21:49:23
Ne pozabimo dejstev:

Država je uničena, ker so z našim denarjem upravljali tisti, ki ga niso ustvarjali. 20 let so intenzivno izčpavali državno blagajno, zdaj pa se taisti akterji zalagajo, da nas bodo rešili. Pred kom vendar? Pred njimi samimi? Pri koritu so se napajali vsi - od glavnih prisklednikov do njihovih pritlehnih kolaborantov. Danes so oni spoštovani gospodje v dragih oblekah, tisti, ki so vse to ustvarili, pa crkujejo ob majhnih penzijah in socialnem kreditu (to ni podpora). Vzeli bodo vse ! Na koncu ne bomo več imeli za burek. Če imate malo zdrave pameti pomislite - a so dodatni krediti rešitev ali samo eleganten način, da zasužnjite cel narod? Zakaj pada samooskrba s hrano? Zakaj je Cerkev lastnica največ nepremičnin v SLO? Zakaj ljudje nimajo služb? Zakaj jih naganjajo iz njihovih lasnih domov? Zakaj lahko v tej državi počne, kar hoče, če je član višje kaste?
Ne se čudit, ko boste morali delat 13 ur na dan, 6 dni na teden, samo za to, da boste lahko nahranili družino. Hudič je vzel šalo. Zdaj gre zares. Pripravite se...
likvidator 12.09.2012 21:30:59
A je odšel na Škrlatico, da bo bliže bogu, da ga bo le-ta varoval, če se bo zgodila "ulica"
 
Mr.JanHara 12.09.2012 21:01:39
Admin, a me imaš kaj rad?
 
dzo77 12.09.2012 20:13:08
lepa slika hehehhehehehheheh
 
dzo77 12.09.2012 20:09:18
dohtorca se hitro uci kriminala hahahhahahaahahah
 
darkompot 12.09.2012 19:59:00
Ej če je banka na Škrlatici bom pa tud jaz tja prenesel kredit!
 
WikiX 12.09.2012 19:43:24
Ob takih številkah se človek zamisli, kakoogromno denarja je na svetu. Predsednik vlade razume svoje državljane, mi pa njega ne, on nam hoče povedati, da varčujmo denar, zbirajmo ga in tlačimo v nogavice, da ga bomo lahko sejali, ko spet pride pomlad. Viagra, toniki in celostna prenova delajo čudeže, ko ima človek enrat otroke ni nič hudega, če pritele ven le jogurt. Pravzaprav sem misli, da lahko človek pri nas zasluži toliko denarja edino, če si sešteje vse kazni, stroške in neplačane položnice, življenje mora biti res lepo, če si lahko kaj kupiš in imaš čas obiskovati bolje založene ter kvalitetne trgovine, to mora biti najmanj druga Švica, ne pa vsak dan kle neka ista kosovarska divjina.
 
Tonček Balonček 12.09.2012 19:40:13
A ji9ma Kernerja ne moreta nič posoditi? Ali pa Vodušek recimo?! Škoda, da ni več Slivnika, njemu kak miljonček ne bi pomenil nič, prijatelji tovariša Majerja so v težavah, on pa junaško pelje Slovenijo našrej v svetlo bodočnost!
Več komentarjev