Janša: Uporabil bom vsa pravna in politična sredstva

''Proti stvarem, ki so pravne, se lahko boriš s pravom, ampak tukaj gre za politično motiviran proces, zato se bom boril s političnimi sredstvi,'' je za oddajo 24UR povedal Janša. Eno od teh sredstev je potencialna ustanovitev parlametnarne preiskovalne komisije.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Čeprav je Janez Janša nenehno ponavljal, da očitanih mu dejanj ni storil, še več, da mu očitajo, da je sprejel obljube o podkupnini na neugotovljenem kraju, ob neugotovljenem času in na neugotovljen način, je sodnica razsodila, da je časovni okvir opredeljen in natančno določen. To naj bi dokazovali sestanki, telefonski pogovori, sms-i in elektronska sporočila. Vse to po sodničinem mnenju dokazuje, da je Jože Zagožen ostale posrednike obveščal o navodilih, ki mu jih je dajal Janša, in zahteval izplačilo 30-odstotne provizije.

Janez Janša

Janez Janša je bil gost v studiu oddaje 24UR. (Foto: POP TV)

A Janša še vedno trdi, tako je povedal v oddaji 24UR, da je sodnica o teh dokazih govorila v množini, o vseh obtoženih, kar zadeva njega, pa po njegovem mnenju teh dokazov ni bilo. ''Če bi bil zloben, bi rekel, da mi povejte ta čas,'' je dejal in dodal, da gre za obtožbe, ki niso zgrajene niti na indicih.

''Tam je neki avstrijski lobist napisal predstavniku na Finsko, da je dobil od Walterja Wolfa zagotovilo, da je dobil projekt vso podporo od Janze, še mojega priimka ni znal prav napisati, in to je za sodnico verodostojen dokaz, da sem jaz sprejel obljubo nagrade,'' je povedal.

Po njegovem mnenju je bil proces montiran, sodba pa spisana vnaprej, vendar so na vrhovnem tožilstvu dejali, da so delali enako in na podlagi istih dokazov kot tožilci v Avstriji in na Finskem. Na vprašanje, ali so avstrijska in finska sodišča tudi del politične zarote proti njemu, je Janša odgovoril, da mu niso sodili v Avstriji in da mu tudi na Finskem ne bodo. ''Tam se sodi drugim ljudem. Patria je plačevala lobiste, ti so plačevali določene ljudi v Sloveniji,'' je povedal in dodal, da razen enega nobeden od teh ni bil v tem procesu, v katerem so bili oni, in ''še ta je zdaj v Kanadi''. Kot je še povedal, ljudje, proti katerim so v sodnem spisu dokazi in ki so dobivali denar od Patrie, sploh niso poklicali na sodišče.

Na vprašanje, ali res verjame, da Milan Kučan še vedno vleče vse niti iz ozadja, je Janša omenil, da obstaja časopis, ki ga vodi oziroma ureja človek, ki je bil nastavljen s strani Kučana. In ta časopis naj bi pred izbruhom afere Patria zapisal, da Kučan pripravlja veliki pok, s katerim bo pometel z vsemi osamosvojitelji.

Janša in njegov odvetnik sta napovedala, da se bosta na sodbo pritožila, Janša pa je dejal, da bo uporabil vsa pravna, pa tudi vsa politična sredstva, da se ta sodba zavrže. Za kakšna politična sredstva gre, je Janša odvrnil, da se proti stvarem, ki so pravne, lahko boriš s pravom, ampak tukaj je bilo po njegovem mnenju zelo malo pravnega. Kot je še enkrat poudaril, gre za politično motiviran proces, zato se bo boril s političnimi sredstvi. Ena od teh sredstev je potencialna ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije, ki bo pogledala, kako je že na začetku te zgodbe o Patrii prišlo do korupcije.

Janša pred obsodbo - 1

(Foto: Reuters)

In sicer ko je ''Ropova vlada državno Sistemsko tehniko prodala Zdenku Pavčku, osebnemu in stranskarskemu prijatelju gospoda Ropa''. In jaz sem bil danes obsojen zato, tako pravi Janša, ker pismo o nameri, da bi Pavčkovo podjetje dobilo posel brez razpisa ni bilo realizirano. To pa zato, ker ko je objavljen razpis, so postopki znani, in tisti, ki so odločali, niso imeli nobene zveze niti z mano, niti z mojo stranko, niti z vlado, je še dejal in povedal, da je vse vodilo obrambno ministrstvo.

Na vprašanje, ali po tej razsodbi še ostaja v politiki, je odvrnil, da ga ravno s tem silijo, da ostaja v politiki. ''O kredibilnosti odločajo ljudje,'' je dejal in dodal, da ne govori o teoriji zarote, ampak o praksi.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 635
 
drdra 10.09.2013 17:11:03
te je kot Berlusconi, misli da brez njega ne gre. Vseh ki so že 22 let v politiki je treba zamenjat.
Več komentarjev