SDS na Twitterju: Vstaja zombijev, ne pa vstaja naroda

Vstaja zombijev, ne pa vstaja naroda, piše SDS na Twitterju o protestih. Pravijo, da je en sam poslanec SDS dobil več glasov, kot pa je protestnikov. Verbalno so obračunavali tudi z novinarji, ki se po mnenju stranke norčujejo iz zdravega razuma, če govorijo o "vstaji".

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Ob protestih v Ljubljani in Mariboru se je na Twitterju razpisala največja vladna stranka, katere predsednik je premier Janez Janša. "Komunistična internacionala, retorika državljanske vojne, totalitarni simboli? Vstaja zombijev, ne pa vstaja naroda," so zapisali ob samem začetku protestov. "Vsi tisti novinarji, ki današnje proteste imenujejo vstaja naroda, se norčujejo iz zdravega razuma in iz 99,5 odstotka volivcev," je še dodal SDS.

Tvit stranke SDS

(Foto: Twitter)

Med protestniki so očitno zagledali tudi predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa. "Terja, da tudi Kučan dobi 5000 evrov penzije tako kot Stanovnik. 3200 evrov je za Milana premalo," ugotavljajo v stranki.

Tvit stranke SDS - 1

(Foto: Twitter)

Nato so začeli komentirati tudi tvitanje nekaterih novinarjev. Ko je novinar Dela Mario Belovič zapisal, da protestniki skačejo, ob tem pa vzklikajo, da kdor ne skače, je za Janšo, so v SDS zapisali, če gre za tiste, ki so dobili po 50 evrov od Damjanića.

Tvit stranke SDS - 3

(Foto: Twitter)

Na zapis novinarja Večera Matije Stepišnika, da so ljudje pred državnim zborom ogorčeni nad zapisi o zombijih, so odgovorili, da gre za potvarjanje in da so zombiji komunistična internacionala, totalitarni simboli in sovražna govorica novinarjev. "Mogoče ni daleč čas, ko se bo na Trgu Republike zbrala današnja tiha večina. Sramota, da 0,25 odstotka naroda poimenujete za vstajo," so zapisali. Pozneje so Stepišniku tudi dodali, da bo imel čez eno leto toliko bralcev, kolikor je danes protestnikov.

Tvit stranke SDS - 2

(Foto: Twitter)

"En sam poslanec SDS je dobil na volitvah podporo večjega števila volivcev, kot se jih je danes zbralo na t. i. vseslovenski vstaji naroda," trdijo v stranki in dodajajo, da so zmagali pri glasovanju v državnem zboru, kjer večinska koalicija postavlja vlado.

Poudarili so tudi, da je njihova stranka edina predstavila program za prenovo političnega sistema, ki sledi mnogo zahtevam protestnikov.

Komentirali so tudi udeležbo veteranskih združenj vojne za Slovenijo na protestu. "Veteranov vojne za Slovenijo je 40.000. Ta peščica podpornikov Ertla ne more govoriti v imenu vseh," tvita stranka, ki se tako spominja pokojnega Tomaža Ertla, ki je preprečil miting resnice v Ljubljani leta 1989.

Tvit stranke SDS - 4

(Foto: Twitter)

Precej pa je stranko očitno zmotilo tudi nekaj drugega. Protestniki sami poudarjajo, da jih ne zanima rušenje levice ali desnice, temveč si želijo boljših življenjskih pogojev, pri tem pa poudarjajo, da ne podpirajo nobene politične opcije. A SDS je kljub temu zapisal: "Protest proti vsem? Nihče ne vzklika proti Kučanu, D. Turku, J. Stanovniku, Zemljariču, Hanžku in ostalim stricem iz ospredja in ozadja?"

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1382
kolbek 05.05.2014 21:36:27
Dragi gospodje iz strnke SDS ,norod ki ga imnujete zombiji ,sedaj pa ko so volitve jih nagovarjate skozi cinizem najslapše vrste,da odajo za vas glas sedaj je pravi čas da vas z odlačnim ,,,ne ,,zdesetkamo na minimum to boste očutili že25 maja,Vi in vaši vzorniki iz zgodovine ste naredili temu narodu toliko škode kot nobena naravna nesreča do sedaj,na vas vrak pocitra.
Pošten Zvezdaš 27.12.2012 14:22:21
za leto 2013 v, HOROSKOP piše ,da nam bo bolše v Sloveniji sam ,da trenutna VLADA MORA OTSTOPIT.in ,da gremo na nove VOLITVE.zato tudi jaz verjamem in z demostracijam ne smemo zanemarit.PREJ BO OTSTOP PREJ BO NAM BOLŠE.v DEMOSTRACIJ MORAMO BIT ENOTNI LEVI IN DESNI TAKO BOMO PREJ USPELI.
mazy5 22.12.2012 21:40:51
admini kaj se ne panckate, a ne veste kok je ura, dudo pa v zibelko,nocko
 
maculja 22.12.2012 21:25:04
Tile zombiji - ne vem koliko kdo spremlja dogajanje po svetu, ampak recimo v ZDA za zombije že kar precej časa veljajo tisti, ki slepo sledijo oblasti in ne obratno. Vse mogoče karikature in "memes" na to temo že obstajajo. Le pri nas se lahko zgodi, da nekdo celo stvar obrne na glavo z enim tvitom. Poleg tega se mi pa zdi tvitanje na ravni države neokusno.
frotist 23.12.2012 14:47:29
Kaj pa nej delajo,če ne obvladajo najosnovnejših del z računalniki,in če je Veliki ljubljeni naročil,da je treba tvitat potem morjo tvitat,.....
 
KisloZelje333 22.12.2012 19:49:56
rajc761 in podobne ljudi bi blo treba zbrat na kupu in jih vržt ven iz države in prepoved vračanja, dokler v možganih ne razčiščijo določenih zadev, kar brezglavo te napada, kaj boš ti potem vodil državo bla bla bla, obstajajo tudi pošteni ljudje rajc in edino taki bi morali biti pri koritu in vsakega, ki bo karkoli naredil narobe, TAKOJ SANKCIONIRAT! Rajc ampak tebi trenutni sistem odgovarja, maš verjetno velike koristi od njega, ampak žal bo za vas vsak čas konec sveta, dovolj dolgo ste nas nategovali. Uživaj, dokler še lahko.
JBTZaha 22.12.2012 19:35:35
Oh, dragi (drago nas staneš) Janša, je res že tako hudo, da moraš narod poniževati še na tak način?
Miha Utenkar 22.12.2012 18:45:52
0,25 % naroda se je zbralo na Trgu republike in en človek predstavlja 0,0000005%, in glih ta, nam soli pamet.......
 
galop 22.12.2012 18:41:39
Je videl svoj odsev v ipadu v katerega tako veselo gleda in se je zatipkal...U bistvu je on en velik krvosesni zombi ki je nažalost na oblasti.
ughiue 06.01.2013 23:12:41
Nebo vec dolgo
 
KisloZelje333 22.12.2012 17:55:06
še zmer se delimo na levo in desno, pri vseh informacijah, ki jih je moč dobiti na internetu, dejte mal kmečke logike si vbit v glavo ljudje, da smo vsi isti in da je to boj proti levim in desnim!
 
Newborn 22.12.2012 15:03:58
Ja bo treba vse politike odstraniti in denar nameniti za referendume, da bo ljudstvo samo odločalo o zakonih, ker itak večina predlogov o novih zakonih vlade na koncu pristane na referendumih in še žaljenja nam ne bo treba prenašati, pa še nekaj denarja nam bo ostalo......
Več komentarjev