Slovenija

Jarc ni več veleposlanik

Ljubljana, 07. 02. 2007 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je premier predlagal Jarca za novega kmetijskega ministra, ga je vlada razrešila dolžnosti veleposlanika.

Jarc je po mnenju Janše idealni kandidat, saj se bo zaradi izkušenj s področja hitro uvedel v novo delo.
Jarc je po mnenju Janše idealni kandidat, saj se bo zaradi izkušenj s področja hitro uvedel v novo delo. FOTO: POP TV

Premier Janez Janša je v državni zbor poslal predlog za novega ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Kot je premier razkril že konec januarja, na to mesto predlaga Iztoka Jarca, zdajšnjega slovenskega veleposlanika v Izraelu. Vlada pa je na današnji seji razrešila Jarca dolžnosti veleposlanika v Izraelu. Jarc je bil na ta položaj imenovan od avgusta 2004.

Kot je izbor pojasnil tiskovni predstavnik vlade, Valentin Hajdinjak, ima Jarc bogate izkušnje na področju, za katerega je predlagan, pri čemer je še posebej pomembno njegovo zelo dobro poznavanje skupne kmetijske politike Evropske unije in slovenskega kmetijstva nasploh. Izkušnje, ki si jih je pridobil kot državni sekretar na kmetijskem ministrstvu, kot pogajalec na področju kmetijstva v času slovenskega vključevanja v Evropsko unijo in tudi pri svojem delu na misiji RS pri EU bodo v času priprav, še zlasti pa med samim slovenskim predsedovanjem EU, posebej dragocene, je dejal Hajdinjak.

Predsednik vlade po Hajdinjakovih besedah ocenjuje, da bo z imenovanjem predlaganega kandidata zaradi njegovih bogatih izkušenj in znanja prehodno obdobje ob zamenjavi pri vodenju ministrstva lahko čim krajše. "Pred kmetijskim ministrstvom so namreč v drugem delu mandata še posebej odgovorne in zahtevne naloge," je opozoril tiskovni predstavnik vlade.

Jarc bo vsebinske poglede na stanje kmetijstva v Sloveniji in Evropski uniji ter samo vodenje ministrstva najprej predstavil ustreznemu parlamentarnemu odboru, nato pa tudi širši javnosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

piko2263
08. 02. 2007 19.48
Pa tebe tudi, ker si to bral.
piko2263
08. 02. 2007 19.47
ziveti@email.si
07. 02. 2007 23.52
Ma, koga pa to zanima, halooo!