Južni tok je še naprej prioritetnega pomena

Premierka Alenka Bratušek je v pogovoru s prvim možem ruskega Gazproma Aleksejem Millerjem poudarila, da je Južni tok za Slovenijo kljub menjavi vlade še naprej prioritetnega pomena. Bratuškova je Millerja prosila tudi za sprotno seznanjanje glede napredka pri izvajanju celotnega projekta.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Vodilni v ruskem energetskem gigantu Gazprom imajo navado, da ob zamenjavi vlad preverijo, kakšno je mnenje novih oblastnikov o projektu veleplinovoda Južni tok. Prvi mož Gazproma Aleksej Miller se je tako danes v Ljubljani sestal s slovensko premierko Alenko Bratušek. Južni tok je za Slovenijo kljub menjavi vlade še naprej prioritetnega pomena, njegovo dokončanje pa v velikem interesu tako Slovenije in Rusije kot širše regije, je dejala premierka.

Predsednica vlade je poudarila tudi, da so dobri odnosi s tujimi investitorji ključni za dober razvoj slovenskega gospodarstva, pri čemer je Južni tok zelo pomemben projekt za Slovenijo, saj je investicija vredna 1,1 milijarde evrov.

Otvoritev plinovoda Južni tok

(Foto: Reuters)

Bratuškova in Miller sta poleg izmenjave informacij o napredku izvajanja Južnega toka v Sloveniji govorila tudi o poteku te investicije širše v Evropi. Premierka je hkrati predsednika upravnega odbora Gazproma Millerja prosila tudi za sprotno seznanjanje glede napredka pri izvajanju celotnega projekta.

Sporazum med vladama Slovenije in Rusije o sodelovanju pri gradnji in delovanju plinovoda na ozemlju Slovenije je bil podpisan novembra 2009. Projekt Južni tok pa je bil zapečaten novembra lani, ko sta Rusija in Slovenija dokončno potrdili investicijo v slovenski del plinovoda Južni tok.

Gradnja plinovoda Južni tok naj bi se v Sloveniji po načrtih začela leta 2015, plin pa bi lahko čez slovensko ozemlje stekel v letu 2017.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
BobLazarGurt 28.04.2013 08:03:27
pozimi ko je mrzlo je plin topla stvar

; )
 
patriot73 27.04.2013 22:50:34
le kako sta se sporazumevala? Angleško .... morda je bil prisoten prevajalec?
jagoda02 27.04.2013 20:42:48
Kaj ne tu je denar Brskanje po Slovenski zemlji imajo eni velike koristi.
 
davc0407 27.04.2013 18:10:39
če so šiviljo pririnli na vrh ,naj jo vsaj skrijejo v pisarno ,ko se je treba pogovarjat o pomembnih stvareh ,da nam ne bo delala sramote in odganjala potencialnih vlagateljev.naj se drži šivanja in pusti politiko
 
Freiya 27.04.2013 00:50:49
Noben slovenski medij razen Dnevnika ne omenja (nič več vse-)slovenske vstaje 27. aprila ob 11h. To očitno ni več politično korektno. Saj res, zdaj piše tudi, da so slovenski otroci predebeli, še 2 meseca nazaj pod staro vlado so bili pa baje lačni.
Kajetan 27.04.2013 08:30:46
Končno eden ki je ugotovil za kaj se gre, imaš 100% pravilno. Res pa je da so vse vstaje enake z namenom da se odstrani Janšo in ničesar drugega. Nisem njegov pristaš ker vem kakšno je njegovo ozdadje, ampak vse bolj prihaja na plan tisto kar je dejal Ljudje držite se za denarnice prihaja čas Virantovanja - in res je to. Zaslepljeni pa tega ne spregledajo. Ampak Lukšič je - te besede tuja ne morem napisat , s svojimi izjavami modrec da dvig davkov je 4 x boljše kakor varčevanje v javni upravi. Ta osebek zopet ne morem napisat te besede je parazit prilepljen na delovnega človeka v gospodarstvu in on mu razlaga da je njegova realna tržna vrednost iz dneva v dan manjša in da ne bo imel pokojnine ker bo pač imel toliko in toliko javnih uslužbencev za preživetje in to na njegovih plečih. Da pa bo lahko prej umrl preden bo šel v pokoj pa bo poskrbela ta Vlada in seveda deloma prejšnja (ne bom pozabil leta 2004 ko je JJ pred volitvami razlagal da podaljševanje delovne dobe ne vodi nikamor, ko je bil izvoljen je samo potrdil zakon prejšnje komunistične vlade, čeprav bi ga lahko negiral). Delali bomo dejansko do smrti samo tega še ne veste. Izračuni kažejo naslednje:
- dvig delovne dobe na starostno mejo 67 let
- čeravno o dvigu življenske dobe govorijo kontradiktorni podatki - življenska doba se je dvignila samo povojni generaciji ne pa generaciji 1965 dalje ta bo začela umirati čedalje mlajša in pričakovana smrtnost te generacije je med 63 do 65 letom - vse to imajo pri nasi in v tujini predvsem v nemčiji tudi poslanici kot strogo zaupno gradivo na mizi,
- hkrati z višanjem starosti in zmanjševanjem zdravstvenih pravic na področjih ki so za starostnike najbolj potrebne pomeni da bodo ljudje na račun svojega zdravja raje peživeli- torej polno delovno starost bodo doživeli samo tisti ki svoje življenje ne bodo ničesar delali in proizvajali, delavci v JU z minimalnimi osebnimi dohodki so na enaki podti kakor delavci v gospodarstvu, s to razliko da se bo kateremu od njih uspelo izlizat iz primeža Matilde in še nekaj malega časa uničevat pokojninsko blagajno - bod pa preživeli njihovi šefi in poslanci,

Torej scenarij je takšen Vsak umrli državljan na delovnem mestu je za Slovenijo neprecenljive vrednosti - plačeval je prispevke in potem ga sfali ko bi mu morali dati nazaj v obliki prislužene rente, s tem da je dal prostor naslednjemu na listi za odstrel.
povrsniste24kur 27.04.2013 00:28:21
miller in plagiatoršek sta se sestala in pogovorila. le v katerem jeziku je potekal ta pogovor? rusko naša ne zna, angleško prav tako ne, nemško noben od njiju, ljubljansko pa žal miller ne razume... težka situacija. mogoče sta na listke risala en drugemu, kot smo to včasih v vrtcu počeli, ampak tovariš aleksej se mi zdi za to preveč odrasel.... to vprašanje torej ostaja odprto.
24vohomurckov 27.04.2013 08:21:04
.....stanovnik menda "ponamaje po ruski"¨!???
pa "gavarit na ruskom" tudi ,bojda zna......?
 
marjetica231 26.04.2013 21:56:26
petrol edina donosna firma zaradi IZKORIŠČANJA LASTNEGA NARODA ( na vse imajo 100% marže, ali več--pomeni na produkt, si da prvo uvoznik 100%, potem pa še petrol na vse skupaj 150 %), pa še to bodo prodali

samo ne mi davkov zviševat čez 1 leto, ker neboste meli več za burek, ko boste še to pognali v luft

naj se enemu med 2 000 000 folka odtrga, vzame koruzo pa natolče po glavah vse te ljudi, ki kao "dobro" delajo za nas

dokler zadno zrno ne pade dol
macek_garfield 26.04.2013 20:06:40
... v ozzadju je prodaja ... Petrola ... in ce se proda Petrol ... oz. vecinski delez ... bo Slovenija ... odvisna na podrocju naftnih derivatov od tujcev ... ki bodo ... zakaj pa ne ... zvisevali ceno ...
KosezVeliki 27.04.2013 00:01:42
Ceno sodčka surove nafte določa svetovni trg (ponudba in povpraševanje) ne pa tuji dobavitelj. Ceno pogonskih goriv pa regulira država z višanjem ali nižanjem davkov in trošarin.
PS-bleferji 26.04.2013 20:01:52
PS bleferji ne se ven metat z nekimi pogovori o dobavi plina, sploh pa 2xGAŠPAR ko še plinske bombe ne zna zapret.
postojčan74 26.04.2013 20:05:58
jp,tisto na tvojem avatarju,očitno manjka v tvoji glavi
postojčan74 26.04.2013 19:17:00
vem, da sem smotko,ampak,, a ve kdo kako naj bi ta cev šla skozi slovenijo? vidno?zakopano? če bo to vidno,kot je na sliki,pol lahko vsak deb.il v sloveniji naredi katastrofo!
povrsniste24kur 27.04.2013 00:21:12
daj to plagiatorška vprašat. ziher se ji sanja ne.
Več komentarjev