Južni tok je še naprej prioritetnega pomena

Premierka Alenka Bratušek je v pogovoru s prvim možem ruskega Gazproma Aleksejem Millerjem poudarila, da je Južni tok za Slovenijo kljub menjavi vlade še naprej prioritetnega pomena. Bratuškova je Millerja prosila tudi za sprotno seznanjanje glede napredka pri izvajanju celotnega projekta.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Vodilni v ruskem energetskem gigantu Gazprom imajo navado, da ob zamenjavi vlad preverijo, kakšno je mnenje novih oblastnikov o projektu veleplinovoda Južni tok. Prvi mož Gazproma Aleksej Miller se je tako danes v Ljubljani sestal s slovensko premierko Alenko Bratušek. Južni tok je za Slovenijo kljub menjavi vlade še naprej prioritetnega pomena, njegovo dokončanje pa v velikem interesu tako Slovenije in Rusije kot širše regije, je dejala premierka.

Predsednica vlade je poudarila tudi, da so dobri odnosi s tujimi investitorji ključni za dober razvoj slovenskega gospodarstva, pri čemer je Južni tok zelo pomemben projekt za Slovenijo, saj je investicija vredna 1,1 milijarde evrov.

Otvoritev plinovoda Južni tok

(Foto: Reuters)

Bratuškova in Miller sta poleg izmenjave informacij o napredku izvajanja Južnega toka v Sloveniji govorila tudi o poteku te investicije širše v Evropi. Premierka je hkrati predsednika upravnega odbora Gazproma Millerja prosila tudi za sprotno seznanjanje glede napredka pri izvajanju celotnega projekta.

Sporazum med vladama Slovenije in Rusije o sodelovanju pri gradnji in delovanju plinovoda na ozemlju Slovenije je bil podpisan novembra 2009. Projekt Južni tok pa je bil zapečaten novembra lani, ko sta Rusija in Slovenija dokončno potrdili investicijo v slovenski del plinovoda Južni tok.

Gradnja plinovoda Južni tok naj bi se v Sloveniji po načrtih začela leta 2015, plin pa bi lahko čez slovensko ozemlje stekel v letu 2017.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
iGURT 28.04.2013 08:03:27
pozimi ko je mrzlo je plin topla stvar

; )
Več komentarjev