Slovenija

Kaj piše v drobnem tisku?

Ljublajna, 25. 05. 2011 20.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Denis Oštir
Komentarji
21

S sistemom malusov in bonusov bomo starejše stimulirali, da bodo delali dlje, z odbitki pa poskrbeli, da bo prehod čim manj boleč, o pokojninski reformi pravi vlada. Kritiki pa opozarjajo na zapleten sistem in celo vrsto izjem.

S sistemom malusov in bonusov bomo starejše stimulirali, da bodo delali dlje, z odbitki pa poskrbeli, da bo prehod čim manj boleč, o pokojninski reformi pravi vlada. Kritiki pa opozarjajo na zapleten sistem in celo vrsto izjem.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pipic
26. 05. 2011 20.52
Zaka je danes odpadlo v nadaljevanju kaj piše v malem tisku
Danger_Mouse
26. 05. 2011 17.17
Dokler pri nas ne bo neodvisne finančne policije in zakona, da je potrebno dokazati izvor premoženja, do takrat ne podprem nobene pokojninske reforme, nobenega "varčevalnega" zakona, skratka ničesar, ker banda še zmeraj neutrudno krade in bogati pa čeprav je korito skoraj povsem prazno!
buksl12
26. 05. 2011 12.33
Država in politiki so zapravili denar ki smo ga upokojenci varčevali 40 let.Vsak mesec so od plače pridno pobirali prispevke kam so pa dali ta denar.To naj povedo barabe.En del so dobili in še vedno dobivajo izbrisani,in tisti ki nočejo delat tukaj majn pa da se vrnejo v svojo domovino,ker jim je tukaj predobro.Koliko takšnih turistov lepo živi na naš račun.Sedaj pa grozijo da mora biti reforma sprejeta,svoje plače si naj znižajo ker državna uprava požre naveč je pa najmajn koristi od nje.SAMO LAŽEJO IN KRADEJO NIČ DRUGEGA.
cyklon
26. 05. 2011 11.27
Ste zasledili anketo na desni strani portala ? In rezultate tudi ,ne? Zase lahko povem,da sem se prebil skozi vsebino zakona.Jajca,ki terjajo kar nekaj dni zbranega branja.Tudi za tiste,ki se vsak dan srečujejo s tem ,ker je njihova narava dela taka.Tore,j poznam vsebino.A,če jo popolnoma razumem je že druga zgodba,kajti namen tistih,ki so ga spisali ni,da ga raja razume ampak,da je ZA. Potrudite se in ga vsaj preberite,da bo vsaj delno opravičeno ponovno stranmetanje denarja naše razsipne vlade,ki tako stremi po zategovanju naših pasov.Tudi od 56 strani naprej,da vam bo vsaj malo jasno kaj določa predlagani Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in,da ne boste odločali le o svojih pokojninah.
Darko Vernik
26. 05. 2011 10.13
OBČINA Radlje ob dravi je že pred 20 leti bankrotirala-TSP,OKUS,GORENJE -pa smo prav tako preživeli brez države-tujina vabi,siva ekonomija vabi -le tako naprej-tisti ki najbolj jamrajo-bo treba delat......
Frane Šajn
26. 05. 2011 08.57
PODPRIMO GRKE IN ŠPANCE V NJIHOVEM BOJU! PREPROSTO SE OZRITE NA NAŠE DVORIŠČE IN POGLEJTE KAJ SE NAM DOGAJA PRED OČMI.
Darko32
26. 05. 2011 08.54
Zagovornikom predlagam, da naj raje razmislijo o svoji bodočnosti v javni upravi. NAmreč v svojih govorih jasno kažejo kam pes taco moli. Kdor je včeraj poslušal Tineta Stanovnika in Pogačarja je iz njegovih besed bilo jasno razbrati, da je cilj čimprejšnji obisk MATILDE in delavci na tistih delovnih mestih ki so roko na srce težko opravljiva po 55 letu starosti bi jih prisilili v pokoj in z odbitkom 50%. TAko bi ti ljudje prejemali varstveni dodatek, katerega bi po smrti vračali sedaj njihovi otroci. Ker so pa zboleli zaradi slabih delovnih pogojev pa bi z medicino dela lepo prikrili in zatavškali. Zato je potrebno ABSOLUTNO GLASOVATI PROTI IN TAKOJ NAREDITI OSTRE UKREPE TER TAKŠNE MANDELJCE ODSTRANITI IZ TAKŠNIH SLUŽB V DOBROBIT SLOVENSKEGA NARODA.
Frane Šajn
26. 05. 2011 08.53
V DROBNEM TISKU SO LIMANCE ALI KOT BI SE REKLO PO DOMAČE, DAVEK NA NEUMNOST, ZA TISTE ,KI NE RAZUMEJO BISTVA!
Frane Šajn
26. 05. 2011 08.51
POSLUŠAM OČITKE DA ZA ENEGA UPOKOJENCA DELA 1,6 DELAVCA JE NEUMESNO. JAZ SEM DELAL ZASE IN POŠTENO ODVAJAL. ZA MOJ ZAFRČKAN DENAR ZAHTEVAM ODGOVORNOST! "PROTI!"
Frane Šajn
26. 05. 2011 08.47
SAMO PROTI PA BO MIR.!
daj-daj
26. 05. 2011 07.20
Takoj, ko bodo vsem odvzeli ne samo nezakonito(pri nas je na žalost vse zakonito), ampak tudi zelo moralno sporno premoženje, ko bodo ministri nehali razmetavat svoj denar, ko bodo vsem bankirjem, ki so dobili nagrade za to, da so banke tam,kjer so, ko bo država pokazala vsaj malo pravičnosti, takrat bom brez problema glasovala za pokojninsko reformo, ki je res potrebna, vendar pa ne vem, zakaj bi za grehe države in prisklednikov plačevali mi, ki nič nimamo, nobenemu pa nič ne vzamejo. Ko bodo vzeli premoženje Zidarju in Tovšakovi in poplačali s tem premoženjem uboge delavce, takrat bo začela delovati pravna država. Zdaj je ni.
kr_ena**
25. 05. 2011 23.29
ja veliko starejših je brez dela, pa še več mladih, ker ne dajo v penzijo starejše...oboje ma slabosti, samo če bi se uveljavila ta reforma bi bilo več škode kot koristi...sem proti
izbriši mi profil admin
25. 05. 2011 22.41
TO ENOSTAVNO NE SME BIT, PA ČE SE TAKOJ VSE SESUJE !!!! kar se seveda NE BO !
dreko123
25. 05. 2011 22.07
saj se ve kam gre denar za dokapitalizacije bank, potem podpiranje raznih tajkunov ter podpiranje prijateljev vlade - kot je recimo Kresalnkin NPU in astronomske 136000 € mesečne najemnine da nekem prijatelju plačuješ leasing... pa takih prostorov in primerov je v Sloveniji še polno vse je v najemih prijateljev namesto da bi imela država svoje prostore! Neracionalni nakupi od vozil do patrij itd... povsod sama korupcija in lopovstvo... ni čudno da ni denarja, če bi sistem laufal tako kot v australiji in avstriji bi s takimi davki bili hujši kot švica denarja bi bilo na pretek!
8arik
25. 05. 2011 21.59
Ja, res je... s sistemom bonusov bomo stimulirali brezdelneže v javni upravi, da bojo za prihod v službo, nekaj kavic, klepeta, izhodov in odhod po 5 urh "dela" še nekaj let kasirali plače v najvišjih plačilnih razredih....za državo bo to PRECEJ DRAŽJE, kot če bi jih brcnila med upokojence! Ne verajemete? Ampak to se že dandanes dogaja na raznih raziskovalnih inštitutih, ker po obstoječi zakonodaji akademika ne moreš prisiliti da odide v pokoj... Z novo reformo bo tega še več. In država bo po reformi imela še manj denarja kot pred njo, stavim! Na slabšem bodo tako zgolj zaposleni v gospodarstvu ki bodo sužnjelastniške razmere v podjetjih morali prenašati še nekaj dodatnih let!
Tago
25. 05. 2011 21.56
P R O T I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
Danijel Fric
25. 05. 2011 21.31
Proti barabunom in barabunski reformi. Zakaj pa noben ne pove v katere namene se je denar porabil. Po izračunih vplačanega v pok. blagajno v 35-tih ali 40 -tih letih z obrestmi noben upokojenec tega ne porabi. Svetliku pa matematiko -1, za laži si pa zasluži roko pravice. Glasoval bom PROTI......
keramicar2
25. 05. 2011 21.11
a jim še zdaj ni jasno da bo pokojninska reforma gladko padla.
antonino
25. 05. 2011 21.11
SAMO ENO SE ZAVEDAJTE - ČE DRŽAVA RABI DENAR, KAHKO SAMO VZAME, NE PA DA DA. O VIŠJIH POKOJNINAH PA LAHKO SAMO SANJATE - Vse lepo in prav za te, ki so v penziji,njim bodo počasi rastle in to nekaterim 40 in več let, kaj pa tisti, ki nimajo ne dela, pa so stari 50 let, kako pa naj ti preživijo, pa vsak dan jih je več. Tudi vam v javnem sektorju se lahko to kmalu zgodi. RAZMISLITE, DOKLER IMATE ŠE ČAS IN STROGO PROTI
antonino
25. 05. 2011 21.06
P R O T I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!