Slovenija

Kaj prinaša delavska vstaja v Gorenju?

Velenje, 20. 09. 2009 18.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jure Brankovič
Komentarji
49

Upor v Gorenju se je zgodil v času, ko naj bi se država in z njo njen paradni konj Gorenje skobacala iz krize. A nekdo je zatajil in zgodila se je ulica, ki ima lahko dolgoročne posledice.

Upor v Gorenju se je zgodil v času, ko naj bi se država in z njo njen paradni konj Gorenje skobacala iz krize. A nekdo je zatajil in zgodila se je ulica, ki ima lahko dolgoročne posledice.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mrdfm
23. 09. 2009 21.41
Država še pada v krizo, ta vlada je ne bo izvlekla za Gorenje bo pa odločilno prihodje leto.
ajams
23. 09. 2009 06.50
Podjetja očitno niso več varnostni baloni, kjer bi lahko hodili po tisočih glavah. V podporo delavcem iz Mure in Gorenja bi lahko vstali tudi drugi sindikati. Ali prihaja čas Tejčerizma, ko je v osemdesetih žrtvovala angleške rudarje? Sprašujem se do kod sega strah ljudi, da bodo mirno gledali, kako Šroti in Baučarji praznejo milijone evrov, ki bi bili sicer namenjeni sanacijam omenjenih podjetij? Bomo tiho, s figo v roki gledali delavce, ki namesto urejenih delavnih razmer dobivajo poživila, da vzdržijo nočne smene, kot se to dogaja v Revozu? Samo en dan bi bil potreben, da smo solidarni z onimi, ki orjejo ledino in se zoprstavljajo razmeram. Berite knjigo Doktrino šoka, pa boste videli kam vodi ta korporativizem. Podpiramo delavce v Muri in Gorenju!!!
maneno48
22. 09. 2009 09.51
branes001 21.09.2009 11:19 denar je na računih v tujini !!!!!!!!!!!!!! treba ga bo poiskat, blokirat račune v Sloveniji, nacionalizirat palače, vile; tatove, goljufivce in njihove pomagače pa v ječo !!!!!!!!!!!!! ampak kaj, ko so vsi povezani, vsi prijatelji !!!!!!!!!!!!
Darko32
22. 09. 2009 09.33
To kar se je zgodilo v Velenju bo prej ali slej prišlo v celotni državi. Samo stvar časa. Tudi če bodo levi ali desni lagali in poskušali žejne peljati preko vode se bo zgodila ulica. Samo poglejmo vzpona kriminala in korupcije. Delavec pa mora delati in celo mora biti tiho, da se lahko nekdo dela norca iz davkoplačevalskega denarja. Žal je sindikate povozil čas in niso pripravljeni na nove razmere. Naslednja vroča in nevarna točka je železnica. Kolikor berem članke se tam tudi dvigujejo in pričakovati je, da bo prišlo do novega žarišča. Žal pa z starim sindikatom in staro upravo. Čas pa bo pokazal svoje.
iGURT
21. 09. 2009 20.49
Kaj prinaša delavska vstaja v Gorenju? Upam da cim vec!! Da se folk zbudi in se zgodi ulica! Svetilnik Evrope!! csss.....;
Buena Vita
21. 09. 2009 20.19
NO,PA SE JE RAJA DVIGNILA ZDAJ PA MORA LASTEN GNOJ PAHOR KIDAT,,,,,,KAK JE TO LEPO SLIŠAT
Tonček Balonček
21. 09. 2009 14.39
Gorenej je zraslo v času komunističnega terorja in kasneje v 12 letni vladavini LDS-a, zdaj ga je pa Pahor skupaj z Lahovnikom popolnoma izropal in uničil. Prepričan sem, da imata Janša in Virank v rokavu še kakšen učinkovit ukrep, ampak ti rdečkarji jima tega ne dovolijo!
8JASMIN
21. 09. 2009 14.37
BRAVO IN ČESTITKE DELAVCEM V GORENJU, PA KAR TAKO NAPREJ !!!!!!!!!!! NEDAJTE SE VEČ IZKORIŠČAT, SINDIKALISTE PA POŽENTE NA CESTO, SAJ VAM NISO V POMOČ AMPAK NASPROTNO....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kolcamož
21. 09. 2009 11.19
TAKOJ PO OSAMOSVOJITVI BI BLO TREBA RED NARDIT, KO SE JE DOGAJALA DENACIONALIZACIJA,ZDEJ NI KOMU KEJ VZET SO VSE ZAPRAVL
danaaajaaa
21. 09. 2009 10.43
Delavci in delavke Gorenja so nam vsem pokazali kako se drži skupaj, ko je treba kaj naredit. Ampak ne, mi smo še vedno eden proti drugemu. Zakaj ne moremo razumet da če je nekaj dobro za nas, je popolnoma vseeno iz katere obarvane, leve ali desne, strani prihaja. Ampak ne! To se lepo vidi v debati o referendumu o HR. Zato ker ga predlaga nekdo, ki ni prave barve, je cel halo! Ne pomislite pa na to, da samo če bomo enotni, bomo tudi svojo državo ohranili, drugače pa lahko kar pozabimo nanjo. Premalo nas je takih, ki mislijo na to da če se sedaj glede tega popusti, da nas bodo še naprej teptali. Namesto da bi nam bila enotnost delavcev in delavk v poduk, da moramo tako enotnost pokazati na vsakem koraku, se še kar obračamo drug proti drugemu. In potem je pač tako kot je. Kaj je pravzaprav najlažje za tistega ki hoče narediti kar pač hoče? SKREGAJ DVE STRANI MED SEBOJ IN IZSTOPI KOT ZMAGOVALEC! O SLOVENCI, KDAJ NAS BO SREČALA PAMET????
Osvald
21. 09. 2009 09.45
še drugi bi jim morali slediti ,dol z sindikati.
Slovencek1
21. 09. 2009 09.44
Tako imenovana vstaja v Gorenju je le uvod in resno opozorilo tako sindikalistom kot delavcem v Sloveniji, da je čas "ovčjereje" minil. Delavci pa čeprav "nešolani" puščajo svoje srce in dušo v fabrikah kjer se dela za mizerno plačo in ko bajagi pripadnost....Hvala bogu so tudi oni uvideli, da so ključ do uspeha za izplačilo Bobinčevih in še čigavih dodadkov na uspešno delo. Me zanima kok šporgetov bi Franjo lahko sam sestavil......
Tonček Balonček
21. 09. 2009 08.12
temacni, ali si že izračunal, koliko smo vletu dni izplačali Virantu, Šturmu, Bajuku,Novakovi in ostali falangi, ki že eno leto nič ne delajo oziroma nekateri izpolnjujeo pogoje za penzijo! Pa saj po teh zakonih upravičenci prejemajo denar ne glede na politično barvo, če je pa pač pri nas tako, da na neposrednih volitvah vedno zmagajo levaki, za to ni kriv Kučan ampak volilci. Ne Pučnik ne Arhar ne Brezigarjeva ne noben pošten Slovenec ne more biti izvoljne. A ni to čudno, verjetno so vsi rezultati potvorjeni!
Uporabnik113189
21. 09. 2009 05.54
Delavska vstaja v Goprenju v resnici ne prinaša prav veliko. Motijo se namreč tisti, ki upajo, da bodo pogoltni kapitalisti kar tako odnehali.. Zagožen je lepo povedal, le da so ga redki razumeli..Preveč so zategnili pas, sedaj so popustili za eno luknjo. Podobno, kot mi je mesar nekoč zaupal, ko je imel manjko v blagajni, da je malce preveč ukradel. SE ZGODI. Vse kar bodo storili je to, da bodo malenkost popustili pas..Nič kaj drugega posebnega se ne bo zgodilo, če vlada ne bo uspela spremniti celotnega družbenega duha, ki vlada v državi. Rad bi opozoril, da je ljudstvo izvolilo vlado, ne kapitalisti..Vlada naj bi bila odgovorna ljudem, ki so upali na to, da bo uspela zaustaviti ta grobi kapitalizem in ustvariti pogoje za bolj socialno državo. Postorili so sicer mnogo, pa še vedno premalo. Na oblasti so šele leto dni. Ne upam si predstavljati, kaj bi počela z ljudmi desna vlada, ker tudi leva z uporabo ogromnih količin denarja za reševanje krize ne uspeva zaustaviti padanje na socialno dno. Neobrzdan liberalizem in potem še desna vlada so nas je v osemnajstih letih pripeljali tako daleč, da je nemogoče vse popraviti v enem letu. To je brezupno in skrajno optimistično pričakovanje. Saj so vendar samo ljudje..
123_Zoke_vec_ni
21. 09. 2009 03.05
KUČAN JE ŽE SEDEM LET BREZ FUNKCIJE IN V TEM ČASU SMO MU DAVKOPLAČEVALCI IZPLAČALI ŽE EN MILIJON EVROV ! ! ! ! ! ! JAZ VEM KJE VZET DENAR ZA DELAVSKE PLAČE, PA VI????
VolilecSI
21. 09. 2009 02.43
Omanova izjava dokazuje govorice, da je bil svoj čas v UDBI (ostaja zvest)
KD_FT
21. 09. 2009 01.59
No, še nekaj ... vsak bivši poslanec, ki se že eno leto praska po riti, dobi na mesec več, kot marsikateri delavec v celem letu. Tudi to je za razmislit ...
KD_FT
21. 09. 2009 01.58
Še vedno ne razumem, zakaj hudirja si en direktor zasluži plačo 15.000 na mesec, med tem ko tisti, ki resnično delajo, dobivajo pa minimalca?!? Tale usrani kapitalizem bo treba mal spucat, ker to je pa že prehudo!!!
janžo
21. 09. 2009 00.21
Bravo delavci!!! Za tak denar še kitajci neradi delajo, kruh in voda ni več neka motivacija za človeka v Sloveniji, da bi garal od jutra do sutra!
ninaia
20. 09. 2009 23.42
Še malo pa bo cela slovenija na cesti in imeli bomo samo uradnike in politike.Bolje doma spat kot pa delati za lopove.Naj gredo na Kitasko tudi tam jih nebodo dolgo gledali pa še proizvodi bodo slabše kvalitete V Sloveniji pa itak večina nebo imela denarja,da bodo kupovali njihovo robo.Ta politika se mi zdi zelo zgrešena,ki je zelo,zelo na kratki rok Recimo temu,da gre vse v maloro!!Živim na primorskem in grem večkrat v Trst kjer je ogromno Kitajcev ,ki imajo trgovine.Verjemite ali ne tudi Kitajci so že veliko trgovin zaprli ker preprosto ljudje ne kupujejo njihove robe Veliko ljudi kupi raje eno kvalitetno robo,ki jo lahko nosiš par let kot pa njihove cote,ki so za enkratno uporabo.Dokler bomo verjeli samo na besede se ne bo nič spremenilo soonman-popolnoma se strinjam s teboj samo tale srp nam tudi nebo nič pomagal