Slovenija
Oglas

Kako do lastnega stanovanja še v tem življenju?

Ljubljana, 05. 06. 2012 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Vas od nakupa lastnega doma loči le še zmožnost pridobitve stanovanjskega posojila? Nič zato. Z Eko-Gradvestom do lastne nepremičnine na mehak način.

Imeti svoj »kvartir« je želja vsakega Slovenca. O tem ni dvoma. Pot do njega pa nikoli ni bila lahka. Tudi o tem ni dvoma. Ob sedanji gospodarski krizi, ki je preplavila ves svet, je ta problem še večji. Ni pa res, da ni rešljiv. Le na pravo pot je treba stopiti.

Moj novi dom
Moj novi dom FOTO:
Inovativna pot do nakupa
Kakšne so gospodarske razmere in še zlasti razmere v gradbeništvu, prav gotovo ni treba razlagati. Vendar se še vedno najdejo investitorji, ki od načela kakovosti gradnje ne odstopijo in so zato korak pred drugimi. V svoji inovativnosti pa se ne dokazujejo zgolj pri gradnji (o tem kasneje), temveč iščejo tudi nove finančne poti, ki pomagajo potencialnim kupcem uresničiti v danih razmerah in tudi sicer ne ravno lahko dosegljiv cilj. To je lasten dom, kar je želja vsakega od nas.

Trasiranje finančnih poti, po katerih lahko vsi, ki iščejo svoj novi dom, do njega tudi pridejo, zahteva dobršno mero pripravljenosti za sodelovanje. In tega v Eko-Gradvestu ne manjka. Banke so namreč v aktualnem trenutku s svojimi pogoji (ki jih do neke mere resnici na ljubo narekujejo tudi zakonodaja in nekatere zgrešene poslovne naložbe, nastale v obdobju, ko še ni bilo krize) postale zadržane, kar zadeva kreditiranje občanov za nakup nepremičnin. Prav zato so se pri Eko-Gradvestu odločili, da kupcem ponudijo roko in zapolnijo vrzel bank pri kreditni politiki za financiranje nakupa nepremičnin.
Naselje Moj novi dom v Komendi (Foto: arhiv naročnika)
Naselje Moj novi dom v Komendi (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Domislili so namreč svojevrstno ponudbo, ki vse zainteresirane lahko pripelje do stanovanja. Seveda je na prvem mestu še vedno klasična kupoprodajna pogodba s takojšnjim plačilom in vpisom v zemljiško knjigo. Drugače se lahko začne z najemom stanovanja, ki poplačilo celotne kupnine premakne za nekaj let v prihodnost. In tu se zanimivost Eko-Gradvestove ponudbe šele začne!

Finančni načrt

V dogovoru s kupcem pripravijo finančni načrt od najema do nakupa stanovanja, saj je njihova ponudba celovita. Z najemnino za stanovanje namreč lahko v nekaj letih pridete tudi do zahtevane lastne udeležbe za bančno stanovanjsko posojilo za odkup, saj se celotna plačana najemnina všteva v račun za odkup stanovanja.

Desetodstotni polog pri sklepanju najemne pogodbe dokazuje resnost namere za odkup stanovanja in je bistveno nižji od zahtevane lastne udeležbe za bančna posojila (ta je od 15 do 30 odstotkov in jo, kot rečeno, zberete z najemnino).

Zaposlitev za nedoločen čas (kar je v danih razmerah največji problem pri bančnem kreditiranju predvsem pri mladih družinah ali posameznikih) ni pogoj za podpis pogodbe, treba je le poskrbeti za redno plačevanje mesečnih obrokov. Mesečna najemnina v najemnem času v bistvu nadomešča anuiteto za bančno posojilo in bo tako visoka, kot jo bo izkazal anuitetni izračun za odkup izbranega stanovanja, s tem, da bodo nujni stroški pri pripravi pogodbe prav gotovo nižji od bančnih.
Izbira stanovanj je pestra. (Foto: arhiv naročnika)
Izbira stanovanj je pestra. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Oprema in standard bivanja
Postali ste srečni prebivalec novega stanovanja, sicer vrhunsko zgrajenega, pa vendar še vedno prostora z zgolj štirimi stenami. Kaj pa zdaj? Na čem boste spali, si zjutraj skuhali kavo, postregli kosilo?
Stanovanje je lahko tudi opremljeno po vaši želji. (Foto: arhiv naročnika)
Stanovanje je lahko tudi opremljeno po vaši želji. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Stanovanja iz Eko-Gradvestove ponudbe v Komendi so lahko neopremljena ali opremljena po želji najemnika/kupca. V slednjem primeru si za opremo stanovanja po lastni izbiri z naročilom investitorju za izvedbo zagotovite enako (8,5-odstotno) davčno stopnjo, kot velja za vsa gradbena dela, torej tudi za dela »na ključ« (sicer velja za nakup opreme 20-odstotna davčna stopnja).

Naravi prijazna gradnja
Eko-Gradvest v naselju Gmajnica pri Komendi postopoma že dokončuje poenoteno načrtovano naselje Moj novi dom, ki ga ves čas gradi z naravi prijaznimi materiali. Nosilno ogrodje vseh enodružinskih in večstanovanjskih objektov (šest, sedem ali devet stanovanj) je grajeno iz žgane opeke, ki je odličen akumulator toplote. Zunanje stene in lesena ostrešja so glede toplotne prehodnosti izolirani po sodobnih standardih, ki jih je postavila gradbena stroka šele lani. Sami so tako ravnali že pred tem. Kovinska strešna kritina s kamenim posipom utiša ropot dežnih kapelj, toliko zavira deževnico, da ta ne steče v curkih do žlebov, in zadržuje sneg na strehi, da ne zdrsi čez rob. Leseno zunanje stavbno pohištvo je vgrajeno po že prepoznavnem RAL sistemu, ki preprečuje toplotne mostove (tako velja tudi pri drugih elementih, kjer lahko nastanejo toplotni mostovi, kot so stik temeljev in zidov z zemljino, prehodi čez betonske plošče in podobno), prav tako s kakovostno izolativno zasteklitvijo preprečujejo toplotne izgube. Torej izpolnjujejo vse pogoje energetske varčnosti.

Na voljo je še zadnja energetsko samozadostna hiša. (Foto: arhiv naročnika)
Na voljo je še zadnja energetsko samozadostna hiša. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Velike steklene površine na južni strani objektov, ki po dolžini sledijo osi vzhod–zahod, omogočajo optimalno osončenje. Osnova za ogrevanje je zemeljski plin, vsakdo pa to lahko dopolnjuje s toplotnimi črpalkami različnih vrst. Vse našteto skupaj z ročno ali električno vodenimi pomikom rolet (osenčenje) zagotavlja prijetno klimo tudi v poletnem času. Skratka, gre za zelo kakovostno gradnjo, ki poleg tehničnih in tehnoloških spoznanj gradbenih strokovnjakov upošteva tudi staroindijsko filozofijo gradnje vastu.

Ker vemo, da iskalci novih domovanj skušajo uskladiti svoje želje in potrebe z robom svojih finančnih zmogljivosti, jim kakovost gradnje naselja Moj novi dom jamči, da ves čas odplačevanja posojila, torej dolgoročno, ne bo treba razmišljati o dodatnih stroških za morebitne sanacijske popravke, kar se po nekaterih izkušnjah rado pripeti. Hkrati to pomeni tudi nižje tekoče obratovalne stroške.

Kamen na kamen palača ... najemnina na najemnino se splača.
Za konec le še to: preprosta gospodinjska logika nam pove, da s plačevanjem najetega bivališča izgubljate denar, ki bi ga lahko v primeru odplačevanja anuitet bančnega posojila nalagali v svojo bodočo nepremičnino.

Je tu še kaj dodati? Je. V Eko-Gradvestu vam ponujajo prav to. Z rednim plačevanjem najemnine postaja stanovanje tako rekoč vedno bolj vaše. Ni šale ... ni štale ... le štalca ...

ZADNJA NOVICA: akcija - 15%! Tri stanovanja po izjemno ugodni znižani ceni.



 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3