VIDEO: Zapornik drogo, namenjeno preprodaji, dobil od obiskovalca

Zapornik na Dobu je v želodcu tihotapil drogo, a ena izmed vrečkic je počila in moški se je zastrupil. Zapornik je drogo dobil od obiskovalca, kar je tudi najlažja pot drog v zapore. Pri zaporniku do zdaj sicer niso ugotovili, da je uživalec drog ali da jih preprodaja.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Jože Podržaj

Jože Podržaj se zaveda, da se in se bodo droge tihotapile v zapore. (Foto: POP TV)

V želodcu zapornika, ki v zaporu na Dobu na zaprtem oddelku prestaja 15-letno zaporno kazen, so našli kar 16 vrečk mamil, dve sta počili. Zato se je zaradi akutne zastrupitve 28-letni zapornik zgrudil in odpeljali so ga v bolnišnico. 

Policija je drogo, kot so poročali v oddaji 24UR, zasegla. Šlo je za več kot 100 gramov snovi v obliki tablet. Novomeška policija nadaljuje s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin suma storitve kaznivega dejanja, povezanega s prepovedanimi drogami.

Generalni direktor Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj je povedal, da se in se bo v zapore tihotapilo drogo. V zaporih je več oseb, odvisnih od drog – približno ena četrtina zaprtih – in temu primerna je tudi ponudba. 

Zadnji primer se je zgodil na obiskih, in sicer na oddelku obiskov, ki je manj zavarovan in tam je relativno enostavno prišlo do predaje droge med prinašalcem, šlo je za znanca, in zapornikom. Dovoljenje za tak obisk, ki je trajal 50 minut, brez posebnosti, je imel, ker ni bilo indicev, da je uživalec drog, sicer imajo zaporniki obiske, kjer so od obiskovalca ločeni s stekleno steno. Obiski so sicer tudi najlažja pot drog v zapore, je dejal Podržaj. Dogodek jih je presenetil, saj do zdaj, kot omenjeno, pri konkretnem zaporniku niso ugotovili odvisnosti in niso imeli informacij, da se ukvarja s preprodajo drog, a iz zasežene količine je možno sklepati, da bi šlo za preprodajo. 

Analiza droge s psihoaktivnimi učinkovinami še poteka, zasegli so 117 gramov, a del je bil že raztopljen. Podržaj je še povedal, da zapornik okreva. Hkrati je pohvalil zaposlene, da so hitro reagirali, saj bi lahko v nasprotnem primeru zapornik umrl. 

Po Podržajevih besedah se v primerih, kjer obstaja utemeljen sum, da obsojenec v telesnih odprtinah vnaša prepovedane substance, poslužujejo zakonsko predvidene možnosti namestitve obsojenca v sobo s posebno opremo. "Takih primerov je bilo v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob v letu 2016 deset, v letu 2017 pa sedem. V treh letošnjih primerih se je sum potrdil, saj so bili zaseženi prepovedani predmeti," je še dejal.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 93
 
19.05.2017 17:40:15
lažje prihajat in odjajat iz zapora takim tžkim kaliborom, kot meni poštenemu državljanu prečkati mejo z pasošem+osbno oboje s slikama ko sem bil še mlajši in kakih 30 kg lažji...neumnosti nesposobne države...le kdo nas vodi in predveem kam...
Več komentarjev