Slovenija
Oglas

Kako veliko pa je tvoje srce?

Ljubljana, 27. 10. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

P&G v sodelovanju s podjetjem Hofer že drugo leto zapored pripravlja veliko dobrodelno akcijo »Kako veliko pa je tvoje srce?«. V času od 27. 10. do 27. 11. 2016 boste lahko z nakupom izdelkov P&G v Hoferju prispevali v dobrodelni sklad, namenjen devetim mladinskim in vzgojno-izobraževalnim domovom po Sloveniji in tako polepšali prihajajoče praznike mladim, ki ne živijo v krogu svoje matične družine.

Po uspešni lanski akciji, ko so z donacijo podprli varne hiše in materinske domove, sta se podjetji tudi letos odločili združiti moči in polepšati predpraznični čas devetim mladinskim in vzgojno-izobraževalnim domovom po Sloveniji: Mladinskemu domu Malči Beličeve (Ljubljana-Vič), Mladinskemu domu Jarše (Ljubljana), Mladinskemu domu Maribor, Vzgojno-izobraževalnemu zavodu Frana Milčinskega Smlednik, Vzgojnemu zavodu Kranj, Vzgojno-izobraževalnemu zavodu Veržej , Vzgojno-izobraževalnemu zavodu Planina, Zavodu za vzgojo in izobraževanje Logatec in Vzgojno-izobraževalnemu zavodu Višnja gora. V akciji, ki bo trajala od 27. 10. do 27. 11. 2016, bodo kupci z nakupom izdelkov P&G prispevali v dobrodelni sklad. Končni cilj je donacija v višini 20.000 EUR, ki jih bodo predali v obliki Hoferjevih darilnih bonov in izbranih izdelkov P&G (Ariel, Lenor, Pantene, Oral-B …). Na ta način bodo mladinski domovi lažje poskrbeli, da bo decembrski čas zares prazničen tudi za njihove varovance.

Hofer PR
Hofer PR FOTO: Hofer PR

»Družbena odgovornost je ena izmed osrednjih vrednot podjetja P&G,« pravi Katja Pavlica, vodja programa P&G pri podjetju Orbico Slovenija. »V predprazničnem času se vsi trudimo ustvarjati občutke topline in domačnosti, ki so še posebej pomembni za otroke, ki so zanje običajno prikrajšani. Podpora tistim, ki jo najbolj potrebujejo, je ključna. «

Zakaj mladinski in vzgojno-izobraževalnim domovi?

Mladinski domovi po Sloveniji spadajo med javne zavode, zadolžene za vzgojo in izobraževanje otrok ter mladostnikov, ki so odraščali v težkih socialnih pogojih (so žrtve nasilja, zanemarjanja, zlorab ipd.). Ti otroci imajo velikokrat poleg ostalih stisk tudi čustvene in vedenjske težave, pogosto pa iz različnih razlogov ne morejo živeti s starši v matičnih družinah. Mladinski domovi otrokom in mladostnikom zagotavljajo pogoje za uspešno šolanje in zdrav osebnostni razvoj, družinam pa nudijo potrebno strokovno in človeško pomoč.

Domovi se financirajo s strani države in prostovoljnih prispevkov, vsako leto pa beležijo manj prejetih sredstev. Ker predstavljajo mladinski in vzgojno-izobraževalni domovi svetlo točko za otroke v stiski, jim je potrebno nameniti ustrezno pozornost in sredstva, ki pripomorejo k boljšemu življenju v njih. Še posebej ob koncu leta je pomembno, da tudi v teh domovih pričaramo nekaj prazničnega vzdušja in njihovim prebivalcem polepšamo to čarobno obdobje.

»Ena izmed ključnih nalog v današnjem času je tudi vračanje družbi. Tega se pri Hoferju dobro zavedamo, zato z izbranimi projekti in v sodelovanju z našimi partnerji, dobavitelji ter kupci, pomagamo tistim, ki so najbolj pomoči potrebni. Prepogosto so to prav ranljive skupine otrok in mladostnikov, zato s projektom »Kako veliko je tvoje srce« tokrat nagovarjamo prav njih. Vsak si želi v prazničnih dneh občutiti srečo, zato upamo, da bomo z zbranimi sredstvi narisali (še) več prijaznih nasmehov in iskric v očeh.«

O podjetju P&G

Podjetje P&G s svojimi blagovnimi znamkami oskrbuje skoraj 5 milijard ljudi po vsem svetu. Družba ima enega največjih portfeljev kakovostnih in vodilnih blagovnih znamk, vrednih zaupanja, med katerimi so tudi: Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks®, Wella® in Whisper®. Skupina P&G posluje v približno 70 državah po vsem svetu. Za več informacij in novic o družbi P&G in njenih blagovnih znamkah obiščite spletno stran: http://www.pg.com.

O podjetju Hofer

Podjetje Hofer je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že skoraj 1500 zaposlenih ter 80 poslovalnic. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, katerega večina ponudbe predstavljajo živila. Sledi svojemu vodilu kupcem zmeraj ponujati »najvišjo kakovost po najnižjih cenah«, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan »Več kot fer«.

Hofer PR
Hofer PR FOTO: Hofer PR

Naročnik oglasa je Orbico.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3