Slovenija

Kam na fakulteto?

Ljubljana, 12. 02. 2010 07.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V univerzitetnih središčih je potekal informativni dan, na katerem so nadobudni študenti pridobivali informacije o želenih študijih. Svoje programe so bodočim dijakom predstavile tudi srednje šole.

Študenti in dijaki bodo seznanjeni s programi srednjih šol in univerz.
Študenti in dijaki bodo seznanjeni s programi srednjih šol in univerz. FOTO: POP TV
Bodoči študenti in dijaki se bodo informativnega dne lahko udeležili tudi v soboto dopoldne.

Bodoči študenti se na informativnem dnevu, ki poteka na vseh fakultetah, lahko pozanimajo o želenem študiju, učenci zadnjega razreda devetletke pa dobijo informacije o šolah, ki so jih izbrali.

Bodočim študentom z informacijam pomagajo zlasti študentske organizacije. Študentska organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani je na vse srednje šole poslala brošuro Info dnevi 2010, v kateri so med drugim zbrane koristne informacije o fakultetah v Ljubljani in opisi poti do njih ter vozni redi avtobusov in vlakov.

Ob prihodu v prestolnico so dijake na info točkah v podhodu glavne avtobusne postaje in železniške postaje pričakali ŠOU informatorji. Bodočim dijakom je info stojnice pripravila Dijaška organizacija Slovenije.

Tudi v Mariboru so bodoče študente pričakali informatorji. Študentska organizacija Univerze v Mariboru je v sodelovanju z mestno občino poskrbela za brezplačen krožni avtobusni prevoz do fakultet, z odhodom izpred železniške postaje.
Študentska organizacija Univerze na Primorskem je pred informativnimi dnevi preuredila spletno stran, na kateri ponuja koristne informacije o fakultetah.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheTruth4u
13. 02. 2010 09.34
Če je FS tažak faks katerega diplomanti takoj dobijo zaposlitev sem jaz PAPEŽ!!! FS FDVju ne seže do kolen! Kje ste strojnike, kje? Nikjer vas ni?!!
Vesna Vošner
12. 02. 2010 21.08
Brez veze, da se tuki neki kregamo, kateri fax je dober in kateri ne in kateri poklici se rabijo in kateri ne! Dejstvo je, da ti nobena diploma, pa naj bo to iz strojništva al pa iz ekonomije, fdv-ja,...ne bo nič koristila, če ne boš znal delat in če ne boš pripravljen delat... Tisti, ki so pripravljeni delati, mislim, da se nimajo kaj za bati!
falco1
12. 02. 2010 18.21
-1
Ti helgo pa nehi folk zavajat pa takih bedarij pisat da strojnikov ne rabmo.Sej k take bedarije govoriš te tut neoben ne more resno jemat.Na FS je vsak let več študentov zakaj pa mislš da je tko ker ne rabmo strojnikov al kaj.Velika večina tistih stojnikov ki so na borzi so iz yugo šole in neznajo delat z najnovejšimi tehnologijami.Na čemu pa svetovno gospodarstvo stoji na strojništvu na industriji.Zato tisti ki misljo končat FS jim je služba zagotovljena.Drugač pozam in je tudi splošno znano da privatniki krvavo potrebujejo strojnike.Pa še to strojna fakulteta v ljubljani je zelo cenjena v tujini in je sodelovala z večino avtomobilske industrije po evropi.Pa ti theta me sprašuješ kako vem da je FS lj težja od zaradi tega ker sem vsak izpit ko sem ga položil primerjal, kaj mislš da mam šesti čut al kaj.
falco1
12. 02. 2010 18.11
Pa še to gospodarstvo se ni še nikdar opomoglo na bremih ekonomistov,pravnikov.Ampak s pomočjo industrije in ljudeh ki v tem sodelujejo.Ker za vsakim močnim gospodarstvo stojijo ljudje iz tehnične stroke.Ne pa kravatarji k papirje prelagajo pa razne ukrepe sestavlajo k vsak ve da nič ne bo iz njih
TheTruth4u
12. 02. 2010 16.40
izognite se FS, FGG in ostalih jajcev...
fsad
12. 02. 2010 16.12
js priznam nisem najboljših ocen zato tudi nisem šel študirat naj študira tiski je sposoben!
stomater
12. 02. 2010 15.59
slabo se piše naši mladini..zelo slabo
drink2
12. 02. 2010 15.02
Ta Slovenija je čisto zavozila, tako z zaposlitvami kot z izobrazbo. Čez 20 let bomo kot Bosna, brez proizvodnje ker bodo podjetniki zaradi davčno neugodnegaokolja ušli v tujino, ostali bodo samo trgovski centri in razbohotena javna uprava. Vlada pa NIČ!
Vesna Vošner
12. 02. 2010 14.59
+1
Tudi sama se zadnje čase pogosto jezim zaradi razmer, ki vladajo v slovenskem šolstvu. Prav jezi me, da se nisem rodila pred 20 leti, ko so lahko šli večinoma študirat le tisti, ki so bili zares sposobni in pridni, ko so končali študij, so dobili tudi primerno službo in plačilo zanjo. Danes pa lahko študira že skoraj čisto vsak, da ne bom rekla čisto vsak! Dobro se spomnim sošolk iz osnovne šole, ki so imele v redovalnici same 1 oz. 2, danes pa večinoma vse študirajo, večinoma ekonomijo in kolikor se hvalijo, jim gre celo dobro. Ko pa pogledam na njihovo stran na Facebooku, zasledim tam ogromno slovničnih napak, ki si jih bodoči doplomant nikakor ne bi smel privoščiti! Mislim, da je diploma v današnjem času postala že povsem razvrednotena in sama sebi namen. Žalostno, ampak resnično.
jezek_lula_lula
12. 02. 2010 14.57
fdv je najboljsi faks.
TheTruth4u
12. 02. 2010 14.38
Tehnika je sranje, storjnih inženirjev je na zavodiu kot dreka. Jaz nisem mogel verjeti! Vsi nekaj govorijo,da so družboslovci nezaposlivi, pejte na tehniko. Tehnika je pa še večje sran*e! Al si na zavodu ali pa imaš plačo čistilke!! Pa ne zdaj lapat kar neki! Jaz govorim iz preverjenih infomacij in izkušen! Fakulteta za strojništvo je pač podn oziroma drek od dreka! Nič kaj boljše pa ni na večini ostalih tehničnih faksih. Da raje ne omenjam kakšno znanje imajo diplomanti (nič večje kot so ga imeli pred vpisom na faks!!)!
theta
12. 02. 2010 14.24
falco1 si bil na obeh, da lahko primerjaš? sigurno, ker je ljubljana mora bit kuj boljš? daj ne se hecat, pol je zihr v bruslju še boljši faks, kako boš pa njim konkuriral? :D
falco1
12. 02. 2010 14.07
Aja pa še to ne iti na marbiborsko fakulteto, če maš dost dnarja al pa če živiš v Ljubljani pojdi na ljubljansko res je da je težja sam te pa velik bolj cenijo.In sigurn če bo delodajalec zbiral med kandidatom s lj in kandiadatom s mb fakulteto bo sigurn zbral prvega.
falco1
12. 02. 2010 14.01
Pol si šel pa na napačno elektro moral bi iti v ljubljano, začetne plačev strojnih inžinirjev in elektro inžinirjev se giblejo okoli 1300 neto.Ekonomistov poznam pa 'polno vrečo pa z odliko sam jih noben noče se že drek iz njih dela.Namreč v strojni in elektro inžinirji naj bi majo v praksi 1,3 krat večjo plačo kot znaša povprečna, tko da veš kdaj te delodajalec premal plača.Res je pa da smo strojni in elektro inžinirji najbolj jeb.. ježa na faksu.
pkorosec
12. 02. 2010 13.02
Sem diplomant računalništva, pa vam sedaj recem, da je najbolje iti na ekonomsko za menedzerja. Ni iskano, je pa fejst cenjeno. Vsi govorijo kak so tehnični strokovnjaki iskani in da jih primankuje, vsi pa pozabijo omenit, da nismo cisto nic cenjeni. Cena informatika v Mariboru je tudi okrog 1200€ bruto. Sploh tisti, ki je tehnični solution, ker te imajo za geeka. Dosti bolje pa skos pridejo tisti, ki o tehniki nimajo pojma, znajo pa bluzit, kot na primer menedzerji. In ta vzorec drži tako v javnem kot privat sektorju. Vsi bi te radi imeli, pa vsi bi radi, da jim delas kvazi zastonj. Zato, pa Slovenija nima nobenega razvoja. Vse se outsoursa. Skratka, kot racunalnicar bos sicer imel skoraj gotovo delo, vendar pa tudi švoh plačo. Bluzer poleg tebe, bo pa 3x vec zasluzo.
urshyka666
12. 02. 2010 12.28
GSG-9 tudi meni!!!!! in to jim zamerim do konca!!!!
mateja_5
12. 02. 2010 12.28
js se totalno strinjam z XES... vse je totalno v qurcu.. js sm sicer na 2-letni višji šoli, kjer vse razlagajo na praktičnih primerih, sam vseen, ko je prišlo do tega da rabmo 400h prakse v vsakem letniku, smo pa prepuščeni sami sebi. podjetja nas nočejo, ker smo "izguba časa", če pa že kje dobiš prakso, ti je ne plačajo..naj delamo 3 mesece zastonj? ne hvala, za prakso letos grem v tujino... sicer pa reorganizacija ljudi bi bila nujno potrebna... nazadnje ko sem bila na CSD, sem spraševala stvari zaradi štipendije, pa mi od vseh uslužbencev (ki jih je itak preveč) ni nobeden znal nič povedat. in info sm potem našla na internetu... in čist brezveze jijh plačujemo, če so nekoristni.
urshyka666
12. 02. 2010 12.28
sam na kemija uni ne hodte pa boste fajn pasali skozi...ker tle je vpis 100, naprej jih pa spustijo max 30....(fax je majhen in je treba folk pometat tut če se črta kolokvije al pa izpite...)
GSG-9
12. 02. 2010 12.21
Faks je uničil moje zanimanje za Kemijo...hvala vam lepa za tak odnos do študentov, fanjte in dekleta, nikakor na FKKT!
Spawn
12. 02. 2010 11.30
Radi posedate v temnih sobah ob namizni lučki s knjigo v roki? Se vam zdi družabno življenje precenjeno? Pridite na medicino! XD