Slovenija

Kamnik: zaradi plina evakuirali vrtčevske otroke

Kamnik, 05. 02. 2015 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kamniški gasilci so preventivno evakuirali otroke, ker so v bližnji večstanovanjski stavbi zaznali vonj po plinu. Gasilci so ugotovili, da pušča plinska jeklenka, zato so jeklenko varno odstranili in prezračili prostore. Otroke so začasno premestili v enoto Pestrna.

Otroci so na varnem, sporočajo iz vrtca.
Otroci so na varnem, sporočajo iz vrtca. FOTO: Reuters

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da so morali kamniški gasilci zjutraj v Kamniku preventivno evakuirati vrtec v naselju Duplica.

Ob 8.53 uri so namreč zaznali vonj po plinu v večstanovanjski hiši na Jakopičevi ulici na Duplici. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Duplica ter ugotovili, da se v neposredni bližini stanovanja, kjer so zaznali vonj po plinu, nahaja vrtec, zato so preventivno evakuirali otroke iz objekta. V enem od stanovanj so našli jeklenko, iz katere je uhajal plin, zato so jo iznesli iz stanovanja. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Iz Vrtca Antona Medveda Kamnik so nam sporočili, da so zjutraj zaznali vonj po plinu, zato je osebje v vrtcu takoj o tem obvestilo upravo za zaščito in reševanje.

S PU Ljubljana so sporočili, da dogodek nima elementov kaznivega dejanja.

Ravnateljica vrtca je za varnost otrok poskrbela tako, da so otroke ob intervenciji PGD Kamnik in PGD Duplica evakuirali iz objekta in začasno premestili v enoto Pestrna, čez nekaj ur pa so se otroci vrnili v svojo enoto. Gasilci so namreč prezračili prostor in opravili meritve koncentracije plina, ki so pokazale, da v prostorih vrtca ni plina.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bik taurus
05. 02. 2015 15.44
+0
tist k je prjavu nej zdej še pride in nej poračuna stroške
496344
05. 02. 2015 13.43
+5
Hvalabogu,da so tako hitro odreagirali
Karantanija
05. 02. 2015 12.48
+7
Samo, da ni hujšega!