Slovenija

Zaradi gradnje začasnega obrambnega nasipa je bila cesta zaprta

Kamnik, 25. 07. 2014 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.M./V.L.
Komentarji
0

V kraju Podstudenec v občini Kamnik, kjer se je s pobočja odkrušilo več skal, so začeli izvajati drugi začasni obrambni nasip. Državna cesta R1-225 Stahovica–Črnivec–Gornji Grad je bila med 12. in 18. uro zaprta za ves tovorni promet.

Današnja dela.
Današnja dela. FOTO: Občina Kamnik

V sredo dopoldne so se za stanovanjskim objektom v kraju Podstudenec v občini Kamnik s pobočja utrgale skale. Na kraj dogodka se je takoj odpravila občinska komisija za plazove, ki jo sestavljajo člani štaba civilne zaščite in geolog. Ta je ugotovil, da sta ogroženi dve stanovanjski hiši in državna cesta Stahovica–Črnivec. Nemudoma so zavarovali območje, evakuirali ogrožene stanovalce ter postavili začasno prometno signalizacijo. Prav tako so postavili začasni obrambni zid.

Sanacija plazu v Podstudencu v Kamniku
Sanacija plazu v Podstudencu v Kamniku FOTO: Občina Kamnik

Danes se je začel izvajati drugi začasni obrambni nasip nad sosednjim objektom, zato je bila državna cesta R1-225 Stahovica–Črnivec–Gornji Grad med 12. in 18. uro zaprta za ves tovorni promet.

Sanacija plazu v Podstudencu v Kamniku
Sanacija plazu v Podstudencu v Kamniku FOTO: Občina Kamnik

"Začasni obrambni nasip se izvede z nadvišanjem obstoječega zidu do višine 3,5 metra, ki se ga podpre z zemljino v klinu, s ciljem dodatnega zavarovanja objekta in državne ceste. Strokovnjaki za skalne podore so tekom današnjega dne pripravili načrt poteka hladnega razminiranja skal na pobočju, ki ogroža stanovanjska objekta in državno cesto. Današnje prioritete štaba Civilne zaščite Občine Kamnik so bile izgradnja začasnega obrambnega zidu pri sosednjem objektu in priprava načrta ter ukrepov za začetek hladnega razminiranja," je razložil poveljnik civilne zaščite Kamnika Matjaž Srša.

Dela pa še ni konec. Danes se je znova sestal operativni štab tamkajšnje civilne zaščite, ki je preučil izvedene aktivnosti ter sprejel nadaljnje ukrepe za zaščito ogroženih objektov in državne ceste.

Odredba evakuacije bo veljala vse do nedelje. Če bo potrebno jo bodo še podaljšali. Evakuirani stanovalci so se začasno umaknili k sorodnikom in prijateljem. V primeru, da te možnosti ne bi imeli, pa bi za njihovo nastanitev poskrbeli v občini.

V fotogaleriji si poglejte, kako so pristojne službe ukrepale v sredo in četrtek:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.