Kandidatka NSi za predsednico Ljudmila Novak prva vložila kandidaturo

Predsednica NSi Ljudmila Novak je v spremstvu svoje ekipe na Državno volilno komisijo kot prva vložila kandidaturo za predsednico republike. Pričakuje, da se bo uvrstila v drugi krog volitev, kot predsednica pa bi si prizadevala za pravično in uspešno Slovenijo.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Predsednica NSi Ljudmila Novak je v spremstvu svoje ekipe na Državno volilno komisijo danes kot prva vložila kandidaturo za predsednico republike. Njena prednostna naloga na tej funkciji bo delovati za to, da bo Slovenija pravična država, saj vedno znova srečuje ljudi, ki ne verjamejo, da je pravična, je dejala mesec in pol pred volitvami.

Kot je napovedala Novakova, bo kot predsednica sprožala razprave in se tudi z vlado pogovarjala o tem, kaj teži državljane in na katerih področjih naša država ni dovolj pravična in uspešna. Prizadevala si bo, da bodo zakoni za vse enako veljali, prav tako tudi za uspešno Slovenijo, v kateri bodo mladi našli in izkoristili svoje priložnosti. "Mladi imajo ogromno znanja, idej, vizijo in ker si želim, da bi Slovenija postala ena od najbolj uspešnih držav na svetu, za kar ima potenciale, si bom za to prizadevala," je dejala.

Izpostavila je, da ima kot žena, državljanka, mati, babica in predsednica stranke rada ljudi, življenje in domovino Slovenijo, zato meni, da je lahko dobra predsednica vseh državljanov.

Na vprašanje, ali se kaj boji drugih tekmecev oz. predvsem tekmic, ki jih je po napovedih vse več, je odgovorila: "Veselim se, da so se tudi druge ženske odločile za kandidaturo in da bodo imeli slovenski državljani veliko možnosti za izbiro. Državljani bodo pa izbrali nekoga, za katerega bodo menili, da je najbolj primeren ali primerna." Novakova tudi glede na odzive državljanov pričakuje uvrstitev v drugi krog.

Glede špekulacij, da bi ji lahko glasove kradla tudi Angelca Likovič, ki je napovedala kandidaturo s podporo Gibanja za otroke in družine, je Novakova odgovorila, da nihče nikomur ne krade glasov. "Volivci se pač odločajo po svoji presoji in vsakdo ima pravico, da kandidira, če izpolnjuje pogoje," je dodala.

Poleg NSi je sicer med parlamentarnimi strankami svojega kandidata za zdaj določila le SMC, svet stranke je v četrtek podprl kandidaturo njihove ministrice Maje Makovec Brenčič. SD je napovedala podporo aktualnemu predsedniku republike Borutu Pahorju, v nekaterih drugih strankah so pojasnili, da na volitvah ne bodo nastopili s svojim kandidatom, odločitev največje opozicijske stranke SDS pa je pričakovati v soboto. Prav tako nastop na volitvah napoveduje več kandidatov zunajparlamentarnih strank in neodvisnih kandidatov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 54
Apostol1 09.09.2017 17:31:19
Ne pretiravajte ,sam osebno je nisem maral ne nje ne njene stranke vseeno jo bom pa verjetno volil ,ker je skoraj edina ,ki lahko na nek način vrne funkcijo predsednika v dostojanstveno drža ,ki jo Barbika ni nikoli imela
Več komentarjev