Slovenija

Kdo je dobil 50 milijonov tolarjev?

Celje, 15. 10. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Damjana Seme
Komentarji
0

Od izginotja 18-letnega Celjana Jureta Plevnika so minila že več kot štiri leta. Ker policija v tem času ni ugotovila, ali je bil žrtev kaznivega dejanja ali je pobegnil, se je njegova mati odločila za kazensko ovadbo. Juretovega prijatelja je kazensko ovadila zaradi umora in pranja denarja, saj naj bi po internetu nezakonito pridobil okoli 50 milijonov tolarjev.

Jure Plevnik
Jure Plevnik FOTO: POP TV

Celjsko tožilstvo se je na kazensko ovadbo že odzvalo in dalo zahtevo za preiskavo na okrajno sodišče, vendar ne zaradi pranja denarja, ampak zaradi kaznivega dejanja prikrivanja. "Mati od pogrešanega sumi, da je šlo za nezakonito poslovanje preko računalnika. Gre za razne transakcije, s katerim naj bi si tudi pridobila večjo premoženjsko korist. Ravno tako pa sumi, da naj bi znana oseba umorila Jureta Plevnika," pravi Ivan Žeberl, vodja Okrožnega državnega tožilstva v Celju.

Jureta pogrešajo že več kot štiri leta
Jureta pogrešajo že več kot štiri leta FOTO: POP TV

Ika Plevnik je namreč prepričana, da je bil Jure umorjen prav zaradi denarja, ki naj bi ga nemška banka iz Frankfurta Juretu nakazala na račun njegovega prijatelja. "Bil je nakazan na knjigo Roka Jeraše, ampak Rok Jeraša je dal pojasnilo na policiji, da je to bilo za Jureta. Prva njegova izjava je bila, da je Juretu to nakazal Juretov oče. Ko so mu dokazali, da to ni res, je povedal, da naj bi Jure ta denar dobil s posli na internetu," pravi Juretova mati.

Juretova mati Ika Plevnik
Juretova mati Ika Plevnik FOTO: POP TV

Izvor denarja ni znan, prav tako pa tudi ne, ali je Jure ta denar od prijatelja sploh dobil. "Če bi Jure razpolagal s toliko denarja, bi bil vsaj kakšen znak, da si je kaj kupil, pa ni bilo nobenega znaka, ki bi dal meni vedeti, da ima Jure kakšen denar," še dodaja Plevnikova.

Tožilstvo se bo po končani preiskavi odločilo, ali je dovolj dokazov za pregon kaznivega dejanja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3