Gospodarstvo

Ker od njih lahko zahtevajo, da se odpovedo dopustu, nekateri piloti Ryanaira že razmišljajo o masovnih bolniških dopustih

Dublin, 21. 09. 2017 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Da bi se izognil dodatnim odpovedim letov, bo Ryanair zaposlil 125 pilotov. Hkrati bodo lahko od svojih 500 pilotov zahtevali, da se odpovedo tednu dni dopusta, zato ti že razmišljajo o masovnih bolniških dopustih. Zaokrožilo je odprto pismo letalskega osebja, v katerem grozijo s stavko, če družba ne bo izpolnila njihovih pogojev.

Irski nizkocenovni prevoznik Ryanair je bil v zadnjem času deležen številnih kritik zaradi odpovedi letov. Naslovnice je polnil tudi zaradi neprofesionalnega odnosa do potnikov, saj so jim polete odpovedovali v zadnjem trenutku.

Ryanair se je težave lotil na dva načina. Kot je danes napovedal prvi mož družbe Michael O'Leary, bodo v prihodnjih dveh tednih zaposlili dodatnih 125 pilotov.

Pomanjkanje pilotov pa bodo reševali tudi tako, da bodo bolj obremenili že obstoječe pilote. Tako naj bi lahko od 500 pilotov zahtevali, da se odpovedo tednu dni dopusta, kar imajo zapisano tudi v pogodbah, je pojasnil O’Keary. Teden dni neizkoriščenega dopusta bi prestavili na prihodnje leto.

Temu pa piloti niso naklonjeni. Nekateri naj bi tako že razmišljali o ukrepih kot so "masovni bolniški dopusti", še poroča The Independent, ki se je pogovarjal z več piloti. Tak ukrep je denimo pred časom prizemljil več kot sto poletov Air Berlin.

Ker vsi piloti nimajo enakih pogodb, je Ryanair, da bi preprečil nove odpovedi, skupini pilotov ponudil približno 13.600 evrov neobdavčenega bonusa, če delajo več in tudi na proste dneve, poroča Sky news. Ponudbo je ta skupina pilotov že zavrnila. 

Kljub sprejetim ukrepom prvi mož Ryanaira Michael O’Keary ni mogel zagotoviti, da dodatnih odpovedi letov ne bo.
Kljub sprejetim ukrepom prvi mož Ryanaira Michael O’Keary ni mogel zagotoviti, da dodatnih odpovedi letov ne bo. FOTO: Reuters

V odprtem pismu zahtevajo boljše pogoje ali pa bodo stavkali 

Po spletu je zaokrožilo odprto vrsto letalskega osebja Ryanair, namenjeno vodstvu letalske družbe. Kot so zapisali, so bili desetletja najbolj pozabljeni letalski delavci v Evropi. Letalski družbi očitajo neenake pogoje dela, skoraj nič zaposlitvene varnosti in podpovprečne standarde dela.

"Povedali ste nam, da nas ne boste nikoli prepoznali kot celoto. Irsko sodišče vam je pritrdilo in zato kolektivna pogajanja za pogodbe na Ryanairu ne obstajajo," so zapisali. "Smo piloti in smo letalsko osebje, sedaj združeni in zahtevamo spremembe."

Jutri ob šestih zjutraj po dublinskem času bodo prenehali delati, če Ryanair ne izpolni njihovih pogojev. Med njimi so zaveza letalske družbe, da jim zagotovi enako plačilo, ugodnosti in zaposlitveno varnost, kot jo imajo letalske družbe Lufthansa, British Airways in Air France/KLM. Zavezo morajo izpolniti do 31 decembra 2017. V vmesnem času želijo biti za lete, na katerih po mesečnih načrtih niso razporejeni, plačani trikratno.

Kljub sprejetim ukrepom ni zagotovil, da dodatnih odpovedi letov ne bo 

Problem so v irskem prevozniku označili kot začasen, a kljub sprejetim ukrepom O’Keary ni mogel zagotoviti, da dodatnih odpovedi letov ne bo. Kot uraden razlog za množične odpovedi je prvi mož irskega prevoznika navedel "hudo napako menedžmenta" pri načrtovanju dopustov posadk letal. Poleg tega Ryanair nima dovolj rezervnih pilotov, je priznal.

Ryanair je sicer napovedal, da namerava odpovedati 2100 letov, to je približno 40 do 50 na dan, kar bo irskega prevoznika stalo 25 milijonov evrov. 175 tisoč potnikom od skupno 315 tisoč so že prerazporedili na alternativne lete Ryaira, do konca leta naj bi skupno prerazporedili lete za 95 odstotkov prizadetih potnikov, je še povedal O'Leary. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cofar
24. 09. 2017 20.19
letel samo enkrat. In moram rečt da je Easyjet veliko veliko boljši. Tudi veliko bolj prijazno osebje imajo.
ferencz 1
22. 09. 2017 19.55
+1
mislim, naslednje leot ne bi letel z Ryan airom!
ferencz 1
22. 09. 2017 19.55
+2
Očitno gre temu lastniku vse narobe! ja tud pohlep ima enkrat svoj konec. Je pa res čudno, da bo zaposlil 125 pilotov, toliko kolikor jih je odšlo v drugo firmo! torej niso krive zamude, ampak prebegli kader, ki ga je premalo plačeval!
Kollerik
22. 09. 2017 11.51
+4
Raje napišite, kaj se vse dogaja pri nas. Kakšen mobing se vrši nad delavci servisov Adrie Airways naprimer, kako jih odpuščajo, kako jih pshično trpinčijo, da potem raje dajo kar sami odpoved... in kako potem, ko dosežejo tisto dovoljeno kvoto, odpuščene zamenjajo s cenejšimi delabvci iz juga. TO RAJE NAPIŠITE!!!
Cofar
24. 09. 2017 20.21
+1
se strinjam. :) pa še cene so ful navite v nebo. Najbolj žalostno je pa to, da bi radi vsi imel čim cenejše lete vsepovsod. Enako kot z drugmi stortvami. Če bo šlo tako naprej.... upam da ne vidimo kak trk dveh avionov v zraku. Obupani ljudje delajo lahko grozne stvari.
TOX6
21. 09. 2017 21.08
-2
Kar štruklja poslat na pogajanja, potem bodo lahko dela ene 10 dni na leto. Tko prbližno kot JU?????
JApajaDAja
21. 09. 2017 19.47
+7
to zna biti najbolj nevarna letalska družba- utrujen, izsiljevan, nezadovoljen kader.....ne hvala.........zaenkrat!
Maltežan
21. 09. 2017 19.33
z njimi ne potujem več ampak z Air Malto, ki je cenovno ugodnejša od njih :)
Katastrofa76
21. 09. 2017 18.29
+13
Money, money, money, more money, .... Show me the moneeeeeeeeeeeyyyy.. Ce sparajo z zadovoljstvom pilotov in osebja, ali sparajo tudi pri vzdrzevanju letal? Sam vprasam, sam vprasam.
Aijn Prenn
21. 09. 2017 18.22
+8
Folk je v boju za udobje in dobiček poblaznel...
majstr4
21. 09. 2017 18.15
-1
Ja sej kva pauš druzga. Sej folk tut tok z avioni se voz, daj to čist nenormalno. Moj star ata je imel za v službo le kolo, za dopust pa je zastavil pri kakih domačih gradbenih opravilih. Danes mora malo nadpovprečno premožen američan vsak vikend z avionom nekam na dopust. In kaj ostane tu od kakega naravnega cikla ? Upam da kdo raxume. Ampak ja: pri tskem bliskovitem razvoju bo itak vse crknilo. To s piloti res ni nevem kaj važno ampak pove pa vseeno dosti
RayManzarek
21. 09. 2017 18.11
+0
Z njimi sem letel 3x in to je tudi bilo vse. Lahko bi rekel: Nikoli več! Lp
Našvasan__zob
21. 09. 2017 17.31
+2
Recept za novega Andreas Lubitza...