Hekerski napad na slovensko družbo, ki se ukvarja s kripto valutami, pol milijona uporabnikom izpraznili račune

V družbi NiceHash, ki se ukvarja z rudarjenjem s kripto valutami, se je zgodil velik kibernetski napad. Po neuradnih informacijah naj bi izpraznili račune okrog pol milijona uporabnikom, ukradli naj bi za približno 56 milijonov evrov kripto valut. V družbi NiceHash so vdor potrdili.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Zgodil se je velik rop slovenske družbe NiceHash, ki se ukvarja z rudarjenjem s kripto valutami, so poročali v oddaji 24UR. Ukradli naj bi za približno 56 milijonov evrov kripto valut oziroma 4000 bitcoinov.

Družba je na družbenem omrežju Facebook že potrdila vdor, situacijo skušajo rešiti, kolikor se jo pač rešiti da.

NiceHash je bil napaden, je preplavilo družbeno omrežje Twitter, njihova platforma ne deluje že več ur, prav tako se ne oglašajo na telefonske pozive. Direktor slovenske družbe je sicer Marko Kobal.

Hekerji naj bi popolnoma izpraznili račune okrog pol milijona uporabnikom, čeprav številke v NiceHash še niso potrdili.

Bitcoine so z računov uporabnikov prenakazali na en naslov, nato pa s tega na več drugih računov.

Poznavalci pravijo, da gre za največji hekerski napad, kar smo jim bili priča do tega trenutka.

Uporabniki so bili sicer že nekaj časa zaskrbljeni, da je bil NiceHash tarča kibernetskega napada, saj je bila stran večkrat nedosegljiva. Družba denarja, če sta se vdor in kraja zares zgodila, seveda niti slučajno ne bo mogla povrniti, pravijo poznavalci.

Portal TweakTown poroča, da so kontaktirali tudi Andreja Nabergoja, ki je CEO v NiceHash in da je dejal, da bodo izjavo za javnost pripravili v kratkem ter da še ocenjujejo situacijo. Dodal je, da so v stiku z uradnimi osebami, kar nakazuje, da je stvar najverjetneje precej resna.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 132
FesterAdams 10.12.2017 18:44:50
To ni še nič. Ta pravo letanje bo, ko bo ta kripto balon počil. Potem pa bodo nekateri, sicer poklicani, nemudoma postali razsvetljeni in pametni in se ne bodo mogli načuditi, zakaj te organizirane verige megle nihče ni ustavil.
Več komentarjev