Slovenija

Kirurg Zimmermann izstopil iz zbornice, ki pa bo strokovni nadzor kljub temu izvedla

Ljubljana, 21. 09. 2016 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zdravnik, ki mu očitajo sporne operacije krčnih žil, Janez Zimmermann je izstopil iz Zdravniške zbornice. Zbornica bo zdravnika izbrisala iz registra zdravnikov, kljub umiku članstva pa bodo izvedli izredni strokovni nadzor nad njegovim delom.

 

Zdravnik Janez Zimmermann je danes obvestil Zdravniško zbornico Slovenije, da izstopa iz njenega članstva. Kot so sporočili z zbornice, ga bodo na podlagi tega izbrisali iz registra zdravnikov. Zbornica pa bo kljub temu izvedla izredni strokovni nadzor zaradi domnevno spornih operacij krčnih žil.

V septembru je načrtovan izredni strokovni nadzor, ki se ga zdravnik ne bo udeležil. Zimmermann je doslej že dvakrat prosil za preložitev termina izvedbe strokovnega nadzora, čemur je zbornica ugodila. Danes pa je pisno sporočil, da se tudi tokrat ne bo udeležil predvidenega nadzora, so pojasnili na zbornici in dodali, da bodo kljub Zimmermannovemu izstopu iz zbornice izredni strokovni nadzor izvedli v skladu z določili pravilnika o strokovnemu nadzoru s svetovanjem.

Zdravniška zbornica je doslej obravnavala štiri primere domnevno nestrokovnega ravnanja Zimmermanna.
Zdravniška zbornica je doslej obravnavala štiri primere domnevno nestrokovnega ravnanja Zimmermanna. FOTO: POP TV

Zimmermann naj bi po poročanju medijev množično opravljal operacije krčnih žil, pri čemer naj ne bi obstajale indikacije zanje, pa tudi posegi naj bi bili opravljeni v neustreznih prostorih in nestrokovno.

Zimmermann je takšne navedbe zanikal. Kot je poudaril, očitki niti približno ne držijo, medijske objave pa da so neresnične in brez podlage v dejstvih. Ob tem je napovedal sodne postopke, s katerimi želi dokazati namensko povzročanje škode.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je po poročanju medijev o Zimmermannovih domnevno spornih operacijah Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani konec maja naznanila kaznivo dejanje malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti.

Zdravniška zbornica je doslej obravnavala štiri primere domnevno nestrokovnega ravnanja Zimmermanna. Razsodišče zbornice mu je izreklo javni opomin in kolegialno priporočilo. Zbornica je lani želela opraviti redni strokovni nadzor nad delom Zimmermanna, a so od izvajalca zdravstvene dejavnosti prejeli obvestilo, da ne dela več pri njih.

Zdravniška zbornica je že leta 2006 pri prvem nadzoru Zimmermanna ugotovila, da ni vodil dokumentacije o operativnih posegih, da bolnikov ni ustrezno pripravljal na poseg, da je operiral v neprimernih prostorih in da je komisiji lagal glede kirurške specializacije, ki je takrat ni imel, a je kljub temu opravljal žilne operacije.

Zimmermann zdaj potencialne bolnike vabi na preglede v Trst. Po navedbah Televizije Slovenija je v začetku avgusta dobil od tržaških oblasti dovoljenje za opravljanje posegov. Pred tem dovoljenja ni imel, saj ni izpolnjeval določenih pogojev.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EMINENT
21. 09. 2016 18.00
+2
Ne moreš verjet, kako pajaci zmrznejo, čim ni Janša ali partizani na sporedu!
EMINENT
21. 09. 2016 17.44
+1
Jasno je tudi, da se pajaci tipa korinto srebrni in kompanija tukaj ne bodo izpostavljali!
EMINENT
21. 09. 2016 16.12
+1
Pa da dodamo še eno uganko za Pajace. Kdo je imel veliko vlogo pri prodaji Splošne Plovbe Piran in kdo vedri in oblači nad računi v davčnih oazah?
EMINENT
21. 09. 2016 16.13
+1
Jasno, da Pajaci ne zmorejo pogleda v ogledalo!
EMINENT
21. 09. 2016 16.07
+4
Hehe, ne vem točno za kaj se gre niti me ne briga, vem samo da so pajaci zopet nadrsali! Ali kolikor je meni znano, je stric operiral že eno brdo let! Komu je v nepravem trenutku stopil na žulj? Uganka za Pajace!
ho?emVšolo
21. 09. 2016 15.50
+3
bo pa zzzs še vedno plačeval opravljene storitve v italiji
RožleYXXX
21. 09. 2016 15.41
+3
Predno izstopi bi mu naredu še eno operacuje....!...Seveda nepotrebno...