Slovenija

Kljub strategiji brez konkretnih ukrepov

Ljubljana, 24. 09. 2011 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenija je sprejela strategijo za prehod v nizkoogljično družbo. Njeni glavni cilji so do leta 2050 za kar 80 odstotkov zmanjšati količino izpustov CO2, ustaviti segrevanje ozračja in prilagoditi se že nastalim posledicam podnebnih sprememb.

Slovenija je sprejela strategijo za prehod v nizkoogljično družbo. Njeni glavni cilji so do leta 2050 za kar 80 odstotkov zmanjšati količino izpustov CO2, ustaviti segrevanje ozračja in prilagoditi se že nastalim posledicam podnebnih sprememb.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik215111
26. 09. 2011 11.12
Verjetno pripravljajo kakšen nov davek, ki bo pripomogel k bolj čistemu okolju:)
mulmar
25. 09. 2011 14.16
Kaj ce bi se raje kot s tem kako bomo presli na nizkooglicno druzbo ukvarjali z prehodom na nizkokorupcijsko druzbo?
krtaca15
25. 09. 2011 10.02
Ni da bi govoril. Kyotski protokol bo propadel, ta pa še kar tumba pa tumba..... Ne vem koga hočjo imet za norca. Počasi bojo samo še sami sebi verjel. Fantje, iz tega kruha ne bo moke....
Jimi1
25. 09. 2011 09.59
Reševanje problema z še eno TEŠ je bila največja možna neumnost, ki sta jo prejšni 2 vladi podpirali. TEŠ kuponi nas bodo drago stali in imeli bomo precej dražjo elektriko od konkurentov v EU. Najboljši način, da si dolgoročno zavoziš gospodarstvo !
xcom73
25. 09. 2011 08.32
Ejga! Kaj ,ko bi raje pričeli odstranjevat odvečno vlado? Samo ta nam zažira davkoplačevalski denar!
motofrik
25. 09. 2011 08.21
Tisto z Benetkami sem dal za primerjavo. Tisti, ki ste bili tam pred 20 leti in sedaj, točno veste kje je bila gladina morja na stavbah tedaj in kje je sedaj. Meni se zdi enaka.
motofrik
25. 09. 2011 08.19
Pa kako prkelani so ti na vladi.. Eni butli dajo ven vest, da je treba zmanjšati izpuste CO2 in da se vse skupaj segreva... Ves čas se segreva in ohlaja Zemlja. To je čisto naravni proces. In to traja milijone in milijone let. Pa človeštvo že obstaja toliko časa? Dajte, no. Da je nevarnost dviga morske gladine zaradi topljenja Arktičnega ledu? Za koliko pa se je že dvignila raven morske gladine? Benetke bi že zdavnaj bile cele pod vodo, pa po Tartiniju bi se s čolni vozili... Se pa strinjam, da je treba ukreniti nekaj s smetmi. To nas bo pokopalo, ne CO2. In -ja, kot je že rudra zapisal, en TEŠ bo proizvedel kar nekaj CO2... A tam pa ni škodljiv? Ja, dvojna merila. Tisti davek od izpusta CO2 pri vozilih gre direktno za plače vamplov na vladi.
Odpri.oci
24. 09. 2011 21.49
Izjava birokrata Stritiha : "Slovenija je sprejela strategijo ........, ustaviti segrevanje ozračja in prilagoditi se že nastalim posledicam podnebnih sprememb." . Izjava STROKOVNJAKINJE NASA, Beth Dickey (prejšnji teden) : "....... SOLAR EFFECTS FROM THE SUN can create an extra drag on satellites in space because they can HEAT THE EARTH'S ATMOSPHERE, ....." . Strokovnjaki NASE pravijo, da so SONČNI EFEKTI krivi za SEGREVANJE ATMOSFERE !!!!!! . Komu boste verjeli ???? . Lažnjivemu državnemu birokratu, čigar birokratska plača je odvisna od širjenja panike in laži....... ali strokovnjakom, ki vedo s čim imajo opravka ?????? . Odločitev je VAŠA !!!! Plačevanje CO2 davka za še višje BIROKRATSKE PLAČE..... ali enkrat za vselej "pospraviti" te ALARMISTIČNE LAŽNIVCE na smetišče zgodovine !!!!! . PS : UMANOTERA je v zadnjih dveh letih dobila preko 300.000 EUR dotacij od države.... FOKUS je prejel preko 100.000 EUR dotacij od Vlade in MOP-a.... Inštitut za politike prostora je prejel preko 200.000 dotacij v zadnjih dveh letih.... . Vsi ti ALARMISTI so PARAZITI, priklopljeni na PRORAČUN..... in dobivajo enormne DOTACIJE z strani države !!!!! CO2 je plin, BREZ BARVE, BREZ VONJA, POTREBEN ZA RAZT RASTLIN.... . Rastline z fotosintezo ustvarjajo HRANO iz CO2, H2O in (sončne) energije !!!!! ZMANJŠANJE CO2 v ozračju pomeni MANJ HRANE !!!!!!! . PS : Kakšna sramota, da Pahor postavlja na dobro plačana birokratska mesta intelektualne pigmejce, ki očitno niso sposobni izdelati niti 6.razrede devetletke...... kjer se učijo o OGLJIKOVEM CIKLU !!!!!!!!
Odpri.oci
24. 09. 2011 21.10
VSA ŽIVA BITJA NA ZEMLJI SO "OGLJIČNA" BITJA !!!! . BREZ OGLJIKA, CO2 in VODE NI ŽIVLJENJA !!!!! . Spomnite se sedmega in osmega razreda osemletke !!!! 7. razred : Anorganska kemija (kemija brez ogljika)... 8. razred : ORGANSKA KEMIJA..... Kemija z ogljikom oz. ogljikovodiki !!!!! .
rudra
24. 09. 2011 20.38
SAj bomo gradili TEŠ 6. Svet ne more bit nisko oglična družba.CO" bo po naravni zakonitosti samodejno naraščal,tudi če ga mi niti grama več ne spustimo v ozračje.Ta naraven ciklični samoroces je neustavljiv.Posledica NOva ledena doba! Kar klimatologe vprašajte,ki veliko vedo,pa okoljevarstvenike,ki so še bolj pametni od klimatologov. NEUSTAVLJIVO!
Kimberley-Echo
24. 09. 2011 20.31
To je neumno početje zaradi katerega bodo nastradali oz. plačevali vsi, razen elite. Svet pa ne bo bolj čist niti za tisočinko odstotka.