Slovenija

Ko 'dacarji' odprejo vrata: od ponaredkov, delovanja mobilne enote do neobičajnih zasegov

Ljubljana, 17. 05. 2019 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ni.Š./STA
Komentarji
2

Finančni uradi so na široko odprli svoja vrata vsem, ki jih zanima, kakšno delo opravljajo finančniki. Predstavili so delo mobilnih enot, pa nekaj zanimivejših zaseženih izdelkov. Obiskovalce pa so pozdravili tudi športniki, ki so zaposleni na Fursu.

Uradi Finančne uprave RS (Furs) po državi so danes dopoldne odprli vrata za obiskovalce. Obiskovalcem so bili na voljo uslužbenci z informacijami s področja davkov in carin, ogledali so si lahko delo mobilnih oddelkov Fursa, prisluhnili predavanjem s področja davčnega opismenjevanja ter se družili s športniki, zaposlenimi na Fursu.

To je že drugi dan odprtih vrat. Namen današnjega dneva je bil obiskovalcem predstaviti potek dela ter jim nuditi informacije s področja davkov in carine.

Vrata je odprlo vseh 15 finančnih uradov po Sloveniji kot tudi generalni finančni urad v Ljubljani.

Zasežena koža in glava ubitega medveda.
Zasežena koža in glava ubitega medveda. FOTO: Aljoša Kravanja

Obiskovalci so pri uslužbencih Fursa dobili informacije s področij dohodnine, obdavčitve dejavnosti in drugih davkov kot tudi s področja carinskih dajatev. Predstavili so jim informacijski sistem eDavki za fizične osebe in možnost uporabe mobilne aplikacije eDavki. Ogledati pa si je bilo mogoče tudi delo mobilnih enot ter se seznaniti s tveganji pri spletnem nakupovanju in ponarejenem blagu.

Poleg generalnega finančnega urada v Ljubljani ima Furs finančne urade v Brežicah, Celju, Dravogradu, Hrastniku, Kočevju, Kopru, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Postojni, Ptuju in Velenju. Urad v Postojni pa je svoja vrata odprl že v četrtek.

Dan odprtih vrat na Fursu.
Dan odprtih vrat na Fursu. FOTO: Aljoša Kravanja

Na številnih uradih so predstavili delo mobilnih oddelkov, pri čemer so ponekod izvedli vajo s službenim psom ali pa prikazali kontrolo tahografov v tovornih vozilih. Marsikje se je bilo mogoče udeležiti predavanj, denimo o davčnem opismenjevanju mladih ter tipičnih poklicih na Fursu, kot so inšpektor, izterjevalec, carinik, mobilni inšpektor ali kontrolor.

Na nekaterih uradih pa so se zaposlenim pri druženju z obiskovalci pridružili tudi vrhunski športniki, ki so zaposleni na Fursu. Smučarsko tekačico Katjo Višnar je bilo tako mogoče srečati na generalnem finančnem uradu v Ljubljani, deskarja na snegu Žana Koširja na finančnem uradu v Kranju, plavalca invalida Darka Đurića pa na finančnem uradu v Novem mestu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PreprostRazum
17. 05. 2019 14.12
+12
Meni so leta 2007 zasegli original Adidas kradljivci!!
kameltrajbar
17. 05. 2019 14.18
+22