Slovenija

Ko je vojaška postrojitev večji izziv kot smučarski skok, tek na 400 metrov ali biatlon

Ljubljana, 18. 04. 2017 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Športna enota Slovenske vojske trenutno zaposluje 64 vrhunskih športnikov, ki pa vojaške uniforme oblečejo le nekajkrat na leto. A takrat ko jih, jih morajo nositi kot pravi vojaki. V vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani so se zato učili postrojitvenih pravil. To pa je bil, še posebej za novo zaposlene športnike, večji izziv kot denimo smučarski skoki, tek na 400 metrov ali biatlon.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GASTRITISS
20. 04. 2017 15.05
Spoštujem športnike kot tudi vojake... nočem se smejat športnikim pri izvševanju hoje in pozdrava ampak mislim da smeh in nasmejanost vojaka tam zadaj pove vse :D
kam_to_pelje
19. 04. 2017 09.48
+0
Res je. Uniformo je potrebno znat nositi. Ko jih pogledaš v noge, opaziš da imajo različne škornje, potem uniforme različnih barv. Ko jih pogledaš v noge, imajo nekateri dejansko lepo urejeno zložene hlačnice v polškornje. nekateri pa kot haj v maloro. Prvič ko so naši športniki oblekli uniformo. Bi morali njihovi inštruktorji nudit lekcijo pravilnega oblačenja uniforme in vojska kot organ bi jim morala zagotoviti enotno uniformo in opremo. Saj tako izgledajo kot da jih je prineslo z vseh vetrov. Za vojsko, ki bi morala biti osnovni pomen za red enotnost in urejenost in disciplino, je to ena navadna blamaža. Za to niso krivi športniki da ne bo pomote. pač pa vodstvo vojske,ki dopušča takšno malomarnost z različnimi izgovori. Prav tako pa je to tudi degradacija že tako degradiranih vojakov vseh rodov slovenske vojske. Za naše politike je očitno vojska taborniški odred z ogromnim proračunom zaradi hlapčevanja NATU. Drugače bi še to ukinili!!!
Eitipatapa
18. 04. 2017 21.06
+4
Kako na to gledajo ostali vojaki? Saj oni že vedo kaj res pomeni biti vojak, v službi domovine, delati za dobro naroda. Tej na plačilnih listah pa so najprej na plačilni listi, potem vmes, ko je končno čas, pa se šele učijo postroja in ostalega obnašanja. A ni s takšnim obnašanjem prava vojska degradirana?
kurva2
18. 04. 2017 20.28
+2
A v primeru vojne se oni borijo ali so oproščeni tega?