Slovenija

Koalicijski poslanci želijo slišati več vsebine

Ljubljana, 12. 11. 2014 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kandidat za gospodarskega ministra Gojko Koprivec in kandidatka za ministrico za razvoj Alenka Smerkolj sta se predstavila poslancem koalicije. Medtem ko so v SMC z njima zadovoljni, v DeSUS in SD želijo slišati več vsebinskih odgovorov.

Kandidat za gospodarskega ministra Gojko Koprivec in  kandidatka za ministrico za razvoj Alenka Smerkolj sta se danes v DZ predstavila poslancem koalicije.

Kandidata za ministra se bosta pred pristojnimi odbori v DZ predstavila v petek.
Kandidata za ministra se bosta pred pristojnimi odbori v DZ predstavila v petek. FOTO: Miro Majcen

Koprivec je po predstavitvi koalicijskim poslancem v izjavi novinarjem dejal, da ima "kar dober občutek", sta pa imela s Smerkoljevo le osebno predstavitev in bo več znano v petek. Oba sta bila sicer ob odhodu iz DZ z izjavami skopa, upata pa, da sta poslance prepričala.

Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer je v izjavi novinarjem ocenila, da je bilo na srečanju zelo veliko pozitivne energije. Po njenih besedah so lahko spoznali, da imata kandidata izjemne reference, da imata bogate izkušnje v dosedanji karieri v poslovnem svetu in da sta izrazito bogata v mednarodnih izkušnjah. Po besedah Kustec Lipicerjeve kandidata za ministra ocenjujeta, da je država v krizi, kot je še ni bilo doslej. Poslanci so jima zastavili nekaj strateških vprašanj glede njune vizije. Oba se bosta, kot pravi vodja SMC, zavzemala za sanacijo sedanjega težavnega stanja v državi ter izrazito proaktivno delovala v prihodnje.

Vodja poslancev SD Matjaž Han in podpredsednik DeSUS Tomaž Gantar pa sta v izjavi novinarjem povedala, da je šlo le za kratko osebno predstavitev obeh ministrskih kandidatov. Han je dejal, da ga je kandidat za gospodarskega ministra za zdaj prepričal, in sicer z izkušnjami. Tako upa, da bo slednje znal tudi uporabiti v rešitvah. Koprivec je pojasnil svojo zgodovino, poklicno pot in nekaj nastavkov, kaj je treba storiti za višjo gospodarsko rast. A Han upa, da se bo kandidat do petka pripravil in povedal več vsebinskih rešitev.

Po Gantarjevih ocenah je kandidatka za ministrico brez resorja, pristojno za razvoj in kohezijo, že kot državna sekretarka naredila dober vtis in je stališče glede njene kandidature bolj jasno kot pri Koprivcu. Ta bo moral na zaslišanju odgovarjati bolj konkretno, nakar se bodo o njem pač odločili, je pojasnil Gantar.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Leonardo09
12. 11. 2014 20.30
+3
novica,da je renata brunskole postala generalna sekretarka rdečega križa je dokaz da je rk gotof ,sramota fertig
johanca123
12. 11. 2014 19.22
+5
Evo pa se bo na državne jasli prsesal še en nesposoben penzionist - hvala Cmerar, mladina naj pa počiva doma.
komunjara 1
12. 11. 2014 19.06
+5
ponavadi se delo nove vlade oceni po 100ih dnevih tile p.a.pk.i se sestavili ne bodo v tem casu hehe glavno je da nam gre ze veliko bolje.....
wolfterier
13. 11. 2014 16.25
+1